Evde Yapılacak El İşleri

Evde Yapılacak El İşleri

İyi bir zanaat projesinden daha iyi bir uğraş olamaz. Kendi ellerinizle bir şeyler yapmak çok tatmin edici olabilir özellikle de koltuğunuzda otururken...Çocuklara uygun, bütçeye uygun ve evde zaten sahip olabileceğiniz birçok kullanım malzemesi olan favori, kolay zanaat projelerimizden birini deneyebilirsiniz. Kağıt çiçekler ve parti flamalarından arta kalan bir rulo kullanır ve televizyon seyrederken bütün bir buket veya çocuklarına amigurumi  örgü bebek yapabilirsiniz.

 

Dokuma

 

El yapımı mandal kancasına saçak nasıl yapılır? Mandal kancasının ucunu, püskülü takmak istediğiniz kanvasın altına itin. Mandalı açın. Açık mandala uzun bir iplik dizisi yerleştirin. İpliğin her iki ucunu her zaman ipliğinizin uçlarıyla eşleşecek şekilde yukarı çekin. Mandal kancanızı deliklerden geçirin ve sağa çevirin. İpinizin iki ucunu kanca ile kavrayın. Bir düğüm oluşturmak için mandal kancasını iplik ilmeği içinden çekin. Düğümünüzü sıkmak ve püskülünüzü oluşturmak için ipliğinizin uçlarını aşağı çekin. Başlamadan önce bilmeniz gereken birkaç önemli makrome terimi vardır. Gerçek düğümleri yapmak için kullandığınız kordon veya kordon takımı düğümlerinizin sardığı kordon veya kordon takımı tekrarlı olarak çalışılan bir düğüm veya düğümler dizisi oluşturabilirsiniz. İlk düğüm, makrome kordonlarınızı dübel, dal veya çapa kordonu gibi bir nesneye bağlayan şeydir. Kordonunuzu ikiye katlayın ve halkayı dübel çubuğunun üzerine yerleştirin. 

 

Döngüyü arkaya getirin ve sıkmak için iki kordon ucunu döngüden geçirin bu düğüm tersten yapılır, bu nedenle tümsek düğümün arkasına gizlenir. Kordonu ikiye katlayın ve halkayı dübel çubuğunun altına yerleştirin. Bir dübel çubuğunun altında bir halka geçirin ve döngüyü öne doğru getirin ve sıkmak için iki kordonunuzu döngüden geçirin. Kare düğüm en yaygın kullanılan makrome düğümlerinden biridir ve sola dönük veya sağa dönük olarak oluşturulabilir. Yarım düğüm, kare düğümün sadece yarısıdır. Hangi taraftan başladığınıza bağlı olarak sağa veya sola dönük olabilir. Çalışan kablolar artık çalışma kablosu 1 sağda ve çalışma kablosu 4 solda olacak şekilde yer değiştirmiştir. Çalışma kablosunu 1 alın ve iki dolgu kablosunun üzerinden ve çalışma kablosunun 4 altına sola doğru hareket ettirin. Çalışma kablosunu 4 alın ve iki dolgu kablosunun altında ve çalışma kablosunun 1 üzerine sağa doğru hareket ettirin. Sağa bakan yarım düğüm ve kare düğüm, bitmiş düğümün sağ tarafında dikey bir çıkıntıya sahiptir. Çalışma kabloları artık yer değiştirmiştir ve çalışma kablosu 1 sağda ve çalışma kablosu 4 soldadır. Çalışma kablosunu 4 sağa, dolgu kablolarının üzerinden ve çalışma kablosunun 1 altına alın. Yarım Düğüm Sinnet veya Yarım Düğüm Spiral olarak da adlandırılan bir Spiral Dikiş, bir spiral dikiş oluşturmak için bir dizi yarım düğümdür. Bu, projenize çok fazla ilgi katacak dekoratif bir düğümdür.

 

Dikişsiz Bez Yorgan

 

Dikiş yapmıyorsanız, ancak rahat bir yorgan yapmak istiyorsanız bu proje tam size göre. Dikiş makinesi gerekmez, ancak bu dikişsiz bez yorgan projesine sabrınızı ve yaratıcılığınızı getirin. Özel, hatıra kalitesinde bir hediye olarak saklamak veya vermek için bu yorganı kişiselleştirmek ve kişiselleştirmek için kumaşlarınızı seçin.

 

Ponpon El İşi Ataç

 

Ponponlarla süslenmiş bu büyüleyici büyük boy ataç setini hazırlamanız sadece birkaç dakikanızı alacak. Tek ihtiyacınız olan en az üç renkte akrilik iplik, jumbo ataş, bir ponpon makinesi ve bir makas gerekiyor. Ardından, çalışma alanınızı renklendirmek için iyi bir fikir. Bunları hediye olarak verebilirsiniz. 

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

Püsküllü Yastık

 

Püsküllü bir  yastık elde etmek için yastık köpük dolgusu, göz alıcı iplik saçaklı atma yastığının temelidir. Oluşturması ve özelleştirmesi çok kolay, bunu evinizin görünümünü tamamlamak için herhangi bir renk iplikle yapabilirsiniz. Hatta bir yatağı veya kanepeyi hareketlendirmek için tamamlayıcı renk ve tasarımlarda bir bütün takımı kamçılamak isteyebilirsiniz. 

 

İşlemeli Kot Ceket

 

İster yeni, ister vintage olsun, özelleştirilmiş bir kot ceketten daha havalı olamaz. Arka panele bir dizi neşeli çiçek işleyerek görünümü bir sonraki seviyeye taşıyabilirsiniz.İşlemeli Kot Ceket  el işi ile ilgili en sevilen modellerden biri, hediyeleri ve projeleri kişiselleştirme yeteneğidir. El emeği yelekleri örgü ve jean ceket gibi giysilere renk ve kişisel tasarım eklemenin eğlenceli bir yoludur. Denim, nakış işlemek için ideal bir kumaştır, çünkü orta ila ağır ağırlıklı dokuma malzeme yoğun tasarımlarla iyi sonuç verir.

 

Küpe

 

Boncuk detaylı tığ işi küpe modellerini inceleyip bir tasarım oluşturabilirsiniz. Her adım için ayrı bir resim bulabilirsiniz, bu pirinç tanesi boyutundaki boncuklar kadar küçük bir şeye iplik geçirme düşüncesi sizi korkutsa bile, muhteşem el emeği sonucundan memnun kalacağınıza emin olabilirsiniz. Kendi zevkinizle yapacağınız özel tasarımla sadece sizde bulunacak

 

Kanaviçe

 

Tuval işi olarak da bilinen oya, kökleri eski Mısır'a dayanan bir iğne işi tarzıdır. Kanaviçe, yün ipliği, ipek ipliği, metalik kordonlar, kurdeleler ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli dikiş ve iplikler kullanılır.Çapraz dikiş, giysi kumaşı gibi yumuşak ve esnek, sıkı dokunmuş kumaş gerektirir.İğneli kanvaslar serttir ve genellikle daha büyük deliklere sahiptir. Kanaviçenin genellikle boş olması veya üzerine bir desen basılmışsa, bunun renksiz, temel bir tablo olmasıdır. Kanaviçe iplikleri genellikle ipek veya örgülü pamuktur. Bunun nedeni, çapraz dikişin sıkı dokunmuş dikişler gerektirmesidir ve bu nedenle ipliklerin oldukça ince olması gerekir. Son iğne ucu ve çapraz dikiş farkı, kullanılan dikiş stilidir. Bir diğer dikiş farkı, çapraz dikişin yalnızca temel tuval üzerine dikiş yapmanıza izin vermesidir, oysa iğne noktası, görüntünüzü veya metin deseninizi oluşturmak için dikişleri gerektiği gibi katmanlamanıza izin verir.

 

Benzer İçerik: Etamin İpi

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Evde Yapılacak El İşleri
Ağustos 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı