Örgü Modelleri

Örgü Modelleri

Yaratıcı ve renkli tasarımlardan oluşan örgü modelleri, kişilerin yapmaktan zevk aldığı hobilerden biridir. Kaliteli ipler sayesinde dokunan el emeği göz nuru çeyizler, kıyafetler ve ev tekstil ürünleri sıklıkla yapılan örgü modellerindendir. Örgülerle yapabileceğiniz pek çok giyim ürünü bulunur. İlmek ilmek dokunan iplerle kışlık ve yazlık kıyafetlerin yanı sıra örgü bebekler de yapabilirsiniz. Örgü modelleri bebek çeşitleri, oyuncak sektörünün gözde ürünleridir. Oldukça hijyenik olan örgü bebekler, çocuklar için ideal alternatiflerdir. Yumuşaklığı ve kalitesiyle öne çıkan örgü bebek modelleri, renkli iplerle çok daha sevimli bir görünüm kazanır.

 

Boyutları, aksesuarları ve renkleri değişiklik gösteren örgü modelleri amigurumi çeşitleri, hediyelik olarak hazırlanabilir. Örülmüş ve doldurulmuş bebek yapma sanatı olarak bilinen amigurumiler, tığ veya şiş ile örülebilir. Bu sayede uzun ömürlü kullanabileceğiniz, kaliteli oyuncak bebekler örebilirsiniz. Oyuncak bebeklerin yanı sıra uyku tulumları, patik, çorap ve çizgi film karakterleri gibi pek çok örgü modeli oluşturabilirsiniz.

 

Yaratıcı Örgü Modelleri ile Harika Kışlıklar

 

Kış aylarında en çok tercih edilen giyim ürünlerinden biri örme modellerdir. Örgü atkı, bere, hırka modelleri, kalın yapısı sayesinde üşümenizi engeller. Örgü modelleri ve yapılışları pek çok kişi tarafından merak edilen bir konudur. İlk bakışta zor görülen pek çok model, pratik yapıldığında kolaylaşır. Örgü modelleri yelek çeşitleri, şık tasarımları ile dikkat çeker. Örgü yelek modelleri genellikle pamuklu ipler kullanılarak yapılır. Yeleklerin üzerine çeşitli motifler ve simgeler işlenebilir. Birbiri ardına gelen ilmeklerle yeni bir örgü modeli keşfedebilir, çiçekler ve geometrik desenler gibi pek çok motiften yararlanabilirsiniz.

 

Soğuk kış günlerinde önem kazanan kışlık örgü modelleri, birbirinden farklı tasarımlarla dikkat çeker. Örgü modelleri hırka çeşitlerini tığ veya şiş yardımıyla yapabilirsiniz. Hırkalara daha özel bir görünüm katan örgüler, kaliteli bir duruş sergiler. Kışlık örgü hırkaların yaka ve kol detayları farklı ip renkleriyle çeşitlendirilebilir. Örgü hırka modelleriyle birlikte atkılar da tasarlanabilir. Örgü modelleri atkı çeşitleri farklı tarzlara hitap edecek şekilde tasarlanabilir. Tek renk klasik atkı örgü modelleri, üç boyutlu tasarımlar ve renkli modeller kış modasına eşlik eder. Atkıların uzunluğu, uç kısımları ve desenleri tamamen hayal gücünüze bağlıdır.

 

Nostaljik Örgü Modelleri

Ev Tekstilinde Modern Örgü Şıklığı

 

Örgü modelleri, ev tekstilinde oldukça hacimli bir yere sahiptir. Sadece bir ip ve tığı ile yastık, sepet, paspas gibi pek çok tekstil ürünü yapılabilir. Hem kullanışlı hem de şık masalar hazırlamanızı sağlayan suplalar, odanızı renklendiren paspaslar hem sunumlarınızı hem de evinizi süsler. Ev tekstilinin olmazsa olmazı battaniyeler de örgülerle birlikte yeni bir boyut kazanır. Oldukça zahmetli bir iş olan örgü modelleri battaniye çeşitleri, vücut ısınızı koruyarak uyku kalitenizi artırır. Kare, dikdörtgen biçiminde örebileceğiniz örgü battaniye çeşitleri evinizde nostalji rüzgarları estirir. Örgü battaniye çeşitleri diz battaniyesi, bebek battaniyesi gibi boyut ve özelliklere sahiptir.

Doğal iplerden yapılan örgü modelleri, bebek ev tekstilinde sıklıkla kullanılır. Sürekli temas halinde olan battaniyeler, hijyenik ve kaliteli olmalıdır. Örgü modelleri bebek battaniyesi çeşitleri, tüylenme yapmayan ve doğal içerikli iplerle yapılır. Bu sayede bebeklerin narin cildi koruma altına alır. Bebeklerin yanı sıra alerjik problemler yaşayan yetişkinler de ev tekstilinde örgü modellerini tercih edebilir. İp çeşitleri ile battaniyelerin yanı sıra dantel, kılıf, puf modelleri örebilir, evinizde küçük değişiklikler yapabilirsiniz.

 

Örgü Modelleri ile Çok Daha Renkli Aksesuarlar

 

Kadınların severek kullandığı örgü aksesuar çeşitleri, sevdiğiniz renkleri bir arada görmenizi sağlar. Doğru malzemeler ve usta el işçiliği hazırlanan örgü aksesuarlar, günlük yaşantınızı renklendirir. Örgü modelleri bilezik çeşitleri, bileğinizi daha zarif gösteren motifleri ile ön plana çıkar. Çeşitli charmlar ve hareketli desenlerle canlı bir görünüm kazanan örgü bilezikler, klasik ve sportif tarzınıza uyum sağlar. Örgü bilezik modellerinde nazar boncuğu, çiçek, gül gibi sevilen simgeler sıklıkla tercih edilir. Bu sayede anlamlı motifleri her an her yerde yanınızda taşıyabilir, çok daha enerjik hissedebilirsiniz.

 

Kadınların en çok kullandığı aksesuarların başında çantalar gelir. Hem işlevi hem de tasarımı ile ön plana çıkan örgü modelleri çanta çeşitleri oldukça geniş bir tasarım yelpazesi sunar. Hem yaz hem de kış aylarında kullanabileceğiniz örgü çantalar, modern ile klasiğin harmanlanmış halidir. Ponpon, düğme, etiket ve püskül gibi aksesuarla tamamlayabileceğiniz örgü çantaları dilediğiniz formda dizayn edebilirsiniz. Çantalarla takım olarak hazırlayabileceğiniz örgü cüzdan modelleriyle de tarzınızı yansıtabilir, şık cüzdanlara sahip olabilirsiniz.

 

 

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

 

Geçmişten Geleceğe Nostaljik Örgü Modelleri

 

Teknik detaylar ve püf noktalar ile dolu olan örgü örmek, geçmişten günümüze gelen nadir aktivitelerinden biridir. Gelinlerin çeyizlerini süsleyen örgü modelleri, farklı görünümleri ile birbirinden ayrılır. Pratik bir şekilde ilerleyen örgü modelleri ajurlu tasarımlar, pek çok kişinin severek kullandığı modellerden biridir. Şiş ile yapılan ajur tekniği, artırma ve eksiltme işlemleriyle model oluşturmak anlamına gelir. Örgü tutkunları tarafından oldukça sevilen ajur tekniği, halk diliyle delikli örgü demektir.

 

Ajurlu örgü modelleri yapılışı dikkatli bir şekilde çalışıldığında oldukça pratiktir. Ajur örgüler şişe ip dolayarak ve sağdan soldan iki ilmeği bir örerek yapılır. Zevkli ve hızlı olarak ilerleyen ajur örgü modeli, dikkatli bir şekilde yapılmadığında örgü desenini bozar. Sayıların yanlış sayılması fazladan bir boşluk oluşumuna neden olur. Bu nedenle ajurlu örgü modelleri anlatımlı videolar izleyebilir, püf noktalarını öğrenebilirsiniz. Hemen hemen pek çok örgü modelinde kullanılan delikli örme tekniği özellikle kazak, süveter gibi giyim ürünlerinde sıklıkla tercih edilir.

 

 

Yenilikçi ve Modern Tığ İşi Örgü Modelleri

 

Örgü modelleri tığ ve şiş ile yapılır. Tığ ile yapılan pek çok model büyük ebatlı projelerden oluşur. Şişlerin yanı sıra tığ işi örgüler de pek çok kişi tarafından tercih edilir. Örgü modelleri tığ işi tasarımlar, örülmesi pratik ve kolay olan örgülerdir. Yıldız modelleri, yaprak motifleri, ters başak ve örgü gibi desenler tığı ile yapabilir. Üstelik örgülerin pek çoğunda kroşe kancası da kullanılır. İplikten dokuma elde edebileceğiniz ürünler, iplik ilmeği diğer ilmeklere doğru çekerek yapılır. Bu sayede harika dantel örgü modelleri ortaya çıkar.

 

Tığ ve şişlerle yapabileceğiniz pek çok örgü modeli bulunur. Özellikle anne adayları, heyecanlı bekleyiş sürecinde örgü yapmayı tercih eder. Hem erkekler hem de kızlar için yapabileceğiniz örgü modelleri bebek yeleği çeşitleri bulunur. Yelekler püskül, ponpon, dantel gibi ek aksesuarla özelleştirilebilir. Örgü yelek modellerini yaparken angora, bambu gibi doğal iplik çeşitlerini kullanabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuz için daha sağlıklı giyim ürünleri tercih edebilirsiniz.

 

tığ işi örgü modelleri

Örgü Modelleriyle Çok Daha Verimli Zamanlar

 

Örgü modelleri ve yapılışı seçtiğiniz tasarıma göre değişiklik gösterir. Üstelik oldukça keyifli bir iştir. Giyim ürünlerinden ev tekstiline kadar pek çok örgü modeli, trendlerden düşmeyen motifleriyle yeni bir boyut kazanır. Bir ipliği, şiş ve tığ ile bir araya getirerek ihtiyacınız olan her şeyi yapabilir, tarzınızı yansıtabilirsiniz. Sıklıkla yapılan örgü modellerinden biri broş ve anahtarlık çeşitleridir. Anahtarların kaybolmasını engelleyen anahtarlıklar, iplikler ile çok daha nostaljik bir görünüm kazanır. Dilediğiniz motiflerle oluşturabileceğiniz örgü anahtarlık modelleri, işlevi ve tasarımı ile kullanıcıların beğenisini toğlar.

 

Anahtarlıklara ek olarak kullanabileceğiniz örgü broş modelleri de bulunur. Renkli ve özel iplerle yapılan broş çeşitleri, kombinlerinizi tamamlamanızda yardımcı olur. Anahtar ve bronşların yanı sıra diş kaşıyıcı ve çıngıraklar için de örgü modelleri bulunur. Bebek eşyalarını çok daha sevimli hale getiren ürünler, yumuşak yapısı sayesinde çocukların beğenisini toplar. Parmak kuklası, kalem başlığı gibi pek çok örgü modeli tercih edebileceğiniz ideal alternatiflerden biridir. Parmak kuklaları sevimli göz detayları ve püsküllü etekleri ile çocukları memnun eder.

 

Örgü Modelleri Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Oldukça geniş bir yelpaze içerisinde yer alan örgü modelleri çeşitleri pek çok püf noktanın bir araya gelmesiyle oluşur. Örgü yaparken dikkat etmeniz gereken pek çok husus vardır.  Dikkat edilmesi gerekenlerden biri doğru ip seçimidir. Kaliteli örgü modelleri için tüy dökmeyen iplik çeşitleri tercih edilmelidir. Yapmak istediğiniz örgü modelinin yazlık veya kışlık olması da önemlidir. Eğer yazlık örgü modelleri yapıyorsanız ince ve terletmeyen ipler kullanabilirsiniz. Kışlık örgü modelleri için ise pamuklu ve kalın ipler tercih edilebilir.

İp seçiminin yanı sıra örgü örme aşaması da oldukça önemlidir. Kenar ilmekleri örerken iplikler, direkt şiş üzerinden alınmalıdır. Bu sayede örgünün yanlara doğru sürekli artması önlenebilir. Ayrıca örgü modellerinizi bitirdikten sonra ütüleyebilir daha hoş bir görünüm oluşturabilirsiniz. Örgü modelleri yaparken tercih edebileceğiniz pek çok örgü tekniği bulunur. Siz de örgü modelleri için yeni teknikler öğrenebilir orjinal örgü modelleri ile yenilikçi tasarımlar oluşturabilirsiniz.

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: örgü modelleri
Aralık 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı