Pamuklu İp

Pamuklu İp

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte pamuk ipliği ile örgü veya tığ işi yapmayı düşünebilirsiniz. Pamuk ipliği yumuşak, nefes alabilir ve örgüler için çok yönlüdür! Bu doğal bitki bazlı elyaf, bilinen en eski malzemelerden biridir ve günümüzde örgü endüstrisinde temel bir unsur olmaya devam etmektedir. 1700'lü yıllarda çırçır makinesinin icadıyla seri üretim başladı. Daha ılıman iklimlerde yaşayan birçok örücü, yıl boyunca pamukla örmekten hoşlanır. Pamuk, yün alerjisi olanlar için de harika bir alternatiftir. Bu lif, yumuşak ve çok yönlü olması nedeniyle çok popülerdir; parlak, zengin tonlar sağlayan boyaları güzelce kabul eder. Nefes alabilir, bu nedenle yılın dört mevsimi giymek için mükemmeldir ve  hepsinden önemlisi, son derece emicidir ve vücuttaki nemi emen rahat örgüler sağlar. Başka bir deyişle  pamuk sizi serin tutar. Her iki iplik de, ipliğe pürüzsüz bir apre sağlayan uzun liflerden yapılmıştır. Pamuk, emiciliği, yumuşaklığı, canlı renkleri ve bakımı nedeniyle birçok örgü ve tığ işi projesinde tercih edilen bir elyaftır. Pamuk ipliği, havlular, kilimler, yastıklar, pazar çantaları, lifler, tencere tutacakları gibi ev eşyalarının ve açık ara en popüler olanlarının örülmesi için mükemmeldir.

 

Pamuk, bakımı kolay, yumuşak ve canlı renklerde mevcut olduğu için bebekler için mükemmel bir seçimdir. Bebek battaniyeleri, bebek kıyafetleri, patikler ve nevresimler örmek veya tığ işi yapmak için pamuk ipliğinin keyfini çıkarın. İlkbahar, yaz veya erken sonbahar kıyafetleri örüyorsanız, pamuk ipliği kullanmayı düşünün. Yumuşaktır, nefes alabilir ve nemi vücuttan uzaklaştırır. Tişörtleri, tunikleri, deniz kabuklarını, kazakları veya hırka kazakları örmek için kullanın. Pamuk ipliği çok çeşitli ağırlıklarda, dokularda ve renklerde mevcuttur, böylece oluşturabileceklerinizle sınırlı kalmazsınız.

 

Yukarıda bahsettiğimiz  gibi, zanaatkarlar pamuk ipliği kullanarak bulaşık bezi yapmayı severler. Bulaşık bezleri için yüzlerce desen mevcuttur. Mutfak pamuğu gibi pamuk iplikleri arayın. Bu iplikler, ovma kabiliyeti için biraz doku sağlar. Ayrıca rengi iyi tutarlar ve temizlenmesi kolaydır.  Keçe, sıkıca kilitlenen bitmiş bir kumaş oluşturmak için liflerin birbirine dolanması ve iç içe geçirilmesi işlemidir. Yüzde yüz pamuk keçeleşen bir iplik değildir. Bunun yerine en iyi sonucu almak için yün, alpaka veya tiftik gibi hayvansal lifler kullanın. Pamuğun dezavantajlarından biri, onunla çalışırken özellikle esnek olmamasıdır. Örgünüzde bir sıçrama bekliyorsanız, bu örgü örmeyi biraz daha zorlaştırabilir. Pamukla ördüğünüzde, yünle örerken aynı ölçüyü elde etmek için bir veya iki iğne boyutuna inmeniz gerekebilir. Pamuk ipliği yıkandığında biraz çekilebilir, ancak giyildiğinde biraz esneyecektir. 

 

Pamuklu İp Özellikleri

 

Pamukla yapmayı tercih ettiğiniz projeleri düşünürken bunu göz önünde bulundurmak gerekir. Pamuk ipliği örgü için harika bir seçimdir  çünkü bakımı kolaydır. Pamuk ipliği nasıl yıkanır diye merak ediyorsanız çoğu pamuğu makinede yıkayabilirsiniz. Ayrıca elde yıkayabilir ve düz yatırabilirsiniz. Pamuklu ipliği ütüleyebilirsiniz. Dikişleri düzleştirmemek için ütü yaparken özel dikkat gösterin. Ütülemeye daha iyi bir alternatif, ütünüzü buhara ayarlamak ve ütüden basınç uygulamadan giysinin üzerinden hafifçe geçmektir. Pamuk, çok fazla yaylanan veya esnek bir elyaf olmadığı için, çorap örmek için en iyi seçenek değildir.

 

En iyi çorap örme sonuçları için biraz naylon içeren merinos  gibi bir iplik seçebilirsiniz..Pamuk ipliği çok çeşitli iplik ağırlıklarında gelir. Ayrıca toplar, çileler, çileler, kekler ve külahlar gibi çeşitli kalıplarda da mevcuttur. 

 

Yumuşak, dayanıklı ve esnek olmayan pamuk ipliği, üstün dikiş tanımı sağlar ve çok çeşitli ağırlıklarda ve canlı renklerde mevcuttur. Pamuk ipliğinden örülmüş giysiler ve aksesuarlar nefes alabilir, makinede yıkanabilir ve her mevsimde rahatlıkla giyilebilir, bu da pamuk ipliğini örgü, tığ işi, dokuma ve el işi projeleri için çok yönlü bir seçim haline getirir. Aşağıdaki seçimlerimiz, proje ihtiyaçlarınız için en iyi pamuk ipliğini bulmanıza yardımcı olacaktır. Pamuk iplik %100 pamuktan üretilmiştir, yani daha güçlü, daha parlak ve zengin rengini birçok yıkamada koruyabilmesi için kimyasal bir işleme tabi tutulmuştur. Ayrıca örülürken çözülmeye karşı dayanıklıdır.

 

 Battaniyeler, banyo ve mutfak aksesuarları veya dayanıklılığın önemli olduğu herhangi bir proje için en iyi sonuca ulaşmanızı sağlar. Renkleri seven zanaatkarlar için harika bir seçim olan pamuk iplik,parlak renklere sahiptir, 200 gr rulo halinde satılır.  Hobiburada’da bulunan pamuk iplik çeşitleri, aksesuarlar ve ev dekorasyonu için uygun ince telli, çok amaçlı bir ipliktir. Pamuk çok yumuşaktır diğer iplerle karşılaştırıldığında nispeten kolay ayrıldığını biliyoruz, bu nedenle deneyimli kişiler için daha uygun bir seçim olabilir. Bu çok yönlü iplik, birçok örgü ve kroşe projesi için tercih edilen bir ağırlığa sahiptir.

 

Çok çeşitli ombre boyalı renklerde ve büyük 400 gr çileler de mevcuttur. Bakımı kolay olan bu emici iplik makinede yıkanabilir ve kurutucuya uygundur.  Biraz sert olduğu için giysilerden ziyade bulaşık bezleri, tencere tutacakları ve benzerleri için tavsiye ediyoruz. Birden fazla yıkamadan sonra yumuşadığını görebilirsiniz. Bükülmüş lifler olmadığından, sadece düz bir kumaş çizgisi olduğundan, malzemenin yıpranmasından dolayı asla endişelenmenize gerek yoktur. Üretilen tüm doğal lifler arasında en yaygın olarak kullanılan ve üretilen pamuktur. 

 

 Örgü İpi Markalarımız: Nako, Ayaz, Bonbon, Kartopu

 

Pamuklu İp  Kullanım Alanı

 

Doğal lifler, bitkilerden veya hayvanlardan elde edilen liflerdir. Doğal liflerin bazı örnekleri pamuk, ipek veya yündür.Pamuk liflerinin gerçek hücrelerdir. Bunun anlamı, pamuğun selülozdan oluşmasıdır. Başka bir deyişle, hayvanlar tarafından değil bitkiler tarafından yetiştirilir. Bu nedenle protein lifi değildir. Yün gibi protein liflerinin aksine, selüloz lifleri ısıyı vücuttan uzaklaştırır. Bu, pamuğu sıcak havalarda kullanmak için harika bir elyaf yapan şeydir. Pamuk bitkisi veya çalı büyüdüğünde, bir çiçek veya pamuk çiçeği üretir. Bu çiçek daha sonra tohumları çevreleyen koruyucu bir kılıf olan bir kozaya dönüşür. Koza olgunlaştıkça, kılıf kurumaya ve çatlamaya başlar, bu da doğal pamuk liflerini ortaya çıkarır. Bu süreçte inanılmaz olan şey, pamuk liflerinin çiçeklenmenin 1. gününde oluşmaya başlamasıdır. Ve kısa bir süre içinde dönüşüm tamamlanır. 

 

Çiçekten kozaya ve liflere kadar tüm süreç sadece 60 gün sürer. Daha sonra bu pamuk lifleri hasat için hazırdır. Gerçekte, pamuk lifleri, pamuk tohumlarının dış tabakası olan tohum kabuğundan büyür. Ardından bir ayrılık süreci başlar. Önce bitkiden elde edilen pamuk tohumları, sonra tohumlardan elde edilen lifler. Son olarak, pamuk lifleri ipliğe, doğal lifli ipliğe veya diğer yumuşak pamuklu tekstillere dönüştürülür. Ham pamuk önce eğrilir ve bükülür, daha sonra iplik haline getirilir. Bu işlem lifleri birbirine kilitler ve ipliğe mukavemet kazandırır. Pamuk, ıslak veya kuru olarak, inanılmaz derecede güçlü ve dayanıklı bir doğal elyaftır.Kendi ağırlığının 27 katına kadar emme kapasitesine sahiptir. Dokunmak için yumuşak ve hafiftir ve selüloz lifi olduğu için ısıyı vücuttan uzaklaştırır. Bu özellik, pamuklu giysileri yılın herhangi bir zamanında giymeyi rahat hale getirir. Pamuk çok yumuşak bir iplik yapar. Makinede yıkanabilir ve zamanla pamuk aslında daha fazla kullanımla daha yumuşak hale gelir. Genellikle pamuk ucuzdur ancak kalite fiyata göre değişir. İplik projenize bağlı olarak, biraz daha fazla harcama buna değebilir. Pamuk ipliği, her dikişi ayrıntılı olarak gösterir. Pamuk ipliğini kolayca boyayabilirsiniz.

 

Benzer İçerik: Bebek Patik Modelleri

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Pamuklu İp
Mayıs 30, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı