Nako İp Markasıyla Örgü Örmek

Nako İp Markasıyla Örgü Örmek

Özellikle herhangi bir şeyi örme konusunda endişelenmeden önce iki temel dikişi, örmeyi ve ters çevirmeyi öğrenmeyi savunuyorum. Alışmak biraz zaman alır ve hala iğneleri nasıl tutacağınızı çözmeye çalışırken hataları düzeltmek için fazla endişelenmek istemezsiniz. Örme konusunda yeniyseniz ve bunu önünüzde ilk iplik yumağınız ve iğneleriniz varken okuyorsanız, lütfen ilk projenize başlamadan önce temel bilgileri öğrenmek ve uygulamak için biraz zaman ayırın.  İpliği ve iğneleri seçin ve üzerine dökmeyi öğrenin. Örgü ve ters  dikişi öğrenin. Pekala, eğer atabilir, örebilir ve ters çevirebilirseniz, ilk örgü projeniz için hazırsınız. İlk projenizi seçerken göz önünde bulundurmaya değer birkaç şey var.

 

İlk Projenizi Seçmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Sevdikleriniz için hediye örme fikri sizi heyecanlandırıyor olabilir. Kocanız için bir kazak, yeğeniniz için bir bebek battaniyesi, anneniz için bir şal, bebeğiniz için çoraplar örebilirsiniz. İlk etapta sizi örmeyi öğrenmeye motive eden şey bile olabilir. Ancak ilk örgü projenizi kendinize adamayı düşünebilirsiniz. Her şeyden önce, bunu hak ediyorsun! İkincisi, kendin için olduğunda kusurları çok fazla umursamayacaksın ve üçüncüsü, beceri seviyene uygun bir proje seçmekte özgürsün. Geri kalanına çok yakında ulaşacaksınız, ancak şimdilik, yepyeni becerilerinize güven verecek ve size birkaç yenisini öğretecek bir başlangıç ​​projesine ihtiyacınız var.

 

Zaman Gereksinimi

 

Örgü yavaş bir hobidir yeni başlayan biriyseniz gerçekten yavaştır. Hızlı, deneyimli bir örücü, bir süveteri 15 saatlik örgü süresinde örebilir, bu da proje süresinde birkaç haftadan bir aya kadardır. Çoğumuzun bir süveteri örmek birkaç aydan bir yıla kadar sürer. Yeni başlayanlar için küçük bir bulaşık bezinin tamamlanması birkaç hafta sürebilir veya hızlı öğreniyorsanız bir veya iki akşam sürebilir. Sabırsız biriyseniz, daha küçük bir projeyle veya daha ağır bir iplikle başlamanızı teşvik edeceğim. İnsanlar genellikle bir eşarp ile başlamanızı önerir ve bu gerçekten de mükemmel bir başlangıç ​​projesidir çünkü düz örülmüştür ve herhangi bir şekil vermemiştir. Yine de, iplik seçiminiz ağırlık veya daha inceyse, 60+ inç (150+ cm) örgüyü bitirmeniz uzun zaman alacaktır. Öte yandan, süper kalın bir iplik çok hızlı örülür, ancak biraz garip hissettirebilecek büyük çaplı iğnelerle örmeniz gerekir.

 

Zaman Kelimesini İçeren Çift Uçlu Ok

 

Projeyi bitirmek için gereken süreyi göz önünde bulundurun - bir bulaşık bezi bir kukuleta veya atkıdan daha hızlı örülür ve hacimli bir ipliği örmek hafif bir iplikten daha hızlıdır.

İlk örgü projenizi seçerken, ona ne kadar zaman harcamak istediğinizi düşünün. Bulaşık bezi örmeye karar verirseniz, her biri farklı bir dikiş desenine sahip bir kumaş yığınının tamamını, tek bir atkı örebildiğiniz sürede bitirebileceksiniz. Bu şekilde daha kısa sürede daha fazlasını öğrenebilir ve daha keyifli olabilir.

 

Örgü Hatalarınızı Düzeltmek İçin

 

Gerçekten mizacınıza ve mükemmeliyetçi olup olmadığınıza bağlı. Kendiniz için bir şeyler örüyorsanız bu noktada umurunuzda olmayabilir. Öte yandan, her hatayı, onu nasıl düzelteceğinizi öğrenmek için bir fırsat olarak kullanabilirsiniz. 

 

El örgüsü kumaşları bir kez kullanmaya başladığınızda, bir daha asla mağazadan alınanlara geri dönmeyeceksiniz. Ve tüm arkadaşların bir set isteyecek. Aynı desenleri bulaşık bezi veya el bezi için de kullanabilirsiniz, ancak kullanım amacına göre farklı bir iplik seçmek isteyebilirsiniz. Mutfakta kullanılmak üzere bir bulaşık bezi örüyorsanız, orta ağırlıkta (kamgarn) sağlam, %100 pamuklu bir iplik kullanmalısınız. Tercihen, bir bakteri bombası olmasını önlemek için makinede sıcak veya en azından ılık olarak yıkanabilen bir pamuk ipliği seçin. Bulaşık bezi ipliği veya mutfak ipliği olarak özel olarak pazarlanan iplikler vardır. 

 

Bir lif örüyorsanız, yine de %100 pamuk tercih etmelisiniz, ancak belki biraz daha yumuşak bir iplik seçebilirsiniz. Cildinize karşı daha iyi hissedeceksiniz. Yerel iplik mağazalarında genellikle çeşitli lüks organik pamuk iplikleri bulunur. Tipik olarak, bunlar yine de makinede yıkanabilir.

 

İlgili Ürünler: Nako İp

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Nako İp
Mayıs 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı