Yazlık İpler

Yazlık İpler

Yazlık ipler İplikleri pamuk, keten, bambu, ipek, kenevir ve bu ipliklerin karışımlarıdır. Yazlık ipler için tığ işi ipliği aynı malzemelerden yapılmıştır. Bu ipliklerle istediğiniz türde bir yazlık örgü modeli seçin. Bir diğer mükemmel iplik karışımı ise pamuk ve keten ipliğidir. Bu iplikler dayanıklı, hafif dokulu rafya kağıdından yapılmıştır. Tığ işi veya örgü yapmanın keyfini çıkarın. Tercih edilme nedenleri, yumuşak, rahat, rahat, sıcak, nefes alabilen ve sağlıklı, dayanıklı, hafif olmasıdır.

 

Bu rafya ipliği çok dokulu ve kullanımı kolaydır. Çanta, yazlık iplerle şapka, hediye paketleme, ambalaj doldurma, şişe dekorasyonu vb. için çok uygundur. Bitmiş ürün güzel ve modadır. Her top saman ipliği yaklaşık 180g'dir. Yazlık iplere uygun ipliklerin yanı sıra bazı harika yazlık ipler ile farklı desenleri de mevcut. Bitki bazlı bir iplik arıyorsanız, muhtemelen yazlık ipler giysiler için iyi bir seçim olacaktır. Bambu, keten, mısır ve kenevir esaslı ipliklerin tümü yazlık ipler örgü için uygundur. Yazlık iplik denilince akla en çok pamuk geliyor. 

 

Yazlık İp Çeşitleri

 

Elastik olmadığı için pamuğu örmeyi biraz zor buluyorum. Pamukla karıştırılmış biraz yün veya akrilik içeren ipliklere biraz esneklik kazandırmak için bakın. Pamuk, onu giysiler ve ev aksesuarları için iyi bir elyaf yapan birçok özelliğe sahiptir. Çok güçlü ve dayanıklı bir malzemedir, bu nedenle iyi aşınır. Bazı yünler veya akrilikler kadar tüylenmeye uygun değildir. Çok emicidir, bu da onu bulaşık bezleri ve diğer ev aksesuarları için iyi yapar. Yazlık ipler giysiler için mükemmel kılan nefes alabilir. Yazlık ipler şalı veya atlet olur. Keten son derece dayanıklı ve güçlü bir elyaftır. Islakken kurudan daha güçlüdür ve esnemez. Aşınma direnci yüksektir ve güvelere karşı dayanıklıdır. Aynı zamanda güzel olan kire ve lekelere karşı dayanıklıdır.

 

Kolay kırışmasına rağmen tüylenme ve haplanma eğilimi yoktur. Keten iplikler, onlarla çalışırken oldukça sert hisseder, ancak yıkama ile güzelce yumuşar. Katia Lino, keten ipliğine bir örnektir. Bambu lifi doğal olarak anti bakteriyel, UV koruyucu, yeşil ve biyolojik olarak parçalanabilir, nefes alabilir ve serin, güçlü, esnek, yumuşak ve lüks, parlak bir görünüme sahiptir. Tüm bu özellikler onu yazlık ipler örgü için ideal bir elyaf yapar. Birçok harika renkte ve harika desen desteğine sahip bir ip çeşidi vardır. İplik hoş bir parlaklığa sahiptir ve harika bir dikiş tanımı sağlar. Bunlar yazlık ipler arasında ağırlıklı ipliklerdeki seçeneklerden sadece birkaçı. 

 

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

Yazlık İplerin Özellikleri 

 

Yazlık ipler giysiler için iyi çalışan daha kalın iplikler olsa da, daha ince iplikler çok hafif bir kumaş üretir. Bu kumaş genellikle çok dökümlü ve rahattır. Daha ince bir kumaş da genellikle daha iyi nefes alır. Bununla birlikte, bir ipliğin çok ince olması yazlık ipler için iyi bir seçim olduğu anlamına gelmez. Birçok akrilik iplik, kumaştan geçebilecek hava miktarını sınırlayan oldukça kabarık ve tüylüdür. Akrilik iplikler de genellikle biraz cızırtılıdır, bu da sıcakta oldukça rahatsız edicidir. Sadece bazı akrilik iplik türleri yazlık ipler için uygundur, bu yüzden dikkatli seçin! Akrilik bir bitki lifi ile harmanlanırsa, bu genellikle daha iyidir, ancak yine de iyi çalışabilen bazı saf akrilikler vardır.

 

Dikişler açık olduğunda, bu, kumaştan daha fazla hava akışının geçmesine izin vererek sizi serin ve rahat tutar. Yine de her giysi dantel olmak zorunda değil! Daha sağlam bir dikiş deseni kullanabilir ve normalden biraz daha büyük bir ölçü ile çalışabilirsiniz. Biraz daha gevşek dikişler de havanın geçmesine izin verebilir. Yoğun bir kumaş, nefes alabilir olmak yerine vücut ısınızı hapsetme olasılığı daha yüksek olacaktır. İpliğinizin tüylü olmadığından emin olmak önemlidir. 

 

İpliğin tüylü olması, kumaşın nefes almasını sağlayan iplikler arasındaki boşlukların bir kısmını tıkayabilir. İpliğiniz ne kadar pürüzsüz olursa, yazlık ipler giysiler için uygundur. Hayvansal elyaf ipliklere aşina iseniz, işlem görmemiş hayvansal elyafların nem ve çalkalama uygulandığında hissedilebileceğini bilirsiniz. Superwash hayvan lifleri, keçeleşmelerini önlemek için yumuşak bir kaplama ile işlenir.  Herkesin minik dikişler ve minik ipliklerle yapılmış bir projeye ayıracak zamanı yoktur. Hızlı işleyen, ancak yine de hafif, nefes alabilen bir kumaş üretebilen daha kalın iplikler vardır. Başka bir deyişle, bir ipliğin kamgarn ağırlığında olması, yazlık ipler için uygun olmadığı anlamına gelmez. Kamgarn ağırlıklı bir iplik, yukarıdaki niteliklerin çoğuna uyduğu sürece iyi çalışabilir.

Benzer İçerik : Makrome İpi

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Yazlık İpler
Şubat 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı