Etamin İpi

Etamin İpi

Etamin için kullanılan temel malzemeler, işi yapmak için kumaş, çerçeve ve ipliktir. Ancak daha fazla araçla daha fazlasını yapabilirsiniz. Kumaşı tutmak için etamin kasnağı, kurşun kalem ve diğer markalama aletleri, kumaşa ve ilgili işlemeye uygun farklı tipte iğneler, makas, cetvel gibi kesici aletler, başlangıç ​​seviyesinden tecrübeli bir etaminçıya geçerken ihtiyacınız olacak her şeydir. Özel ekipman işinizi kolaylaştırabilir. Aplike gibi karmaşık işleri yapmak için aplike makasıyla daha iyi bir iş çıkarabilirsiniz; ari iş iğnesi, zincir dikiş etamin işini sıradan iğneden çok daha iyi ve daha hızlı kolayca yapabilir; Kuşgözü yapmak için broderie Anglaise çalışması için bir stiletto ile küçük delikler açabilirsiniz. 6 telli genel etamin ipliği veya pamuk ipliği veya yün ipliği gibi etamin dikişlerini yapmak için farklı türde iplikler kullanılır.

 

Etamin işleme işi başlı başına bir çalışmadır ve birçok canlı renklere ihtiyacınız vardır. Her iş parçacığı kendi görünümünden ayrılır ve çalışmanın sonucunu değiştirir. Kullanılan kumaş türü, yüzey dokusu, kumaş üzerindeki baskılar etaminın son görünümünde önemli unsurlardır. Örneğin, tavuk kaşıma etamini yapmak için kareli bir kumaş kullanılır. Bu tür bir etamin, başka hiçbir baskı türünde bu kadar iyi görünmez. Kanaviçe işi daha gevşek dokunmuş kumaş üzerine yapılır. Sayılan saten dikiş ve desen yama veya siyah işleme gibi diğer sayılı dikişler için düz bir dokuma kumaşa ihtiyacınız var. Şemsiye, çizgili kumaşlar veya sırt çantası gibi baskılı kumaşların tümü, harika tasarımları veya örgüleri için etaminta popüler olarak kullanılmaktadır. Tuval işi, açık deliklerle plastik tuval üzerinde yapılır - iplik, tuvali canlı desenlerle tamamen kaplar. Gölge çalışması, şeffaf şeffaf kumaşlarda yapıldığında en iyisidir. Bazı etaminlar için, atkı ve çözgü iplikleri için aynı kalınlığa ihtiyacınız vardır, bu nedenle polikoton veya saten gibi bazı kumaşlarda farklı atkı ve çözgü iplikleriyle yapıldığında bunlar başarılı olmayabilir. Evde giyilip yıkanacak bir giysiye etamin yapmak istiyorsanız, bakımı kolay bir kumaş olsa iyi olur. 

 

Etamin İpi Modelleri

 

Açık dokumalara sahip kumaşlar, keten gibi kumaşlardan farklı bir işlem ve etamin tekniği gerektirir. İlmekli, havlı veya floklu dokulu kumaşların tümü işlenebilir, ancak özel işlem ve kumaş dokusuna uygun olanın dikkatli bir şekilde analiz edilmesi gerekir. Bu, iğne işlerinde yeni olan biri için harika olan kolay bir el dikişi projesidir. etamin ipliği yerine iplik kullanmak, bu projeyi geleneksel bir etamin projesinden çok daha hızlı hale getirir. İplikler dikiş ve etamin için, iplik ise örme, dokuma ve dikiş için kullanılmasıdır. İplikler ve iplikler, doğal veya sentetik liflerin uzun, ince şeritlerdir. El işlemelerinde kullanılan en popüler pamuk ipliği, kuşkusuz, örgülü pamuktur. Örgülü pamuk çileler halinde gelir ve çileden çıkan tüm iplik altı ayrı, ince ipliğe bölünebilir, 2 katlı ince bir yün ipliğidir veya daha az sıklıkla yün benzeri bir akriliktir. Etamin ipi olarak veya bükümlü pamuk, genellikle pamuktan yapılan, ancak ipek, keten ve suni ipekten üretilen, gevşek bir şekilde bükülmüş, hafif parlak 6 telli bir ipliktir. Etamin ipliği ile dikiş ipliği arasındaki temel fark, bunların dokusudur; etamin ipliği, etamin işi için kullanılan özel bir iplik türüdür. Özel bir parlaklığa sahiptir, oysa çoğu dikiş ipliğinin yeterli bir parlaklığı yoktur.

 

El etamin ipliği bükümlüdür ve ipek, pamuk veya yün olarak gelir. İpler, bazı alanları daha düz veya daha hassas hale getirmek için ayrılabilir veya daha hacimli alanlar için birleştirilebilir. Bu işlem, etamina daha fazla doku ve çeşitli alanlar arasında ayrım sağlar. Güzel kaliteli bir kapitone pamuğu, ağırlığı nedeniyle etamin projeleri için idealdir, ancak projeler için daha hafif bir ağartılmamış pamuklu müslin de kullanabilirsiniz. Keten gibi diğer doğal elyaflarla birleştirilmedikçe pamuk karışımlarından kaçının. etamin ayrıca metal şeritler, inciler, boncuklar, tüyler ve payetler gibi diğer malzemeleri de içerebilir. Etaminın bir özelliği, en eski işlerin temel teknikleri veya dikişlerinin zincir dikişi, ilik veya battaniye dikişi, koşu dikişi, saten dikişi, kanaviçe dikişi çeşitleri bulunur. Bugün el işlemesinin temel teknikleri olarak kalmasıdır. 

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

Etamin İpi Özellikleri

 

Sanayi Devrimi'nin ilk aşamalarında ortaya çıkan makine etamin, özellikle zincir dikişlerin kullanımında el etaminin taklit eder, ancak makine işinin saten dikişi ve kenar dikişleri, çoklu iplik kullanımına dayanır ve el işçiliğine benzer. görünüşleri, yapıları değildir. Kumaşı dikmek, yamamak, onarmak ve güçlendirmek için kullanılan süreç, dikiş tekniklerinin gelişmesini teşvik etti ve dikişin dekoratif olanakları, etamin sanatına yol açtı. Dekoratif etamin olarak yorumlanmalıdır. Günümüzde pek çok çağdaş etamin, etamin yazılımıyla dijitalleştirilmiş desenler kullanılarak bilgisayarlı bir etamin makinesiyle dikilmektedir. Makine etamine, farklı dolgu türleri, bitmiş işe doku ve tasarım ekler. Makine etamini, iş gömleklerine veya ceketlerine, hediyelere ve takım kıyafetlerine logolar ve monogramlar eklemek ve ayrıca ev tekstillerini, perdeleri ve geçmişin ayrıntılı el işlemesini taklit eden dekoratör kumaşlarını süslemek için kullanılır.  Yüksek kaliteli etamin ipe sahip olmak, zarif el sanatınızı tamamlamanın ilk adımıdır. Sürekli etamin ipi kullanıyorsanız her renkten oluşan bir paket oluşturabilirsiniz. Etamin ipi seti  altı iplikten oluşur ve her bir iplik, birbirine dolanmış iki ince iplikten oluşur. Bu yapı, etamin ipliğinin daha sağlam olmasını ve kolay kırılmamasını sağlar. Etamin ipler, poşetler, püsküller, minderler, doğum günü kartları, süslemeler, bebekler, eldivenler, eşarplar vb. yapmak için kullanılabilir. Kısacası her şeyi etamin ipi ile süsleyebilirsiniz. 

 

Etamin İpi Kullanımı

 

Ebeveynlerin ve çocukların birlikte el işi yapması onların ilişkileri ve el becerileri için iyi bir seçimdir. Sadece çocukların yeteneklerini geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda çocukların el sanatları hayal gücünü de uyarır. Sizler için anlamlı bir hediye ve deneyim olur. etamin takımları üstün kaliteli %100 pamukludur ve sanat eserinize güzellik katacaktır. Etamin ipleri, dayanıklı, süper yumuşak ve rengi solmaz ürünlerdir. Serbest stil ve dikiş dekorasyonu, bilezikler için ip, çapraz dikişli kartpostallar, korsajlar, süs eşyaları, kartpostallar çapraz dikişli etamin, çocuk el sanatları, püsküller veya herhangi bir tatil dekorasyonu vb. yeni başlayanlar veya profesyoneller için mükemmel bir etamin setidir. Pamuk ipliği genellikle küçük bir iplik ortaya çıkarır. Uygun ipliği iplikten çekip kesebilirsiniz.

 

Etamin ipliği 6 ince çizgiden oluşmaktadır. etamin yaparken kumaşa, desene vb. göre kullanılan adedini değiştirebilirsiniz. İnce çizgileri tek tek çekin ve ardından gerekli çizgileri bir araya getirerek kullanıma hazır hale getirin. Farklı renklerden oluşan etamin setini projelerinizde kullanabilirsiniz. Başlamadan önce projenizi taslak olarak oluşturmak daha doğru sonuçlar verecektir. Etamin ipi genellikle süsleme amaçlı kullanılır bir proje tamamlandıktan sonra etamin ipi ile süsleyebilirsiniz. Etamin ipi fiyatlarını Hobiburada’dan inceleyip uygun etamin iplerini satın alabilirsiniz. Etamin ipi farklı renk tonlarında satılır. Projenize uygun rengi seçip hemen başlayabilirsiniz. Etamin birkaç denemenin ardından kolaylıkla üzerinden gelebileceğiniz bir el işi çeşididir. Basit modellerle başlayıp zamanla farklı modelleri hayata geçirebilirsiniz.

 

Benzer İçerik: Kolay Örgü Modelleri

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Etamin İpi
Temmuz 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı