Yelek Modelleri

Yelek Modelleri

Yelekler özellikle kış aylarında tercih edilen farklı modelleri bulunur. Farklı kışlık giyim ürünüyle kullanılır.  Örgü yelek modeli bulmak oldukça kolaydır. Dilerseniz iki ince şiş ile havlu kenarı, patik vb.  renkli ve farklı modelleri de hayata geçirebilirsiniz. Bu içeriği yelek  çeşitlerinden ve yapımı hakkında bilgi sahibi olmanız için bir kılavuz olarak kabul edebilirsini. Düz çalışmaya karar verirseniz, ön alt bölgeyi örerek, ardından ilmeklerinizi ayırarak ve bir kol, yaka ve omuz şekillendirerek başlayacaksınız. Yakanın diğer tarafını oluşturacak ve ensedeki iki omuzu birleştirip yeleğin arkasını örerek örgünüzü bitireceksiniz. Farklı materyaller kullanılarak şişme yelek modelleri de örebiirsiniz.

 

Birbirinden farklı modelleri tasarlayabilir hemen hayata geçirebilirsiniz. Yuvarlak çalışmayı tercih ederseniz, ön ve arka ilmekleri ayırarak alttan kol deliğine kadar örmeye başlayacaksınız. Önce sırtını, kol ağızlarını şekillendirecek, ardından yeleğin önünü, kol ağızlarını, yakasını ve omuzlarını şekillendirmek gerekir. Bitirdikten sonra, görünmez bir dikişle arkaya ve öne katılacaksınız. Son olarak ensede kalan ilmeklerinizi tekrar iş şişinize geri döndürecek ve her iki durumda da sırt bandını öreceksiniz. Hangi bedene ihtiyacınız olduğunu bilmek için göğüs çevrenizi bilmeniz ve daha sıkı mı yoksa daha gevşek olarak tercih edeceğinize karar vermeniz yeterlidir. Hobiburada.com’da örmek istediğiniz ürünün malzemelerini kolaylıkla bulabilirsiniz. Öreceğiniz malzemeler ile yeleklerin fiyatlarını hesaplayabilirsiniz.

 

Yelek Beden Ölçüleri

 

Yelek örneklerinden birini seçtikten sonra ölçü almaya başlayabilirsiniz. Bebek örgülerine göre ölçüler bulunmamaktadır aşağıdaki ölçüler yetişkin erkek yelek modelleri için standart ölçülerdir. Ne kadar hazır ölçüler olursa olsun modelleri üzerinde ölçmek gerekir. Yelek kumaşları oldukça farklı kumaşlardan örülebilir.

 
  • S beden: Göğüs çevresi 82-90 cm arasındadır. + 10cm. pozitif kolaylık (bitmiş giysinin göğüs çevresi 100 cm.)
  • M beden: Göğüs çevresi 90-98 cm + 10 cm arasındadır. pozitif kolaylık (bitmiş giysinin göğüs çevresi 108 cm.)
  • L beden: Göğüs çevresi 98-105 cm + 10 cm arasındadır. pozitif kolaylık (bitmiş giysinin göğüs çevresi 115 cm.)
  • XL beden: Göğüs çevresi 105-115 cm + 5 cm arasındadır. pozitif kolaylık (bitmiş giysinin göğüs çevresi 120 cm.) 
 

Yelek Nasıl Örülür?

 

Etek ve ön gövdeyi örün ardından 95 ilmek atılıp 16 sıra 1×1 nervürlü ilmek örülür. Bu tür bir dikiş oluşturmak için *k1, p1* dönüşümlü tek sıralar çalışmalısınız. Çift numaralı sıralarda daha önce de belirttiğim gibi ilmekler göründüğü gibi yani *p1 , k1* sonuna kadar örülür. Örgü yeleğin etek ucu tamamlandıktan sonra 17.sıra ve tek sıraları izleyerek 87, Rib 8 (Ribbed Stitch), k31, Rib 17, k31, Rib 8'e kadar çalışılmalıdır. Göründükleri gibi satır dikişleri bile çalışın. Kol deliğini ve sağ yakayı şekillendirin Artık kol ağızlarını ve V yakayı şekillendirmek için ilmeklerimizi ayırmaya başlayacağız. Sonraki ters sıra işinde: kaburga 8, p31, kaburga 8 örgü sts, bu 47 ilmeği bir ilmek tutucuya tutun.

 

Ardından 2 dikişi ters çevirin (p2tog), Rib 7, p31, Rib 8. Bundan sonra sadece yeleğin sağ omzuna dikiş atacağız. Kol ve yaka bölgesini aynı anda oluşturmak için kol evi bölgesindeki tek sıralarda 1 ilmek, yaka bölgesinde 2 tek sırada bir 1 ilmek azaltarak çalışmanız gerekir. İş kenarından 8 ilmekten başlayarak bu eksiltmeleri yapacağız yani 8 ribana ördükten sonra 1 Örgü 1 Paso Slip Over (s1k1psso) ve 10 ilmek kaldığında 10 ilmek atmanız gerekiyor. sırayı bitirin, 2 ilmek birlikte (k2tog) ve ardından 8 ribana örmelisiniz. 35 ilmek alındıktan sonra örme yeleğin kol yerini oluşturacak şekilde eksiltmeyi bitirmiş oluyorsunuz ancak yakayı şekillendirmek için 26 ilmek elde edene kadar iki düz sırada bir eksiltmeye devam etmelisiniz. Sağ omuzu bitirmek için eksiltmeden 11 sıra daha örerek biraz daha yükseklik vereceğiz. Parçalar bitmeden önce ilk ve son 8 ilmeği yapmanız gerektiğini unutmayın. Bittiğinde, tüm dikişleri birleştirin.

 

İlk kol ağızlığı, yaka ve omuz oluşturulduktan sonra diğer kol ağızlığı için ayrılan ilmekleri çalışma iğnemize yerleştireceğiz. Aynı şekilde çalışmalısınız; kol evi tek sıralarda 1 ilmek, yaka bölgesinde 2 tek sıra arayla 1 ilmek 35 ilmek elde edilinceye kadar kesilir, yaka bölgesinde sadece 2 sıra arayla 26 ilmek oluncaya kadar kesilerek 11 ilmek daha bitirilir. yükseklik vermek için satırlar.Boynun arkasındaki iki omuzu birleştirin. Tüm önünüzü oluşturduktan sonra, yeleğin arkasını örmeye devam etmek için ensedeki iki omzu birleştirmenin zamanı geldi. Bunu yapmak için, düz bir sırada, 8 kaburga sts, p10 çalışın, sonraki 8 ilmekleri örgü olmadan bir dikiş tutucuya tutun. 43 ilmek atılır, yakada kalacak en yakın 8 ilmek hariç yakanın diğer tarafından tutulan ilmekler çalışma şişine geçirilir. Artış sıralarınız bittiğinde, bu 95 ilmeği 72 sıra daha örerek deseni koruyun ve yelek modeller arasında olarak 16 sıra daha lastikli ilmekle bitirin.

 

Tüm dikişleri bağlayın. Ensenin arkasından beklemede olan 8 ilmeği iş şişinize yerleştirin ve ribana ilmik ile 43 sıra örün. Dikiş tutucu kullanarak 8 dikişi dikiş tutucudaki diğer 8 dikişle birleştirin. Sizin için daha kolaysa, bu tür yatay görünmez dikiş kullanmak yerine dikişleri toplayabilir ve sizin için en rahat şekilde dikebilirsiniz, bu dikişin mümkün olduğunca görünmez olduğundan emin olun.  Giysiyi omuzlardan katlayın ve küçük bir açıklık bırakacağımız nervürlü alana ulaşana kadar yanları dikey görünmez şekilde dikin. Örgü yeleğinin ters çevrilebilir olması ve çift taraflı giyilebilmesi için bu dikişi mümkün olduğunca görünmez hale getirmeye ve hem iç hem de dış homojen olmaya odaklanmanız çok önemlidir.

 

Yelek modellerini yapılışı için öncelikle ipi eşit bir şekilde nasıl artırılacağını hesaplamak gerekir. Yelek örneklerinin birçok çeşidi bulunur. İlk modelde orta uzunlukta cepli yelek yapımını inceleyebilirsiniz. Sıradaki toplam ilmek sayısı kullanılır ve ilmekleri yapılacak artış sayısına bölerek bulunur. Bir sonraki turda, delikleri önlemek için iplik fazlaları bükülür.

 

Önce 2 ilmek kalana kadar çalışmak gerekir. Bir sonraki yuvarlak örgü ipliklerde, delikleri önlemek için fazla bükülür. Ardından yeni dikişleri cep dikişinde çalışabilirsiniz. Ardından işaretleyici ile ilmeklerin her iki yanından 1 ilmek artırın 1 ilmek yukarı yaparak 1 ilmek artırılır. Bir sonraki yuvarlak örgü ipliklerde, delikleri önlemek için fazla bükülür. 

 

İşaret ipliğinin her iki tarafında 1 ilmeği aşağıdaki gibi azaltın ve işaret ipliğinden önce 3 ilmek kalana kadar çalışın ve 2 birlikte örün, 2 düz , 1 ilmek düz kaydırın, 1 düz, kaymış ilmeği ilmek üzerinden geçirin. Boyun kenarını ve boyunduruğu yuvarlak iğne üzerinde orta arkadan yukarıdan aşağıya doğru işleyin. Ardından boyunduruğu gövde ve kollar için ayırın. 

 çocuk yeleği modelleri

Yelek Modellerinde Gövde Yapımı

 

Gövdeyi dairesel iğne üzerinde yuvarlak bir şekilde ekleyin, ardından parçayı ön parça ve arka parça için bölün ve her parçayı ayrı ayrı bitirin. İğne üzerinde yuvarlak iş kolları, yukarıdan aşağıya doğru örülür.Yeleğin yapılışı için şimdi dikişleri işlemeden parçaya 4 işaretleyici yerleştirin. İşaretleyicileri gövde ve kollar arasındaki bir dikişe yerleştirin: 6-7-7-8-8-9 ilk dikişi atlayarak, sonraki dikişe bir işaretleyici eklenir, sonraki 8 dikişi atlanır, sonraki dikişe bir işaret eklenir, sonraki 12-14-14-16-16-18 bir sonraki dikişe bir işaret koyun, sonraki 8 dikişi atlayın, sonraki dikişe bir işaret koyun. Son işaretleyiciden sonra 6-7-7-8-8-9 ilmek yuvarlak kalır. Şimdi turda çorap dikişinde çalışın, aynı zamanda bir sonraki turda bu şekilde toplamda 15-15-17-18-19-21 kez artırın ardından  164-168-184-196-204-224 ilmek ile birleştirerek  el işi yelek modeli oluşturabilirsiniz. Tığ işi yelek modelini bu modellere uygulayıp kolaylıkla örebilirsiniz.

 

Saçaklı Yelek Modeli

 

Saçaklı örgü yelek için uzun ipleri keserek başlayabilirsiniz. Saçakları gereğinden daha fazla kestiğimi unutmamak gerekir.Böylece bir düğüm yapıp saçakları bükmek için yeterli ipliğe sahip olabilirsiniz. Saçakları istediğiniz kadar uzun veya kısa yapabilirsiniz.1 saçak yapmak için 4 iplik kullanabilirsiniz. 4 ipiniz olduğunda, bunları fuların kenarına takabilirsiniz. Bunu tekrar ederek örmeye devam edebilirsiniz. Dilediğiniz kadar ya da az miktarda saçak ekleyebilirsiniz. Kenar başına 18 saçak ekleyebilirsiniz. Şimdi her iki ipliği birlikte bükmeye başlayın, hepsini aynı miktarda büktüğünüzden emin olun. Saçak başına 20 büküm yaparsanız aynı görünüm elde edebilirsiniz. Çevirmeyi bitirdikten sonra sıkıca tutun. Bir iplik tutamını alın ve bir düğüm oluşturmak için ilmeğin ortasından arkaya ve ortasından geçirin. İşiniz bittiğinde bırakın, saçakları biraz gevşetin. Diğer tüm saçaklarla aynı şeyi yapın. Düğümün aynı yerde olduğundan emin olun, böylece saçaklarınız aynı uzunlukta olur.

 

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

 

Uzun bir yelek örmek için parçayı, aşağıdan sonra işaretleyin 23-23-25-27-29-31 cm ölçülere kadar çalışın.Şimdi parçayı gövde ve kollar için aşağıdaki gibi bölün: ilk 21-22-24-26-27-30 dikişi çalışın, sonraki 40-40-44-46-48-52 dikişi kol için bir ilmek tutucuya kaydırın, 4-6- İğnede 6-6-8-8 yeni dikiş , sonraki 42-44-48-52-54-60 dikişi yapın, sonraki 40-40-44- kol için bir ilmek tutucuda 46-48-52 dikiş, iğnede 4-6-6-6-8-8 yeni dikişler ve son 21-22-24-26- 27-30 ilmek örün. 

 

Örgü Yelek Modelleri

 

Örgü modellerinin arasında bilinen modellerden biri olan uzun cepli yelek modelinin gövde  ve kolları ayrı ayrı bitirin. Gövde bölümü kolların altında bulunan yeni dikişlerin ortasına 1 işaret ipliği yerleştirin Çalışırken işaretleyici dişlerini yukarı doğru hareket ettirin; yanlarda daha sonra artırmak için kullanılmalıdır. Çorap dikişinde turda devam edin. Parça bölünmeden 5 cm uzakta olduğunda, her iki tarafta marker ipliğinin her iki yanından 1'er ilmek artırın. Parça boyu 15 cm = 100-108-116-124-132-144 ilmek olunca artış tekrarlanır. Parçanın her iki yanından 1’er ilmek atarken aşağıdaki gibi yuvarlak örün. İlk 24-26-28-30-32-35 ilmeği yanı arka parçayı çalışın.

 

Arka parça ise yandan başlayın ve sağ taraftan aşağıdaki gibi çalışın:1 kenar dikişi 1 düz, 1 ters, 3 ilmek kalana kadar düz, 1 ters, 1 düz, 1 dikişinde kenar dikişi uygulayın.Ribana uzunluğu 7 cm olduğunda, üst örgü ve ters dikişin üzerine ters çevirerek birleştirin. Omuzdan ve aşağıdan 62-64-66-68-70-72 cm ölçü olmalıdır. Ön parça dikişleri 9 mm yuvarlak iğne boyutunda ilmek tutucudan kaydırın. Arka parça olarak çalışın. Kollar ise 40-40-44-46-48-52 ilmekleri bir taraftan kısa dairesel iğne/çift sivri uçlu 9 mm iğne üzerinde kaydırın ve 4-6-6-6'nın her birinde ek olarak 1 ilmek alın. -8-8 yeni ilmek yan kol altında atılır. Kol altındaki yeni dikişlerin ortasına bir işaret ipliği yerleştirin Ardından parçaların hepsini birleştirin. Yelek hazır, eline emeğine sağlık!

 

Benzer İçerik: Örgü Çeşitleri

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Yelek Modelleri
Nisan 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı