Kadife İp

Kadife İp

Kadife ip şimdiye kadar kullandığınız en yumuşak gür hissi veren ipliklerden biridir. Kadife iplik 300 gramlık toplar halinde gelir ve tümü doğal bir parlaklığa sahip, dumanlı, zengin pastellerden daha doğal koyu renklere kadar değişen birbirinden  güzel onlarca yumuşak bir tona sahiptir. Bu kadife iplik, yemyeşil, kadifemsi bir örgü veya kroşe dikiş haline gelir ve o kadar muhteşem yumuşaktır ki, onunla çalışırken sadece parmaklarınızın arasından kayar, bu da bu kadife ipliği ev dekorunuz için herhangi bir proje için ideal hale getirir, harika battaniyeler ve minder kılıfları için yumuşak ve bereketli, eşarp ve bereler için de soğuk kış günlerinde ve gecelerinde çok sıcak ve yumuşaktır. Kadife iplik dokusu nedeniyle yüksek beklentileri karşılar. Aynı zamanda bu yazıda daha önce tanımlandığı gibi, bu güzel kadife ipliği yaptığınız her yeni dikişle parmaklarınızın arasından kayan yumuşaklıktadır. 

 

Kadife iplik tüy gibi yumuşaklığa ve muhteşem parlaklığa sahip baştan çıkarıcı parlak bir ipliktir. Olağanüstü dayanıklılık, yalıtım ve kırışma direnci sunar. Ev dekor projelerinizden herhangi biri için Kadife ipliği kullanılabilir. Kadife çok yönlü bir ipliktir ve sadece kişisel tercihinize ve onu kullanarak ne yaratmak istediğinize bağlıdır. Eşarp, şal ve battaniye kolaylıkla örülebilir. Yılın daha soğuk aylarında etrafınıza bir kadife atkı, kadife şal veya kadife battaniye sarıldığında tahmin ettiğinizden daha sıcak olur. Kadife dekor her yerdedir, ister boho, ister vintage ya da retro esintili bir görünüm peşinde olun, kadifenin çoğu ev dekorunda ve moda dergilerinde, medyada yer aldığını ve ev stiline alışkın olduğunu göreceksiniz. 

 

Kadife İp Kullanımı

 

Odanızı hareketlendirecek tüm şekil ve boyutlardaki minderlerden, muhteşem yemyeşil battaniye ve örtülerden moda ve aksesuarlara kadar her yerde tercih edilir. Kadife iplik kesinlikle maliyete değer. Her topta 300 gramdan fazla aldığınızı düşünürsek, kesinlikle maliyetine değer bir sonuç ortaya çıkar. Kadife iplik örgü ve tığ işi projeleri için şiddetle tavsiye edilir. Muhteşem bir rahat bebek karyolası battaniyesi veya bir yatak örtüsü yapmak istiyorsanız, kolaylıkla örebilirsiniz. Bu güzel kadife battaniye, bebek battaniyesi yatak için bir örtü olabilir. Bu kadife iplikle çalışmak sadece kolay değil, aynı zamanda yumuşak ve bereketli bir his ve mutlak bir memnuniyettir. Kadife, özel giysilerde, döşemelerde ve diğer tekstil uygulamalarında yaygın olarak kullanılan şık, yumuşak bir kumaştır. 

 

Kadife İp Modeller

 

Geçmişte kadife kumaşlar üretmenin ne kadar pahalı olduğu nedeniyle bu kumaş genellikle aristokrasi ile ilişkilendirilir. Modern kadife türlerinin çoğu, ucuz sentetik malzemelerle karıştırılsa da, bu eşsiz kumaş, şimdiye kadar tasarlanmış en zarif, en yumuşak insan yapımı malzemelerden biridir. Kadife, Rönesans döneminde Avrupa'da popülerlik kazanana kadar, bu kumaş Orta Doğu'da yaygın olarak kullanıldı. Örneğin modern Irak ve İran sınırları içinde yer alan birçok uygarlığın kayıtları, kadifenin bölgedeki krallar arasında gözde bir kumaş olduğunu gösteriyor. Makine dokuma tezgahları icat edildiğinde, kadife üretimi çok daha ucuz hale geldi ve ipeğin özelliklerine bir şekilde yaklaşan sentetik kumaşların geliştirilmesi sonunda kadife harikalarını toplumun en alt basamaklarına bile getirdi. Bugünün kadifesi, geçmişin kadifesi kadar saf veya egzotik olmasa da, perdeler, battaniyeler, doldurulmuş hayvanlar ve mümkün olduğunca yumuşak ve sevimli olması gereken diğer her türlü ürün için bir malzeme olarak değerli olmaya devam ediyor. Burada yüksek kaliteli, düşük fiyatlı kadife ipliği Hobiburada’dan satın alabilirsiniz.

 

Kadife dikey iplikle yapılır ve kadife yatay iplikle yapılır, ancak bunun dışında bu iki tekstil büyük ölçüde aynı işlemlerle yapılır. En popüler kadife malzemelerden biri olan ipek, ipekböceklerinin kozalarının çözülmesi ve bu ipliklerin iplik haline getirilmesiyle elde edilir. Rayon gibi sentetik tekstiller, petrokimyasalların filamentlere dönüştürülmesiyle yapılır. Bu iplik türlerinden biri kadife kumaşa dokunduktan sonra, amaçlanan uygulamaya bağlı olarak boyanabilir veya işlemden geçirilebilir. Kadifenin arzu edilen ana özelliği yumuşaklığıdır, bu nedenle bu tekstil öncelikle kumaşın cilde yakın yerleştirildiği uygulamalarda kullanılır. Kadife aynı zamanda belirgin bir görsel çekiciliğe de sahiptir, bu nedenle ev dekorasyonunda perde ve kırlent gibi uygulamalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Diğer bazı iç dekor öğelerinin aksine, kadife göründüğü kadar iyi hissettirir, bu da bu kumaşı çok yönlü bir ev tasarımı deneyimi yapar. Yumuşaklığından dolayı kadife bazen yatak takımlarında kullanılır. Özellikle çarşaf ve yorgan arasına yerleştirilen yalıtkan battaniyelerde bu kumaş yaygın olarak kullanılmaktadır. Kadife, kadın giyiminde erkek giyiminden çok daha yaygındır ve genellikle kadınsı kıvrımları vurgulamak ve çarpıcı gece kıyafetleri oluşturmak için kullanılır. Şapka yapmak için bazı sert kadife formları kullanılır ve bu malzeme eldiven astarlarında popülerdir.kadife iplik, serin havalar yaklaştıkça iğneleri ve kancaları vuran sıcak yeni iplik trendidir. İpeksi hissi ve lüks parlaklığı oldukça çekici ve Kadife ipliği hem giysi hem de ev dekorasyonu projelerinde harika görünüyor. 

 

 

 

Örgü İpi Markalarımız: NakoAyaz, BonbonKartopu

 

 

Kadife İp Özellikleri

 

Tüm iplik incelemelerinde olduğu gibi, incelenen ürünle bir proje yapmayı seviyorsanız böylece ipliğin nasıl performans gösterdiği, en iyi sonuçları elde etmek için ipuçları ve püf noktaları ve sizin için bir proje fikri veya modeli hakkındaki yorumları inceleyebilirsiniz. Yumuşak, ipeksi doku cildimde çok hoş bir his uyandırır. Kadife ipliğin oldukça feminen bir görünümü var ki bu tamamen benim tarzım değil ama birçok örücü ve kroşeye hitap eder. Bu feminen tarz, ağırlıklı olarak pastel ve yumuşak tozlu tonlardan oluşan renk paletine de yansır. Örme kumaştaki lifler birbirine karşı hareket ettikçe büyük delikler ve bükümlü ilmekler oluştururlar. hırka yapmak için kadife tığ işi kazak modelini örebilirsiniz. Sırt ve kollar için orijinal deseni takip edin ve hırka ön parçaları için devam edin.

 

Ön panelleri arka kısmın üstüne, yanlış tarafı dışarı gelecek şekilde yerleştirin. Omuzları bir kamçı dikişle kapatarak dikmek için uzun ucu kullanın. Kol delikleri için yaklaşık yaklaşık 24 sıra bırakarak bir kamçı dikişi kullanarak yanları kapatarak dikin. Kadife iplikle sıcacık hırka ve kazaklar örebilirsiniz, hava soğudukça bir tişörtün üzerine giymek çok kolaydır. Kabarık iplik güzel ve kalın olduğu için sıcaktır. Dokunmak için ipeksi yumuşaklığa sahiptir. Büyük toplar uzağa gider. Çalışması güzel ve tığ işi kolaydır ve oldukça kaliteli görünür.

 

Kadife, düzgün bir şekilde kesilmiş liflerden oluşan yoğun bir yığın ile karakterize edilen yumuşak, lüks bir kumaştır. Kadife, kısa tüylü liflerin özelliklerinden dolayı güzel bir örtüye ve benzersiz bir yumuşak ve parlak görünüme sahiptir. Kadife, pürüzsüz bir tüylenmeye sahip, eşit olarak kesilmiş yoğun bir lif yığını ile karakterize edilen yumuşak, lüks bir kumaştır. Kadife, kısa tüylü liflerin özelliklerinden dolayı güzel bir döküme ve benzersiz yumuşak ve parlak bir görünüme sahiptir. Kadife kumaş, başlangıçta ipekten yapıldığından, gece giyiminde ve özel günlerde elbiselerde popülerdir. Pamuk, keten, yün, tiftik ve sentetik lifler de kadife yapmak için kullanılabilir, bu da kadifeyi daha ucuz hale getirir ve günlük giysilere dahil eder.

 

Benzer İçerik: El İşi Örgü Modelleri

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Kadife İp
Haziran 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı