Örgü Nasıl Yapılır?

Örgü Nasıl Yapılır

Örgüyü 4 temel adımla ve yavaş ve yakından öğrenebilirsiniz. Örme işlerinizde her ilmeği hem sağ hem de yanlış taraflara ördüğünüzde jartiyer örgü oluşturuyorsunuz. Bu, atkılar, battaniyeler, bulaşık bezleri ve örgü şapkalar gibi bazı eğlenceli başlangıç ​​seviyesi projeleri yaratmanıza izin verecek en temel iki dikişten biridir. 4 adımlı örgü dikişinize başlamadan önce, uzun kuyruk döküm yöntemini kullanarak ilmeklerinizi tek bir iğneye akıtarak başlayın. Diğer örgü stiline kıta stil denir. 

 

Örgü iğnelerini ve ipliği örmek için hazırlayın. Sol elinizde dökülen dikişlerle örgü iğnesini tutun. Sağ elinizle örgü iğnesini dikişsiz tutun. İşinizin arkasındaki iplikle, sağ iğneyi ilk dikişin önüne yerleştirin. İğnenizi o dikişin soluna ve içinden geçireceksiniz. Sağ örgü iğneniz sol iğnenizin altında olacaktır.

 

İpliği iğnenin etrafına sarın. İpliğinizi iki iğne arasına gelecek şekilde sağ iğnenin etrafına arkadan öne sarın. İpliği iğnenin etrafına sarın.

 

Üzerinde iplik olan sağ iğneyi kaydırın.Sağ iğneyi aşağı kaydırın ve noktayı dikiş boyunca öne getirin, ipliği onunla birlikte getirin. Üzerinde iplik olan sağ iğneyi kaydırın.

 
  • Eski dikişi sol iğneden kaydırın. Sadece ilk ilmeği iğneden çıkardığınızdan emin olun, diğerlerinin henüz iğneden çıkmasına izin vermeyin.Şimdi yeni dikiş sağ iğnenizde.
  • Eski dikişi sol iğneden kaydırın. Sol iğnenizdeki her dikiş için bu dört adımı tekrarlayın.
  • Sıra sonunda tüm yeni ilmekler artık sağ şişinizdedir ve sol şişiniz boştur.
  • Şimdi boş şiş tekrar sağ elinizde olacak şekilde örgü şişlerinizi değiştireceksiniz. İlk ilmek ve ötesi ile bir kez daha örerek başlayın.
 

Bu örgü rehberi, basit örgüye yeni başlayan örgücülere yardımcı olacaktır. Bu yazı, bugün örmeye başlamak için tam olarak bilmeniz gerekenleri özetlemektedir. Aynı zamanda sadece temel örgü dikişlerini öğrenmek isteyenler için hzırlanmıştır. Örgü rehberi, dikişleri şimdi örmeye başlamak için tam olarak yapmanız gerekenlerin yoğunlaştırılmış bir versiyonudur. Bunları bir kez deneyimlediğinizde, gerisi yerine oturacaktır. Bu kılavuz üzerinde çalıştığınızda, öğrendiklerinizi uygulayabilmeniz için çok basit bazı örgü modellerini deneyebileceksiniz. Bu desenler de harika örgü hediyeler yapar. Farklı bir stil arıyorsanız başka bir örnekle devam edelim. Öncelikler her yeni projede yapmanız gereken ilk şey biraz iplik satın almaktır. Orta kamgarn ağırlıklı bir iplik ile çalışmak en iyisidir ve açık bir renk seçtiğinizden emin olun, böylece dikişlerinizi daha kolay görebilirsiniz. Daha sonra modele uygun örgü iğneleri satın almanız gerekir. Bunlar, öğrenirken ele alınması en kolay olanlardır. Süper uzun örgü şişlerini siz de istemediğiniz sürece hemen almak zorunda değilsiniz. Daha kısa düz örgü iğneleri gayet iyi çalışacak ve çok hantal olmayacak.

 

Kayma düğümü yapmak ve örgü ilmeklerini atmak. Pratik yapmak için yaklaşık 20 veya 30 dikiş atın. Ardından örgü dikişi, en eğlenceli dikişi ve en sevdiğim dikişi nasıl öreceğinizi öğrenmeniz gerekiyor. Kendinizi rahat hissedene kadar örgü dikişleri yapmaya devam edin, ardından bu örgü kılavuzunun beş numarasına geçebilirsiniz. Her sıradaki her ilmeği örmeye jartiyer dikişi denir. Bir sonraki örgü rehberi dersi, ilmeklerin nasıl ters çevrileceğini öğrenmektir.  Örgü ve purling derslerini çalışmayı bitirdiğinizde, nasıl atılacağını öğrenmeniz gerekir. Bağlama olarak da bilinir. Dikişleri atmak, canlı dikişleri iğnenizden çıkarmanın basit bir yoludur.Örgü kazak modeli bile yeni başlayanlar için harikadır çünkü tek yapmanız gereken bir dikdörtgen örmektir.Tüm bu modeller ve aslında örgü modelleri sayfamdaki diğerleri çok basit modellerdir. Bazıları daha zorlu ama kendinize meydan okumak önemlidir.

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako, Ayaz, Bonbon, Kartopu

 

Sizler de örgü dikiş desenlerinden bazılarını denemekten keyif alabilirsiniz. Bunlar gerçek desenler değil, doku ve güzel tasarımlar yaratan dikiş desenleridir. Bunlar sizin için harika bir örgü pratiği olur.

 

İlgili Haber: Nako İp Markasıyla Örgü Örmek

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Örgü Nasıl Yapılır
Mayıs 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı