El İşi Hobiler

El İşi Hobiler

El işi hobiler birçok seçeneğe sahiptir. Örgü, tığ işi ve resim gibi yaratıcı el sanatları aslında herkes için iyi bir seçenektir. Ruh halinizi iyi yönde etkiler, stresi azaltır ve bilişsel yetenekleri geliştirir. Aynı zamanda eğlencelidir. Tek yapmanız gereken birini seçip pratik yaparak öğrenmek. Birçok el işi hobiler bulunur. Hoşunuza gidecek seçeneği seçip üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz.

 

Örgü

 

El işi hobiler arasında yer alan bu geleneksel zanaatla ilgili tüm önyargıları ortadan kaldırın. El işi hobiler örgü artık sadece büyükannelerin  eğlencesi olarak görülmüyor. Bugünlerde herkes bir çift iğne ve iplik alıyor. Nasıl atılacağını, örüleceğini, ters çevrileceğini ve tekrar nasıl döküleceğini öğrendiğinizde ve farklı iplik türlerini öğrendikten sonra, kendinize ait bir şey yapmaya hazırsınız! Örgü şapkalarımıza, eldivenlerimize, battaniyelerimize ve diğer rahat, samimi projelerimize bir göz atın. Bir çift örgü iğnesi çok mu korkutucu görünüyor? Dikiş dikmeyi deneyin. El işi hobilere başlamak için ihtiyacınız olan tek şey bir iğne, iplik ve kumaş artıkları. Temel dikişlerde ustalaşın ve bu beceri evin her yerinde faydalı olur: bir dikişi onarmak, kazak ve çoraplardaki küçük delikleri onarmak veya güzel bir iğne yastığı yapmak için kullanın. Küçük başlayın ve becerinizde rahat olduğunuzda, kendinize ait bir dikiş makinesi kullanabilirsiniz.

 

Örgü İpi Markalarımız: NakoAyaz, BonbonKartopu

 

Nakış

 

El işi hobiler arasında yer alan nakış, esasen eski bir şeyi onarmayı sevenler içindir ve birkaç hızlı iğneyle, görecek yeni bir şeye sahip olacaksınız. Birkaç temel dikiş öğrenin: kanaviçe işi, fransız düğümü, battaniye dikişi, vb. bir monogramın, adın veya tarihin nasıl işleneceğini bilerek ele alınan herhangi bir tatil, doğum günü veya başka bir yaşam dönüm noktasına sahip olacaksınız.

 

Tığ İşi

 

El emeğinde ustalaşmak için yeni bir zanaat mı arıyorsunuz? El işi hobiler  bunun yerine bir kroşe kancası için iğnelerinizi değiştirin. Tığ işi iki temel dikişi zincir dikişi ve tek tığ işi öğrenerek bebek battaniyeleri ve oyuncaklar, şapkalar ve saç bantları, çantalar ve manşonlar, bir buket çiçek ve hatta minyatür çelenkler yapabileceksiniz. Bir tığ işi ve gül partisi için aynı fikirde olan arkadaşlarınızı davet ederek bir el işi öğle yemeği yapın. Bu eğitimde, mandal takmanın temellerini öğrenebilirsiniz. 

 

Dokuma

 

El işi hobilerden biri de tafting, trend olan bir zanaat tekniği el işi hobilerdendir. Geleneksel olarak kilim ve minder yapımında kullanılırdı, ancak günümüzde bu teknikle yapılmış güzel duvar süslerini de görebilirsiniz. Mandal asmak için hangi malzemelere ihtiyacınız var?

 

Mandal Kancası

 

İki model mevcuttur: Normal boyutta bir mandallı kanca ve daha ince tuvaller için ince bir mandallı kanca.

 

Tuval

 

Normal bir mandallı kanca kullanırken, kanvası en iyi şekilde kullanabilirsiniz. İnce bir mandallı kanca kullanırken kilitli tuval de kullanabilirsiniz.

 

İplik

 

Mandal kancası için çok çeşitli iplikler kullanabilirsiniz. Şaşırtıcı efektler elde etmek için farklı dokular bulunur. Akrilik ipliklerle yapılan klasik kanca projelerini unutun.

 

İplik Kesme Aleti

 

İpliğinizi eşit uzunlukta kesmeniz gerekecektir. Ahşap iplik kesme aletlerioldukça kullanışlı aletlerdir. Tahta aleti kullanarak 7,5 cm veya 13 cm uzunlukta ipliği hızlı bir şekilde kesebilirsiniz.

 

İşaretleyici

 

Deseni tuvalinize çizmek için işaretçiyi kullanın. Tuvalinizi kaplayacaksınız, böylece suyla silinebilir mürekkep kullanmanıza gerek kalmayacak. Düğümleri attıktan sonra ipliğinizi tarakladığınızda projenizde daha dolgun bir etki yaratabilirsiniz. Penye ipinizin katlarını ayırır ve kabarık olmasını sağlar.

 

Düğüm Nasıl Yapılır?

 

İlk düğümü her zaman sağ alt köşeden (sağ elle) veya sol alt köşeden (sol elle) yapmaya başlayın. ve sonra yukarı doğru hareket ettirin. Bu, mandal kancanızı yanlışlıkla daha önce yapılmış bir düğümden çekmenizi önler. Parçanızı daha sonra bitirmek için her tarafta en az 3 cm boş kenar bırakın.

 

Yeni Başlayanlar İçin Kanca Nasıl Kilitlenir?

 

İpliğinizi resimdeki gibi kanvas kumaşınızın üzerine yayın. Mandal kancasını baskın elinizde tutun. Mandal kancanızı ipliğin üstünde tutun. Düğümü takmak istediğiniz kanvasın altındaki kancanın ucunu itin. Mandalı açın. İpliği açık mandalın içine yerleştirmek için diğer elinizi kullanın. Her iki iplik şeridi, her iki ucu sıraya girecek şekilde mandalın bir tarafına çekilmelidir. Mandal kancasını halı tuvalinden geri çekin. Gerginliği korumak için ilk başta ipliğin uçlarını tutmanız gerekebilir, ancak daha sonra mandal, kanvasın içinden çekilirken kendini kapatacak ve kanca, ipliği onunla birlikte çekecektir. Düğümünüzü sıkmak için ipinizin uçlarını çekin ve düğümü atın. Sağ elle kullanıldığında sağdan sola ve aşağıdan yukarıya doğru düğüm atmaya devam edin.

 

Veya sol elle soldan sağa ve aşağıdan yukarıya gidin. Modern mandallı kanca projelerinde iplik uzunluğunda çok fazla fark görebilirsiniz. Bu teknikle oynamak çok eğlenceli. Sonraki adımlar, püsküller oluşturmak için geleneksel düğümleri nasıl bükebileceğinizi açıklar. Daha dramatik hale getirmek için daha uzun iplik parçaları kullanın. Eşit uzunlukta iplikler elde etmek için 12,5 cm halı mastarını kullanmak isteyebilirsiniz.

 

Benzer İçerik: Kadife İp

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: El İşi Hobiler
Temmuz 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı