Bebek Patik Modelleri

Bebek Patik Modelleri

Bebek patik modelleri arasında o kadar çok desen vardır ki arasından seçmekte zorlanabilirsiniz. Karmaşık desenler için temel oluşturarak örgüde tecrübe edinebilirsiniz. Bebek patiği örmek oldukça kolaydır. Kolay modeli ve küçük boyutu nedeniyle hemen tamamlanır. Bebek patikleri bebeğinizin ayaklarının en altından örülecek ve dikişsiz patikler çift uçlu iğneler ve daha yüksek derecede örgü becerisi gerektirdiği için bu basit patikler birlikte dikeceğiniz bir dikişe sahip olacak. Kısa sürede çok güzel bir çift bebek patiğine sahip olabilirsiniz. Öncelikle ipliğinizi seçmekle başlayın. Örgü herhangi bir modele oturtmadan önce projeniz için hangi ipliği kullanmak istediğinize karar vermelisiniz. En inceden en kalına kadar standart pamuk iplikten örülür ve hacimlidir. Bebek patikleri için çorap veya bebek patiği için pamuklu doğal iplik tavsiye edilir. Bu patikler düz örüleceği için çift uçlu iğneler yerine normal iğneler kullanmak gerekir. İplik ne kadar ince olursa, o kadar ince örgü şişleri kullanmanız gerekir.

 

Herhangi bir örgü projesine başlamadan önce, her zaman ipliğinizi ölçmeli veya gerginliğini belirlemelisiniz. Basitçe söylemek gerekirse, ölçü, belirli iplik, iğne ve örgü tekniği kombinasyonunun mm başına kaç dikiş dikeceğinizi bilmenizi sağlar. Bu, istediğiniz boyutlarda özel parçalar oluşturmanıza veya elinizde bulunan malzemeler için internette bulduğunuz kalıpları ayarlamanıza yardımcı olacaktır. İpliğinizi ölçmezseniz, nihai ürününüzün ne kadar küçük veya büyük olacağını tahmin edemezsiniz. Bu bebek patiklerinde çok önemlidir. Yaklaşık mm ölçüsüne göre kaç dikiş olduğuna karar verdikten sonra başlayabilirsiniz. Normal bir jartiyer dikişinde yaklaşık on sıra çalışın, ardından jartiyer dikişinden başka bir şey istiyorsanız, manşet için kullanmayı planladığınız desende on sıra çalışın. Örgü sırasında boyunca jartiyer dikişi kullanmayı planlıyorsanız, sadece yirmi sıra jartiyer dikişi örün. 

 

Bebek Patik Modelleri İpi 

 

Her desen örneğinin orta kısmına bakın ve altı inç genişlikte mm başına kaç dikişiniz olduğunu kabaca sayın. Jartiyer dikişinde ördüğünüz on sıranın uzunluğunu, ardından çorapta ördüğünüz on sıranın uzunluğunu ölçün doğru bir mm ölçümü için bir cetvel kullanabilirsiniz. Artık, belirli bir genişliği oluşturmak için kaç dikiş atmanız gerektiğini ve belirli bir kumaş uzunluğu oluşturmak için kaç sıra örmeniz gerektiğini biliyorsunuz.

 

Annelerin tercihi olan patikler, bebeklerin ayağını sıcak tutar. Bebek patiklerinin hangi boyutta olmasını istediğinize karar verin. Ayak parmağının etrafında kaç mm olmasını istiyorsanız ayak ve ayak bileğini ölçerek, ölçümün taslağı çıkarın. Parmağa rahatça oturması için atılacak ilmek sayısı önemlidir. Topuğa rahatça oturması için gereken dikiş sayısını hesapladıktann sonra tığ işi  patik tabanının istenilen uzunluğunu elde etmek için gereken sıra sayısı ayağı örten kısım hesaplanmalıdır. Ayak parmağını kapatmak için uygun sayıda ilmek atın. Ayaktan topuğa istenilen uzunluğu elde etmek için ihtiyaç duyduğunuz kadar sıra örün, dikişlerinizi uygun şekilde azalttığınızdan emin olun, böylece patik ayağın daha dar kısımlarında bol olmaz. Bebek patiği nasıl örülür? İzlenecek en iyi kural şudur: patik uzunluğunun yarısına ulaştığınızda, iki veya üç sıra daha örün, ardından topuğa ulaşana kadar her bir sırayı iki dikişle azaltmaya başlayın. Örneğin, patikinizin tabanı yirmi sıra örgü alacaksa, 12 veya 13 sıra örün, daha sonra bot patik tabanı için yirminci ve son sıranıza gelene kadar her sıra için iki ilmek azaltın. Düşüşlerinizin eşit aralıklı olduğundan emin olmak gerekir. Örneğin, 29 dikişiniz varsa, eşit olarak azaltmak için şu deseni izleyin: 13, azalt, 3, azalt, 13. Sonraki satır: 12, azalt, 3, azalt, 12. Sonraki satır: 11, azalt, 3, azalt, 11. Topuğun ucuna gelene ve manşeti örmeye hazır olana kadar bu şekilde teker teker azaltarak devam edin.

 

Manşeti örün. Patiğin tabanı tamamlandıktan sonra, ayak bileği ve baldıra kadar istediğiniz yükselişi elde etmek için ihtiyacınız olan sayıda sıra örün. Patiğin yarım mm çok düşük bir ayak bileği yükselişine sahip olmasını istiyorsanız ve ölçünüz inç başına altı sıra ise, o zaman manşetiniz için üç sıra örün. Dört inçlik yüksek bir baldır yükselişi istiyorsanız, manşetiniz için 24 sırayı tamamlayın ardından örgü bebek patiği tamamlandıktan sonra gevşek bir şekilde bağladığınızdan emin olun, böylece örgü bebek patiği giyildiğinde sıkı ve rahatsız hissetmezsiniz. Patiği birlikte dikin. Kumaşı ikiye katlayın, böylece dikiş dikilirken patik ters çevrilir. Bu, dikişin gizli olmasını sağlamak içindir. Bir dikiş iğnesi kullanarak kumaşın iki kenarını birbirine dikin.

 

Bebek Patik Modelleri Yapımı

 

Patiği sağa çevirin, ardından isterseniz manşeti aşağı doğru katlayın dilerseniz patiği süsleyebilirsiniz. Temel patik yapıldıktan sonra, istediğiniz eğlenceli süslemeleri ekleyebilirsiniz. İğne ve iplikle kolayca eklenebilen şeritler ve düğmelerle süsleyebilirsiniz.

 

El örgüsü bebek patikleri düşünceli bir hediyedir, ancak yeni başlayan biriyseniz, onları yapmak biraz zor olabilir. Bu model oldukça basit bir patik modelidir. Bebek patiği örgü modeli yeni başlayanlar için mükemmeldir. Çoğu bebek patik örgü modeli çift uçlu iğneler gerektirir ve topuk şekline sahiptir. Bunlar düz örülür ve bazı iyi yerleştirilmiş düşüşlerle şekillendirilir. Öndeki katlanır şekil, patiklerin minik ayaklarda kalmasına yardımcı olur. Hepsinden iyisi, bu bebek patiklerini yapmak sadece 30 dakikanızı alır. Orta ağırlıkta iplikler bu patikler için pamuk ipliği kullanmanın harika bir yoludur. Patik bedeni  0-3 aylık yeni doğan bebekler içindir. 26 ilmek atın jartiyer dikişinde 10 sıra çalışın. Bir sonraki sıranın başında 10 ilmek kesin ardından satırı bitirin. Bir sonraki sıranın başında 10 ilmek kesin bu sizi ortada 6 ilmekle bırakır. Jartiyer dikişi kalan ilmekler 20 sıra örülür ardından bağlanır. İşte bitmiş parça. "T" harfine benzer. Üst kısım patiklerin arkası ve yanları olacak. Daha ince olan alt kısım ayak tabanı olacaktır. "T" nin üst kısmının bir tarafını alın ve ayak tabanının üzerine yerleştirin. “T” nin diğer tarafını alın ve 2 katın üzerine yerleştirin. Bir iplik iğnesi kullanarak, patiği burun ve yanlardan birbirine dikin. 

 

 

Bebek Patik Modelleri Nasıl Örülür?

 

Bu kolay örgü bebek patiği, yeni başlayanlar için harika bir projedir. Daha çok örgü bebek kıyafetleri ve özellikle bebek patikleri için renkleri ve süslemeleri değiştirerek farklı modeller örebilirsiniz. Jartiyer dikişinde küçük model örneklerini yeni doğmuş bebekler için kullanılabilir. Ardından parçaları bir taban ile birleştirerek kullanabilirsiniz. Bu sevimli bebek patiklerini düz iğnelerle düz bir şekilde kolayca örmek için tüm malzemeleri talimatlarını okuyarak uygulayabilirsiniz. Örme bebek patiği modelleri harika bir hediye seçimi olabilir. Bunları hediye edecek bir bebeğiniz olmasa bile, ama gerçekten eğlenceli bir örgü projesi olacağını düşünüyorsanız, deneyebilirsiniz. Tığ işi patik modelleri hem yumuşak hem de bebeğinize sizden bir hatıradır.

 

Küçük bebeklerin soğuk almasını engeller. Patikler örgü modelleri arasında sık kullanılan modellerdir. Kolay oluşu ve kısa sürede bitmesi tercih sebepleri arasında yer alır. Bebek örgüleri örgüye yeni başlayanlar için uygundur. Küçük bir alanın örülmesi kolay bitmesi nedeniyle tercih edilir. Patik modelleri şık bebeğinizin minik ayaklarının rahat etmesini sağlar. Patikleri örgü bittikten sonra zevkinize göre süsleyebilirsiniz.

 

Benzer İçerik: Örgü Nasıl Yapılır

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Bebek Patik Modelleri
Mayıs 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı