Çanta İpi

çanta ipi

Gerçekten işlevsel olan bir çantayı örerken ip sağlam olmalıdır, çantayı sağlam örmek gerekir. Eşyalarınızı güvenle içinde tutan ve zamanla esnemeyen bir çanta istiyorsanız hemen örmeye başlayabilirsiniz. Tığ işi çanta kulpları ile akıllı seçimler yapabilirsiniz. İster kendi kulplarınızı yapın, ister satılan hazır kulpları kullanın kolayca çantanızı örebilirsiniz. Kendi kulplarınızı tığ işi ile örebilirsiniz. Her iki ilmek boyunca tek bir kroşe dikişinde işlenmiş pamuk gibi, esnemeyen bir iplikte küçük, sıkı dikişler kullanarak çantanızı örebilirsiniz. Çanta ipi esnemeyen tercihen sert iplerden örülmelidir. Yumuşak ipler esneme yapar ve kısa süreli kullanım sağlar. Saplı ve bir el çantasına harika bir şekil veren çanta modellerini yaratabilirsiniz.. Ahşap ve plastik çanta kulplarını hobiburada’dan satın alıp hemen projenize başlayabilirsiniz.

 

Tığ işi çanta modeli deri çanta askıları oluşturmak ve bunları bir çantaya takmak için kullanılabilir. Bu kulpları takarken - özellikl doğrudan çantaya tığ işi yapılmadıysa bunları kumaşa sıkıca tutturmak gerekir. Bu, işinizi güçlendirmeniz gerektiği anlamına gelir. Bunu yapmanın basit bir yolu, eli bağladığınızda, düz bir çizgi yerine karenin ortasından X ile bir kare dikmektir. Bu sayede kolaylıkla projenizi bitirebilirsiniz. Kayışları daha da sağlam hale getirmek için perçin gibi donanımlar da ekleyebilirsiniz. Bir kroşe çantaya mağazadan satın alınan kulpları takarken, sağlam bir iplik kullanarak onları takmak için kulpların etrafını tığ işi yapabilirsiniz.

 

Çanta İpi Modelleri

 

Birçok kroşe ustası, astar eklemek için yeterli dikiş becerisine sahip olmadığını düşünür, ancak çantalarınızı daha işlevsel hale getirmek için bazı temel dikiş becerilerini öğrenmeye değerdir. Tığ işi kumaşın içinde tipik olarak boşluklar vardır. Bu da rujdan paraya kadar her şeyin çantanızın duvarlarından kayabileceği anlamına gelir. Kumaşla hizalamadığınız sürece çanta tamamlanmaz. Tığ işi kumaşa benzer ağırlıkta bir astar kumaş seçmek gerekir. Çok yapısı olan bir tığ işi çanta yapmak istiyorsanız, o zaman bir giysi dikiyormuş gibi hissedebilirsiniz. Astarın yanı sıra astar ile tığ işi kumaş arasına malzeme yerleştirmek gerekir. Yün ekleyebilirsiniz ve ara yüzey dahil olmak üzere çeşitli teknikler kullanarak çantanızı oluşturabilirsiniz. Çanta ipi ile sıkı, yoğun kroşe dikişler kullanın.

 

Çanta örmeyi gerçekten öğrenmek istemiyorsanız, kesinlikle sıkı, yoğun kroşe dikişlerle çalışmak gerekir. Bir el çantası için açık dantelli bir tasarım seçmek istemezsiniz. Buradaki fikir, tığ işi kumaşınızda herhangi bir delik görünmesini istememenizdir, çünkü bir çanta doğru tığ işi yapılmamışsa, öğelerin kayabileceği yer burasıdır. Tek kroşe gibi basit bir dikiş veya bobble gibi yüksek dokulu bir dikiş kullanın. Sıkıca tığ işi yapmayı hedefleyin, hatta muhtemelen önerilenden biraz daha küçük bir kanca boyutu seçin. Diğer bir seçenek de, sağlam bir kroşe kumaş oluşturmak için keçeleme tekniklerini kullanmaktır. En sağlam tığ işi çantalar dayanıklı iplikten ve hatta kenevir veya naylon gibi alternatif liflerden yapılır.

 

Yağmurda ıslansa bile esnemeyecek lifler arıyorsanız , bu nedenle pamuk ipliği veya hatta sentetik iplik seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Hafif iplikler kullanarak kesinlikle dayanıklı bir kroşe çanta yapabilirsiniz, ancak çoğu insan çanta oluştururken kamgarn ağırlıklı, hacimli ve hatta süper hacimli ipliklerle çalışmayı daha iyi bulacaktır. Birden fazla iplik ipliği kullanmayı deneyin. Dikerken iki iplik ipliği tutmak, güzel, yoğun ve sağlam bir kroşe kumaş oluşturan dayanıklı bir iplik yaratmanın başka bir yoludur. Tığ işi çantanızın kenarlarını güçlendirin.Çantanın kenarlarının zamanla bir arada durmasını istiyorsunuz, böylece onları güçlendirmeye yardımcı olur. Bunu yapmanın yaygın bir yolu, kenarı katlamak ve kendi üzerine dikmektir. 

 

  Örgü İpi Markalarımız: Nako, Ayaz, Bonbon, Kartopu

 

Çanta İpi Özellikleri

 

Bir el çantası yapmanın birçok farklı yolu vardır: çanta ipi için büzme ip, düğmeler, fermuarlar, kanatlar ve daha fazlasını kullanabilirsiniz. Çantanıza güvenli bir fermuar eklemek, çantanızı içindeki eşyalar için daha sağlam ve daha güvenli hale getirecektir. Tığ işi kumaşınıza çıtçıt veya fermuar dikmeyi öğrenmekten korkmayın. Oldukça kolaydır. Çantanın içine bir veya iki cep ekleyin. Bir cep, çantanızı çok daha çok yönlü hale getirir. Eşyalarımızı kolay bulan ve bu şeyler için ayrı ceplere sahip olan, hayatı kolaylaştıran çantaları hepimiz severiz. Tığ veya dikiş kumaş kullanılarak yapılan çantanın hem dış hem de iç kısmına kendi fermuarlı veya fermuarsız cepler ekleyebilirsiniz. Bulanıklıkla mücadele etmek için, tığ işi çanta eiçin yazlık iplik seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç şey var. İlk olarak, bulanık olmayan akrilikleri seçmeye çalışın. Çanta ipi tüylenmez, bu da onları yaz için harika bir iplik haline getirir.

 

Eğer ağır bir iplik kullanıyorsanız, nasıl işlendiklerini doğası gereği onları nefes alabilir hale getirdiğinden, örgü dikiş seçeneklerinden herhangi biri gibi açık dikişler veya dantel dikiş desenleri kullanmayı deneyebilirsiniz. Akrilik karışımlı ipler çanta ipi olarak kullanılabilir genellikle çanta ipi için seçilen iplik modelleri kullanım alanına bağlıdır. Yazlık, kışlık, market ve pazar alışverişi veya boyutlarına göre çanta modellerine göre ip çeşidi değişiklik gösterebilir. Bir başka ipucu da çanta için daha ince akrilik ipler kullanmak olabilir. Dantel, parmak, spor ve nefes alabilen, mükemmel dökümlü güzel yazlık giysiler yarattığını kanıtlayabilir ve pazarınızın daha büyük bir kısmı için uygun fiyatlı kalmanıza izin verebilir. Akrilik, yaz için hafif bir iplik olabilir. Akrilik ve pamuk karışımları da tercih edilebilir. Bu ipler daha çok  yazlık hafif çantalar yaratmak için harika bir seçenek haline getirir.

 

Çanta İpi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 Daha hafif ağırlıklarda ek seçenekler de vardır. Tüm bunlar, yaz dostu giysiler yapmak için akrilik kullanmak için son derece iyi bir görünme sahiptir.

Akrilik üzerine yaz için iplik olarak kullanılabilir. Yaz için çanta ipi tığ işi projeleri için, pamuk şu anda oluşturulabilecek en uygun fiyatlı ve yaygın olarak bulunan elyaftır. 

Bununla birlikte, moda endüstrisindeki çoğu tanınmış marka, yukarıda belirtilen değişkenlere uyarak üretim yapar. İplerin son derece geniş bir renk seçeneği yelpazesi sunar. Listelenen tüm seçenekler bütçe dostudur, çoğu pazarda kolayca bulunur ve yaz ayları için tasarlanan çantaları oluşturmak için son derece iyi sonuç almanızı sağlar. Bilmeniz gereken en önemli şey, akriliğin her mevsim kullanılabilir olduğudur. Her şeyde olduğu gibi biraz deneyim kazanıp çanta örmek daha iyi sonuçlar verir. Tığ işi hem ihtiyaçlarınızı üretebileceğiniz bir eylem hem de keyifli vakit geçirebileceğiniz mükemmel bir eğlencedir ancak yeni başlayanlar için kafa karıştırıcı olabilir Çanta örmek için öncelikle modeli belirlemek gerekir.

 

Model seçiminin ardından bir taslak ile projenizi planlayın.Ardından çanta ipini seçmek önemlidir. Hangi malzemelerin kullanılacağını ve dikişlerin nasıl örüleceğini öğrenerek başlamak önemlidir. Çanta örmek acemiler için doğru bir seçim olmayabilir. Çanta ipi seçerken öncelikle beğendiğiniz modele uygun özellikler taşıması gerekir. Çantanın kullanım ömrü için ip seçimi oldukça önemlidir. Herkes ördüğü üründen maksimum verim almak ister istemediğiniz sonuçlara ulaşmak için ip seçimini ayrıntılı bir şekilde düşünmek gerekir. Modele bağlı kalarak farklı ip karışımlarını tercih edebilirsiniz. 

 

Benzer İçerik: Pamuklu İp

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: çanta ipi
Haziran 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı