Kartopu İp Markasıyla Örgü Modelleri

Kartopu İp Markasıyla Örgü Modelleri

Çorap örme, çeşitli nedenlerle oldukça popülerdir. Çorap projeleri kazaklardan çok daha portatiftir, hediye vermek için idealdir ve örme çoraplar için çok harika, güzel ve eğlenceli iplikler vardır. Ve göründüğü kadar zor değil, gerçekten! Çorap örmek çok basittir, bu da onları seyahat için, oyunda ya da çocukların spor antrenmanlarını bitirmelerini beklerken örgü örmek için harika projeler haline getirir. Doğru sayıda dikişe sahip olduğunuz ve talimatlara dikkat ettiğiniz sürece her şey yoluna girer.

 

Örgü Örmek

 

Çorapları düz örerek dikmek mümkündür ama düzenli ve rahat bir dikiş yapmak oldukça zordur. Yuvarlak örgü için tercih ettiğiniz örgü stilini kullanabilirsiniz: çift uçlu, sihirli ilmek veya iki yuvarlak. Parmağı bitirmek için yine de diğer yöntemlerden birine ihtiyacınız olacak olsa da, küçük dairesel iğneler vardır. İğneler genellikle küçüktür: boyut 1 veya 2 (2,25-2,75 mm). Çoraplarınızı dayanıklı ve esnek hale getirmek için sıkı bir ölçü ile örün. Çorap yaparken amaca uygun iplikler arayın. Çorapların, şimdiye kadar yapacağınız her şeyden çok daha fazla aşınmaya dayanması gerekir, bu nedenle ipliğin dayanıklı olması gerekir! Çorap örmek için tasarlanan iplikler, çok katlı olarak sıkıca bükülür. Sıkı büküm, boncuklanma ve yıpranmayı önler ve çoklu katlar ipliği daha güçlü hale getirir. Çorap örerken, yıpranan çorap deneyimine dayanabilecek bir iplik kullandığınızdan emin olun. 

 

Çoraplar genellikle çorap veya parmak ağırlıklı iplik olarak bilinen ince iplikten yapılır. Bunlar ayakkabınızın içine sığdırabileceğiniz çoraplardır. Ancak parmak kalınlığındaki tüm iplikler çorap ipliği değildir; bazıları şallar veya ince giysiler için tasarlanmıştır ve daha hassastır. Uygun bir şey bulmak için etiketi okuduğunuzdan ve ipliğe baktığınızdan emin olun.

 

Elinizde nefis bir yumuşaklık hissi uyandıran iplikler satın almak cazip gelse de, yumuşaklık çoraplar için arkadaşınız değildir: iplik ne kadar yumuşaksa o kadar hızlı toplanır ve yıpranmış görünür. Sizi kaşındıran iplikten çoraplar yapmak istemezsiniz, ancak dayanıklı ve sağlam hissettiren bir iplik seçebilirsiniz. Çorap örmek için yün sıcak ve yalıtkandır ve ayrıca iyi nefes alır, böylece ayaklarınız terlemez. Yün nemi emer, yani ıslak çoraplar çabuk kurur. Yün giydikçe uzar ama yıkadığınızda geri döner.

 

En iyi yün çorap iplikleri, güç katmak için içlerine biraz naylon karıştırılmıştır. Yün giyemeyen biri için çorap yapıyorsanız, daha iyi oturması için biraz elastik karışımlı bir iplik seçin: tercih ettiğim yün olmayan çorap ipliği, elastik ile karıştırılmış pamuk ve bambudur. Çoraplar gardırobunuza renk katmanın harika bir yoludur! Mağazadan satın aldığınız çoraplar gibi, çoraplar da sığacak şekilde esnemelidir. Özellikle, bir çorap kolaylıkla giyilmelidir, yani çorap çevresi ayağınızdan biraz daha küçük olmalıdır. Bu, çorabın bacağınızın üzerinde durması ve ayakkabınızın içinde yerinde kalması içindir. Disket çoraplar rahatsız edicidir ve daha çabuk yıpranırlar! Parmak kalınlığında bir çorap ayağınızdan yaklaşık %10 daha küçük olmalıdır. Hangi boyutta çorabı yapacağınızı belirlemek için ayağınızın topunun çevresini ölçün. 

 

Çoraplar, manşetten parmak ucuna veya parmaktan manşete kadar çalışılabilir. Biraz deneyime sahip olduğunuzda, yaklaşık olarak aynı zorluk seviyesindedirler ancak yeni başlayanlar için yukarıdan aşağıya çoraplarla başlayabilirsiniz.  Düz burun daha gelenekseldir. Yukarıdan aşağıya bir çorapta, ayak parmağı, tabanın her iki tarafında azalmalarla şekillendirilir ve dikiş kullanılarak kapatılır. Çorap örmenin harika yanlarından biri de istediğiniz kadar basit veya zorlayıcı olabilmesidir. Standart bir kalıpta ustalaştıktan sonra, zor projeleri tamamlayabilirsiniz. 

 

İlgili Ürünler: Kartopu İp

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Kartopu İp Markasıyla Örgü Modelleri
Mayıs 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı