Yün İp

yün ip

Yün ip satın alırken ağırlığını anlamak için ürün açıklamasında bulunan maddeleri incelemek gerekir. Çoğu model standart iplik ağırlığı sembollerini kullanır. Ağırlık, yalnızca ipliğin ne kadar kalın olacağının iyi bir göstergesi değildir. Yün ip, projelerinizi örgüler örmeniz ve kişiselleştirmenizi sağlar. Deseniniz belirli bir ipliği gerektiriyorsa ancak başka bir marka, lif içeriği veya rengi tercih ediyorsanız, aynı ağırlıktaki başka bir ipliği değiştirebilirsiniz. Hatta tarzınıza uygun farklı bir iplik ağırlığı kullanarak projenizin görünümünü değiştirebilirsiniz. Dikişlerin farklı ağırlıklarda nasıl görüneceğini görmek ve projenin istediğiniz boyutta olmasını sağlamak için deseni izleyerek bir ölçü örneği oluşturabilirsiniz. Farklı ağırlıklarda ilmeklerin nasıl görüneceğini görmek ve projenin istediğiniz boyutta olmasını sağlamak için desen kullanabilirsiniz. Yün ip kalın çeşitlerinden daha sıcak bir kışa doğru projenizi gerçekleştirin. Soğuk günlerde üzerinize tam oturacak el işi sıcak kazaklar, hırkalar, battaniyeler ve daha fazlasını oluşturabilirsiniz.

 

Hem yeni başlayanlar hem de deneyimli örgüler veya kroşeler için mükemmeldir. Son derece yumuşak ve hassas ciltlere karşı nazik olan bu süper yumuşacık, süper kalın iplik daha ağır bir modeldir. Popüler battaniye ipliği, daha fazla büyülü eşya elde edebilmeniz için işçiliğinizi hızlandırır. Yün ip ise;koyun yapağılarından eğrilen ve en popüler ipliklerden biri olan yün, erişilebilir bir fiyattadır ve işlenmesi kolaydır. Dayanıklılığı ve neme karşı direnci nedeniyle kışın, nefes alabilirliği ve nemi emmesi nedeniyle yazın triko giysiler için iyi çalışır. Dayanıklılığı artırmak için genellikle diğer liflerle bir karışım halinde karıştırılır. Yünün doğal rengi  kremsi bir beyaz renktir ve bu nedenle çeşitli renklerde kolaylıkla boyanabilir. Ne yazık ki, yün zamanla boncuklanmaya eğilimlidir. Örme battaniyelerden tığ işi sepetlere kadar ev aksesuarları ve dekorasyonları için mükemmel olan son dakika hediyeleri için uygundur. Güzel renklerden oluşan güçlü seçenekler arasında mevcut olan yün ip hem çamaşır makinesine hem de kurutma makinesine güvenle konulabilir, bakımı da yapmak oldukça kolaydır.

 

Yün ip modelleri ağırlık sınıflandırması, ağırlığın üzerindeki herhangi bir iplik içindir. Aynı ağırlıkta listelenir ve sırasıyla en inceden en kalına üç farklı ağırlık bulunur.Bu saf yün ip hacimli örgü ipliği, kullanımı çok kolaydır ve kalın örgü, tığ projelerinde tatmin edici bir şekilde hızlı sonuca ulaşmanızı sağlar. İnce tonlardan hangisini seçerseniz seçin, hepsi harika kalın bir doku sağlamak için birlikte çalışırlar ve düzensiz dikişler belli etmez. Böylece yeni örgüler veya kroşeler için ideal bir el örgü iplerininden biri olur. %100 yün ip, üzerinde çalışabileceğiniz en yumuşak yün olmakla kalmaz, aynı zamanda hipoalerjeniktir, bu nedenle cildi kaşınan ve diğer yünlere karşı hassas olan kullanıcılar için de uygun bir ip çeşididir. İp ipliği herhangi bir elyaftan yapılabilir, ancak en yaygın olarak yün, alpaka veya pamuktan eğrilir çünkü bunlar yumuşak ve işlenmesi kolaydır. Mukavemet ve dayanıklılık için naylon gibi küçük bir yüzdede suni ve sentetik lifler de içerebilir.

 

Yün İp Özellikleri

 

Yün ip çok nefes alabilir ve vücut sıcaklığına tepki verir, böylece kışın sıcak ve rahat, yazın serin kalırsınız. Yün ip %100 yenilenebilir, %100 biyolojik olarak geri dönüştürülebilir bir üründür. Çok ağır yapağılarını çıkarmak sadece çevre dostu ve sürdürülebilir olmakla kalmaz, aynı zamanda koyunların sağlıklı ve mutlu kalmasına da yardımcı olur.

 

Bu kalın yün ipte kullanılan yün lifleri işlenmemiştir, yani boyamadan önce sadece yıkanır ve herhangi bir kimyasal işleme tabi tutulmaz. Bu, elyafın doğal özelliklerini vurgularken, aynı zamanda her dikişe daha iyi bir şekil ve doku sağlar ve dokuma ve keçeleme için de kullanılabileceği anlamına gelir. Çok çeşitli projelere ve bütçelere uygun dev iplikler ve çok büyük olmayan iplikler kullanabilirsiniz. Dev kol örgüsü kategorisinde sosyal medyadan muhtemelen aşina olduğunuz süper boy iplikleri bulacaksınız.

 

Bunlar battaniyeler ve diğer ev dekorları için oldukça uygun ip çeşididir. Bu ipliklerin çoğu bükülmemiş fitilden yapılmıştır, bu da şaşırtıcı derecede yumuşak oldukları ve daha soğuk gecelerde sarılmak için mükemmel oldukları anlamına gelir. Dezavantajı, bu ipliklerin katlanmış bir şeyin yani birlikte bükülmüş bir dizi iplikten yapılmış mukavemetine sahip olmamasıdır, bu nedenle onları uç durumda tutmak için dikkatli bir şekilde ele alınmaları gerekir.İplik, genellikle hayvan bazlı liflerden; koyun yünü, tiftik, angora, bitki bazlı liflerden pamuk, kenevir, ipek veya sentetik liflerden polyester, naylon, suni ipek malzemeden yapılan bir tekstil ürünüdür. 

 

Onlarla örerken, liflerin ayrılmaması için yavaş ve sabit hareket eden ve bitmiş üründe boncuklanmaya veya daha kötü bir görüntüye neden olabilecek çok fazla aşınma ve yıpranmayı önlemeye çalışabilirsiniz. Tüm bunlar kulağa çok fazla çaba gerektiriyor gibi geliyorsa ve her gün yıkamaya atılmadan önce kanepeye atılıp dinlenebilecek bir battaniyeyi umuyorsanız yün ip uygun olabilir.

 

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

 

Yün İp Çeşitleri

 

Her dikiş, üç 7 cm uzunluğundadır, bu nedenle ne yaparsanız yapın oldukça hızlı biteceğinden emin olabilirsiniz. Eşarplar, battaniyeler ve daha fazlası için harika, 0,25-10 kg arasında değişen ağırlıklar sipariş edebilirsiniz. Kol örgüsü içinyün ipler eğrilmemiş akrilikten yapılmıştır ve özellikle ekstrem örgüler için tasarlanmıştır. Bir düzineden fazla renk (bu göz alıcı Hardal rengi dahil) ve 1 kg'dan 10 kg'a kadar toplar arasından seçim yapın. Bu %100 polyester kol örgü ipliği süper yumuşaktır ve bakımı kolaydır (sadece makinede soğuk yıkamada atın). ), kanepe örtüleri ve çocuk battaniyeleri gibi günlük ev aksesuarları için idealdir. Paket başına 18 m ile de iyi bir değerdir ve aralarından seçim yapabileceğiniz altı farklı renk vardır. Bazen en küçük şeyler bizi bir döngüye sokabilir.

 

Bunlar, genellikle elyaf zanaatında kullanılan iplikleri tanımlamak için kullanılan kelimelerden bazılarıdır. Ve takip ettiğiniz özel zanaat, elyafınızın hangi malzeme formunu alacağını bildirecektir. Burada makrome sanatına odaklanacağız ve makrome yaparken genellikle ip, sicim, kordon ve daha az ölçüde iplikle uğraşacaksınız. İplik, doğal veya suni veya suni liflerden veya filamentlerden oluşan ve dokuma ve örmede kumaş oluşturmak için kullanılan sürekli, sıklıkla katlı bir iplik olarak tanımlanır. İplik, kullanıldığı zanaat ile karakterize edilir. Bir dokumacı kurdele ile dokuma yapabilir ve bir örgücü bizim 2 mm'lik ipimizle örebilir, ancak genel olarak konuşursak, bu malzemeler nihai sonucun kumaş olduğu el sanatları için kullanıldığında iplik olarak anılacaktır. İpliğin bazen sadece yünden yapıldığı düşünülür, ancak herhangi bir elyaftan oluşabilir. Ve düğümlemek için kesinlikle iplik kullanabilirsiniz! Makrome için yün ipliği kullanmayı merak edenler için güzel bir şekilde düğümlenen peluş ama aynı zamanda ağır bir ipliğimiz var. Modern Macramé'de hem ip hem de ip taşıyoruz ve maddi nitelikleri onlara belirgin bir şekilde farklı karakterler kazandırdığı için nasıl farklı olduklarını bilmek isteyebilirsiniz.Örgü ipinin ardından  sıra örgü şişi seçimine gelir. Kullandığınızipe göre şişin kalınlığına karar verebilirsiniz. Bu seçimin örgü deneyiminizi etkileyeceğini unutmayın. Her şey hazırsa seçtiğiniz modeli örmeye başlayabilirsiniz.

yün ip çeşitleri

 

 

Yün İp Modelleri

 

İp, ipe benzer, ancak ip katlıdır, yani her ip, ipi oluşturmak için birlikte bükülen (veya bazen örülen) birden fazla ip demetinden oluşur. Fark bu! İkisi de bükülü ama sadece biri katlanmış. İp farklı bir dokuya sahiptir ve daha sıkı bir malzeme olma eğilimindedir ve daha geniş bir düğüme sahiptir. Pamuklu ipimiz 3 mm, 5 mm ve 12 mm'de ve bir dizi çekici, modern renkte gelir. İp, "bağlamak, tutturmak veya bağlamak" için kullanılan bükülmüş bir lif demetidir. İp, katsız olduğu ve daha düşük profilli bir düğüme sahip olduğu için ipten daha yumuşak ve esnek olma eğilimindedir. Pamuk ipimiz 2 mm, 4 mm ve 9 mm olmak üzere üç farklı çapta gelir, büyük veya küçük ölçekli sayısız proje için ideal bir malzemedir. Bir kordon kalıp okurken sıkça karşılaştığınız bir terimdir. Kordon, hem ip, hem ip hem de iplik için birbirinin yerine kullandığımız bir kelimedir. yün türünde doğal tonların yanı sıra yapmayı seçtiğiniz herhangi bir projede güzel bir şekilde öne çıkacak parlak ve cesur tonlar da dahil olmak üzere pek çok renk mevcuttur.

 

Yün veya pamuk gibi diğer iplik türlerine göre daha uzun ömürlü ve dayanıklıdır. İpteki lifler daha kalın ve daha güçlüdür, bu da kazak ve battaniye gibi hacimli eşyaları örmek için daha iyi oldukları anlamına gelir. İp ipliği hayvan kılı veya boya içermediği için alerjisi olanlar için iyi bir seçimdir. Daha ince iplikle elde ettiğiniz etkinin aynısını elde etmek için bu tip iplikle daha büyük bir iğne boyutu ve sahip olan renk seçenekleriyle  kullanabilirsiniz.

 

 

Artık bu dinamik materyaller arasındaki farkı bildiğinize göre, zanaatınızın dilinde daha akıcı bir şekilde iletişim kurabilmelisiniz. Ayrıca projeniz için hangi fiber formatının uygun olduğunu belirleyebilir ve malzeme alışverişini daha kolay yapabilirsiniz. Yün ip, oldukça pürüzsüz ve esnek bir yapıya sahip olduğu için yeni başlayanlar daha kolay örebilir ve örgüyü öğrenmek için bir tecrübe olabilir. İnce pamuk ipliği ve doğal elyaf iplikler, esnek olmadıkları ve ilk başta örülmesi zor olabildikleri için ileri düzey örgüler için daha iyidir. Örgü ipi satın alırken eğer yeni başlıyorsanız yumuşak ve ince dokulu bir ip tercih edebilirsiniz.

Benzer İçerik : Bayan Örgü Modelleri ve Yapılışı

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: yün ip
Ocak 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı