Amigurumi İpi

Amigurumi İpi

Amigurumi, doldurulmuş hayvanları, insanları ve hatta cansız nesneleri tığ işi ve örmenin güzel ve eğlenceli trendini kapsayan bir terimdir.  İfadenin kendisi gerçekten tüm örgü ve tığ işi doldurulmuş oyuncak türünü kapsar. Kelimenin ilk kısmı örgü anlamına gelir ve ikinci kısım içi doldurulmuş bebek/oyuncak anlamına gelir. Aslında “örme/tığ işi doldurulmuş oyuncak”  anlamına gelir. Amigurumi: kelimenin tam anlamıyla arkadaş edinme sanatıdır.

 

2000'lerin başında amigurumi internette bir sıçrama yaptı. İri başlı sevimli küçük ayılar, uzun kollu uykulu kedicikler ve diğer parlak renkli, neredeyse karikatürümsü yaratıklar ve desenler ortaya çıktı.Doldurulmuş bir top yaparak pratik yaparak temel bilgilerle başlanır ve genelde çocuklar için yapılan oyuncaklardır. Harika bir uygulamadır ve farklı renkli ipliklerle kolayca kişiselleştirilebilir. 

 

Çoğu amigurumi ipi bir tığ işidir, ancak onları örebilirsiniz. Daha çok bir tığ işi trendi olmasının nedeni, her zanaatın yaptığı kumaştan kaynaklanmaktadır. Örme, esnek bir kumaş oluştururken, tığ işi yoğun, kalın bir kumaşla sonuçlanır. Her iki durumda da, küçük bir dikiş halkasıyla başlarsınız daha doğru olacaktır. Oradan, bir dizi artış ve azalma, yeni arkadaşınızın şekillerini oluşturur. Kesinlikle karmaşık görünüyorlar, ancak çoğu proje yalnızca bir dikişi ve bu dikişi nasıl artırıp azaltacağınızı bilmenizi gerektirir. Amigurumi için ihtiyacınız olan sadece birkaç malzeme vardır. İplik, elbette, bunlardan biridir. 

 

Deseninizin boyutuna bağlı olarak, yalnızca küçük bir miktara ihtiyacınız olabilir. Belki başka bir projeden kalan bazı artıkları kullanabilirsiniz. Ayrıca, o belirli iplik için genellikle kullandığınızdan daha küçük bir kancaya veya çift uçlu iğnelere (DPN'ler) ihtiyacınız olacaktır. Örneğin, kamgarn ağırlıklı iplikle çalışıyorsanız, 4 veya 4,5 mm (US F veya G) kanca veya DPN'ler yeterli olacaktır. 

 

Amigurumi Nasıl Yapılır?

 

Dikişlerinizi oldukça sıkı yapmak istiyorsunuz, böylece arkadaşınızı bir araya getirirken dolgu maddesi görünmüyor. Ayrıca uzuvları birbirine dikmek için bir iplik iğnesine ihtiyacınız vardır. Plastik güvenlik gözleri veya burunları gibi diğer süslemeler isteğe bağlıdır; bunun yerine bu detayları işleyebilirsiniz! Turda küçük çapların nasıl çalışılacağını öğrenin. Tığ işi yapıyorsanız, bu, sihirli/ayarlanabilir halkayı nasıl çalıştıracağınızı öğrenmeniz gerektiği anlamına gelir. Örgü yaparsanız, başlamanız gerçekten çalıştığınız desene bağlı olacaktır. Sanırım çoğu, tura katılmak için 6 veya 8 gibi küçük bir sayıya katılmanızı istiyor. Deliği dikmek için başlangıç ​​kuyruğunu kullanabilirsiniz. Kalıbınız neredeyse her zaman hangi dökümün kullanılacağını belirler. Yazılı yönergeleri, onlardan sapmak ve kendinizinkini geliştirmek konusunda daha rahat hissedene kadar izlemenizi önerilir.

 

Artan ve azalan iplerle çalışmayı öğrenin. Tığda, tek kroşe (SC) çalışıyorsunuz, bu yüzden artırmak için önceki turun SC'sinde iki SC yapmanız yeterli. Bazı desenler daha şiddetli bir artış belirtebilir, bu durumda dikişte daha fazla SC yapacaksınız. Örmede, hemen hemen şekli oluşturmak için artışlarla çalışmaya başlarsınız. Yukarıdan aşağıya bir şapka çalıştığınızı hayal ederek yapabilirsiniz. Çoğu kalıp, hangi artışın kullanılacağını belirleyecektir, bu nedenle ne istenirse çalışın. Elbette, doğru şekillendirme için modeli takip etmek gerekir. Kendi modelinizi geliştiriyorsanız, artışların ve azalmaların sola veya sağa eğilebileceğini unutmayın, bu nedenle en iyi görünüm için her şeyi tutarlı ve/veya simetrik tutun!

 

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

 

Amigurumi Modelleri 

 

Maymun Amigurumi, birlikte dikmeyi ve yeni arkadaşınızı eşit şekilde doldurmayı öğrenin. Hem örgü hem de tığ işi için, muhtemelen birlikte dikilecek bir grup vücut parçasına sahip olacaksınız. sen Temel olarak ipliği bir dikişten ve onu eklemek istediğiniz yerden getirmek olan kamçı dikişine aşina olmalısınız. Pratik yapmak oldukça önemlidir. Mümkün olduğunca eşit örmek gerekir. Bir seferde küçük dolgu parçaları kullanın. Az doldurmaktansa fazla doldurmaktan yanayım. 

 

Arkadaşınıza sarılmanın ve onu tutmanın dolgunun etkilenmesine neden olacağını unutmayın, bu nedenle içine biraz daha koymak isteyebilirsiniz. Örgü çizelgelerini ve grafiklerini nasıl okuyacağınızı öğrenin. Bu ipucu öncelikle kroşeciler içindir, ancak örücüler de muhtemelen onu faydalı bulabilir.  Bu minyatürlerin yapımı, özellikle sevimlilikle kitlesel pazarlanabilir ikonlarla kültürel bir yakınlığı teşvik eder. Bu bebekler ve antropomorfik yaratıklar, karikatürize büyük boy kafaları, pörtlek gözleri, kocaman gülümsemeleri ve parlak renkleri ile dikkat çekebilir. Bu küçük alt kültür bir patlama yaşadı ve aniden örgü örmek artık sadece pratik giysiler yapmak için bir teknik olmaktan çıktı ve eğlenceli hale getirdi.

 

Amigurumi Nedir?

 

Bir zamanlar az bilinen bir sanat formu olan şey, dünyanın dört bir yanındaki ve artık çevrimiçi olan sıkı sıkıya bağlı topluluğu için yaygın bir tutku haline geldi. Son yıllarda internet aracılığıyla, üreticiler yeni modeller için fikir alışverişi söz konusu olmuştur. Konuyu hem popüler kültürdeki kurgusal karakterlerden hem de ünlülerden alarak tığ işi kreasyonlarıyla dünyayı yeniden hayal ediyorlar. El yapımı zanaat pazarlarında tercih edilir.

 

Oyuncak örmekle ilgili sevdiğim pek çok şey var, ancak en havalı şeylerden biri, dikişlerle çalışırken neredeyse sonsuz sayıda olasılığın olması önemlidir. Tasarım problemlerini çözmek için her türlü farklı örgü tekniklerini birleştirebilir, örgü oyuncakları pozlandırabilir ve ilginç şekillerde birbirine dikebilirsiniz. Söz konusu olduğunda, her oyuncak benzersizdir ve farklı bir dikiş kombinasyonu gerektirecektir. Ancak, kolunuzu devam ettirmek için bilinmesi gereken bazı teknikler nelerdir? 

 

Çift uçlu iğneler üzerinde yuvarlak veya sihirli halka tekniğine sahip dairesel bir iğne ile örgü örmek, çoğu oyuncak örgü için esastır bu becerilerin her ikisi de biraz pratik gerektirir, ancak oldukça temel kavramlardır. Öğrenilmesi gereken diğer yararlı beceriler olarak I-kordonu (sıska parçalar için), dikişleri toplamayı (birleştirmek  için) ve şilte dikişini (parçaları birleştirmek için) önerir. Amigurumi'nin çekiciliği evrenseldir. Bizi çok mutlu eden oyuncaklar ören her yaşa göre modeller bulunur işin eğlenceli kısmı model yoksa siz üretebilirsiniz! Bir şeyler yapmayı seven insanlar giderek daha fazla, sadece sevimli ve keyifli olmak için var olan mizahla bir şeyler yapmaya zihinlerini açıyorla ve bir alıcı için bir triko tasarımı özelleştirmekten, biri için bir oyuncak örmekten tasarımı onlara, evcil hayvanlarına veya en sevdikleri birine benzeyecek şekilde değiştirmek, her iki taraf için de derin anlamlar içerebilen türünün tek örneği bir jest yapar. 

 

Amigurumi Örnekleri 

 

Amigurumi, sevimli tığ işi yaratma sanatı. oyuncak bebekler, şu anda kesinlikle her yerde. Japonya'da çiçek açan kawaii tasarımları, dünyanın kendi yaratıklarını ve bebeklerini yeniden yaratmak ve tasarlamak için tığ işi yapmasını sağlıyor. Ama bu sanat nereden çıktı ve nasıl başlayabilirsiniz?  Amigurumi, uzun ve büyüleyici bir tarihe sahiptir ve hızlı ve tatmin edici bir şekilde yapılan minik peluş oyuncaklar, Japon kawaii kültürünün bir parçası haline gelmiştir. Kelime, ami ve mea kelimelerinin bir karışımıdır. Tığ işi veya örme ve nuigurumi küçük, doldurulmuş bir oyuncak bebektir. 

 

Tığ işi bebeklerin kesin kökenini belirlemek zor olsa da, tarihçiler sanatın muhtemelen Çin'den Shang hanedanına kadar uzanan örme bebek kayıtlarıyla geldiği konusunda hemfikirdir. Hollandalıların ayrıca on dokuzuncu yüzyılın sonlarında Japonya'ya örgü tekniklerini tanıttığı ve bunun da giysi süsleme ve yaratma tekniğini geliştirecek olan samuraylar arasında popüler hale geldiği düşünülmektedir. Başlamak için çok az malzeme ve alan gerektiren zanaat, anında bir hit oldu. Batıdaki çılgınlık daha yeni oldu ve video eğitimlerinin yardımıyla 2000'lerin başından ortasına doğru düzgün bir şekilde başladı. Amigurumi örülebilirken, en çok tığ işi ile ilişkilendirilir. 

 

Tığ işi öğrenmek, elde edilmesi oldukça kolay olduğu için Japonya ve Batı dünyasında kitlesel olarak arttı; Birkaç basit dikişle, şaşırtıcı ve çok yönlü miktarda proje yapabilirsiniz. Amigurumi, birçok insanı kendine çeken şeydir. İnsanlarda tığ işi yapma isteği uyandıran aslında amigurumi idi. Amigurumi, içi doldurulmuş peluş oyuncaklara olan sevgimi yatıştırmak için mükemmel bir çıkış noktası gibi görünüyor!

 

Benzer İçerik : Yeni İki Şişle Patik Modelleri

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Amigurumi İpi
Ocak 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı