El İşi İsimleri

El İşi İsimleri

En çok emek isteyen el işleri, narin tığ işi sanatı, başkaları için güzel hediyeler ve eviniz ve gardırobunuz için eşyalar yapmak için kullanacağınız ömür boyu sürecek  el emeği göz nuru bir beceridir. El işi çeşitlerinde en çok tercih edilen modelleri arasında yer alan tığ işi birkaç temel dikiş öğrenerek başlanabilir  ve bunu daha gelişmiş temel dikişlerle kolayca geliştirilebilir. Modellerin yapılışından önce ilk olarak, hangi boyutta ve tarzdaki kancanın sizin için en rahat olduğunu bulun. Ardından, basit iplikler ve başlangıç ​​desenleriyle başlayın bunlar tercih edilen modeldir, kısa sürede profesyonel olabilirsiniz.

 

El İşi İsimlerinden biri olan tığ işi ile başlamak için çok fazla malzemeye ihtiyacınız yok. Anahtar öğe kroşe kancasıdır ve birçok farklı boyut ve tür vardır. Yeni başlayan bir kroşe kancası seçerken, alüminyumdan yapılmış olanı tercih edin çünkü iplik, ipliğin kolayca kaymasını sağlayacaktır. İhtiyacınız olan örgü üç temel tığ işi malzemesi şunları içerir: I-9 veya H-8 boyutunda bir alüminyum kroşe kancası, hangisi elinizde daha iyi hissettirirse onu tercih edebilirsiniz ve bir çile veya yün veya akrilik iplik, makas gerekiyor.

 

Tığ Kancası Nasıl Tutulur?

 

Tığınızı bir kalem tutar gibi tutarak başlayın, ortadaki parmak tutma olarak bilinen küçük girintide baş ve işaret parmağınızla kancayı sıkarak başlayın. Rahatlık ve kontrol için üçüncü parmağınızı kancanın ucuna doğru kaydırabilirsiniz. Kanca hafifçe size doğru dönecektir, ancak aşağı veya yukarı bakmamalıdır. El İşi İsimlerinden biri olan tığ işi yapmaya başlamak için bilmeniz gereken ilk şeylerden biri, kroşe kancasına bir kayma düğümü bağlamaktır. Tığ işi yapmaya başlayabilmeniz için ipliği kancaya bu şekilde atacaksınız. İpliği hızla bükün ve kancaya geçirin, ipliği kancanın altına sarın ve sıkmak için ilmek içinden çekin. İlk başta garip gelirse endişelenmeyin; sadece pratik yapmaya devam et ve daha kolay olacak.

 

Tığ İşi Kenarı İçin Battaniye Dikişi Nasıl Yapılır?

 

Suda çözünür bir işaretleyici ile havlunun tabanında küçük noktalar işaretleyin. Bu durumda, kenarları 1/2" kenardan ve 1/2" ayrı olacak şekilde havlu kenarına  noktalar yerleştirin Bazen hantal olsa da, havlunun tüm kenarını bir iplik uzunluğunda battaniyeyle dikmeyi en kolay buluyorum. Ek olarak, karşıdan karşıya geçmek için yeterli ipliğe sahip olduğunuzdan emin olmak için, havlu genişliğinin 3,25 katı uzunlukta bir iplik ölçün ve iğnenize iplik geçirin. 

 

Havlunun sağ kenarından başlayın ve havlunun kenarı yukarı ve noktalar size bakacak şekilde başlayın. İğneyi ve ipliği en sağdaki işaretten arkadan öne getirin. Havlunun arkasında asılı 8 inçlik bir iplik kuyruğu bırakarak ipliği çekin. Ayrıca, daha sonra, ipliğinizin geri kalanını iğnenin solunda ve arkasında tutarak, iğnenizi önden arkaya doğru ipliğinizin çıktığı yerin solundaki işaretten geçirin. İpliği, önceki dikişten gelen ipliği yakalayarak çekin. İlk dikişiniz kopacak ve gevşeyecek, ancak sonunda ona geri döneceğiz şimdi

 

İpliğin geri kalanını daima iğnenin arkasında ve solunda tutarak en son çıktığınız yerin solundaki işarete iğnenizi sokmaya devam ediyoruz. Böylece önceki ilmeği giderken yakalarsınız. Önceki dikiş havlunun kenarı boyunca sıkılaşacak ve ardından buna dik olacak şekilde sıkın.

 

El İşi İsimlerinin bir çeşidi de battaniye dikişidir, havlunun genişliği boyunca sonuna kadar devam edilerek devam edilir. Sona geldiğinizde ipliği havlunun köşesinden geçirin ve ardından son dikişi ve ipliğin ucunu sabitlemek için kendi ilmekinden geçirin. İpliği havlunun kenarına gömün ve son olarak ucu makasla kesin. Havlunun başına dönün ve kuyruğu tekrar iğneye geçirin. İğneyi havlunun köşesinden ve ilk ilk dikişten geçirin. İpliği tekrar havlunun köşesinden geçirerek ve bu sırada yaptığınız ilmekten iğneyi geçirerek ucu sabitleyin. Son olarak ucunu yukarıdaki gibi havlunun kenarına gömün. Dilerseniz projenize dantel modelleri de ekleyebilirsiniz.

Örgü İpi Markalarımız: NakoAyaz, BonbonKartopu

El Örgüsü

 

El işi örgü çeşitlerinde en çok tercih edilen çeşit el örgüsüdür. Farklı renk ve özelliklerdeki ipler ve şiş ile örülen projeler sıklıkla tercih edilir. El İşi İsimlerinden biri olan Patik ise el örgüsü çeşitlerinde en çok tercih edilen örgü modeli arasında yer alır. Örme patiklerin burun kısımlarını örün. Bu noktadan itibaren en küçük bedende 7 orta ilmek ve iki büyük bedende 8 orta ilmek ile çalışan el yapımı bebek patiklerinin burun kısmını örmeye başlayacağız. İşin orta kısmına ulaşmak için 17 (19, 20) ilmek ördükten sonra sadece bu orta ilmek olarak  kullanabilirsini. Yaklaşık 12 (14, 16) sıra öreceğiz. Bu, parmak ucunun üst bölgesi olacaktır. Gördüğünüz gibi, her sıranın ilk ilmeğini kaydırarak ördüyseniz, az önce ördüğümüz bu orta bölümün her iki yanında, iğneyi sokup almamız gereken “küçük tümsekler” oluşmuştur. 7 (8,9) ilmek. Şimdi parmağın diğer tarafından 7 (8,9) ilmeği almalıyız. Örme patiklerimizin burun kısmını bitirmek için 41 (46, 50) ilmeklerin hepsini 6 sıra örmeliyiz, bebek patiği modelinin burun kısmına yükseklik veren bu olacaktır. Bu noktada zaten bir şekil aldığını görüyoruz ve zaten burun ucunu mükemmel bir şekilde ayırt edebilirsiniz. Bu, kendimizi gerçekten motive etmeye başladığımız zamandır! 

 

El İşi İsimlerinden biri de örgü bebek patiğinin tabanını örün. Devam etmek için işin orta kısmına dönelim ve tekrar ortadaki 7 (8,8) ilmek kısa sıra olacak şekilde tekrar çalışalım bunun için 24 (27,29) ilmek örelim ve işi çevirelim, böyle ve bir satırı bitirirken nasıl yapardık. (7, 7) ilmek örüyoruz ki geriye tek örülecek bir ilmek kalıyor, birlikte öreceğimiz soldaki yanındaki ilmek olacak. Bu şekilde yanları kapatabiliriz. Bu şekilde 6 (7, 7), 2 ilmek birlikte örerek işi döndürmeye devam edeceğiz. İki ilmeği birlikte örmeniz gerektiğinde ayırt etmek çok kolay olacaktır, çünkü ilmekler arasında küçük bir ayrım olacaktır, bunlar biraz ayrılmış iki ilmek olup işi azaltmak ve tabanı oluşturmaya devam etmek için birlikte örmeniz gerekir. örme patikler. Tabandaki topuk kısmına biraz yuvarlak şekil vermek isterseniz iki ilmeği azaltmamız gerekecek. 15 (18,18) ilmek kaldığında 3 ilmek, iki ilmek birlikte (azalarak), 2 ilmek ve 2 ilmek birlikte örmeliyiz.

 

Bu şekilde 7 (8,8) orta ilmek ile devam etmek yerine artık 5 (6,6,) ilmek olacaktır. İğnede sadece 9 (12,12) ilmek kaldığında hepsini kapatmanın zamanı gelmiş olacaktır. Arkaya katılın ve düğmeleri dikin. İğne oyası yaparken , ilk dikişin kayması sayesinde oluşan küçük tümsekleri çok faydalı bulacaksınız. Goblen iğnesini, her iki parça tamamen birleşene kadar dönüşümlü olarak bir tarafta ve diğer tarafta küçük bir çıkıntıdan geçirerek dikişe başlamalısınız. Bir dikiş olduğunu neredeyse hiç fark etmediğinizi göreceksiniz! Bitirmek için patiklerimizi çeviriyoruz, üstünü yuvarlayıp dekoratif bir düğme dikiyoruz ve hazır! Bu bebek patiklerini örmenin ne kadar kolay olduğunu görebileceksiniz!

 

Benzer İçerik: El İşi Hobiler

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: El İşi İsimleri
Temmuz 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı