Kolay Örgü Modelleri

Kolay Örgü Modelleri

Kış aylarında popülerleşen el işleri yapımı birçok farklı model içerir. Kolay örgü modeli bulmak çok da kolay değildir. Modeli nasıl hayata geçirebilirsiniz? Elbette biraz pratikle kolayca bu mümkün. Yeni başlayanlara kolay örgü modelleri için ipliği parmaklarınızın etrafına dolayarak tutun. Örgü aslında bir kumaş oluşturmak için birbirinin içinden geçen bir dizi ilmektir  bu nedenle ilk ilmeği doğru yapmak çok önemlidir! Bununla başarmanız  ve yeni başlayanlar için en iyi örgü pratiğinde usta olmanıza yardımcı olmak için örgü için bir yetişkin ve modelleri bebek örgü nasıl yapılacağına ilişkin bu içeriği okuyun.Yeleklere modeli için ilk döngünüze sahip olduğunuzda, ilk dikiş sırasını oluşturmaya hazırsınız nasıl yapılır bölümüne geçebiliriz. Her biri farklı niteliklere sahip çok sayıda farklı döküm yöntemi vardır. Kablo dökümü gibi bazıları, güçlü, sağlam bir kenara ihtiyacınız olduğunda kullanılır. Alman bükümlü döküm gibi diğerleri çok daha esnektir, bu da onları manşetler ve daha yaylı bir kenarın gerekli olduğu diğer yerler için ideal kılar. Ayrıca birbirinden güzel modeller için diğer teknikleri keşfedebilir ve yeni başlayanlar için örgü konusunda ustalaştıktan ve becerilerinizi geliştirmeye hazır olduğunuzda bunları ne zaman kullanmak isteyebileceğinizi keşfedebilirsiniz. 

 

Temel Örgü Dikişi Nasıl Yapılır?

 

Kolay örgü modelleri temel örgü dikişi, tüm örgülerinizin temeli ve öğreneceğiniz en önemli dikiştir. Alıştırma mükemmelleştirir ve başka bir şeye geçmeden önce yeni başlayanlar için temel örgülerde usta olurken bu dikişi kavramak için biraz zaman harcamaya değer.  Döküm, kumaşınıza düzenli bir kenar sağlar ve çözülmesini önler. Dökümde olduğu gibi, dikilmiş döküm gibi esnek yöntemlerden boru şeklinde dekoratif versiyonlara kadar kullanabileceğiniz birçok teknik vardır. Yıllardır örüyor olsalar bile, herkes hata yapar ve bazen örgülerini geri almak zorunda kalabilir. Düşen bir dikişi nasıl alacağınızı bilmek, bir hata yaptığınızda onu daha az korkutucu hale getirecektir. Bir dikişin atılması, siz örerken bir dikiş iğnenizden kaydığında olur ve size iğnede olması gereken ama olmayan bir ilmek bırakır. Hızlı bir şekilde alınmazsa, yakında bir delik fark edeceksiniz. Yine de panik yapmayın düşen bir dikiş, bulunduğunuz yerden bir veya iki sıra aşağıda meydana geldiğinde kurtarmak daha kolaydır, bu nedenle bırakmak yerine mümkün olan en kısa sürede tekrar alın. Bir hatayı tespit ettiğiniz anda, kaç satır geride olduğunu not edin. Böylece hatayı düzelttikten sonra tekrar modelden örmeye devam etmeniz daha kolay olacaktır. Dikişlerin düşmesini önlemek için yapabileceğiniz en iyi şey, örgü örneklerine bulunan kumaşınıza sık sık bakmaktır. Deseninize göre iğnenizde doğru sayıda ilmek olup olmadığını kontrol edin. Onları birkaç satırda bir sayarsanız, bir dikişin kaybolup kaybolmadığını hemen fark edeceksiniz. Örgü setinizde birkaç farklı boyutta kroşe kancası bulundurun, böylece felaket durumunda her zaman hazırlıklı olursunuz! Ucuz, temel metal veya plastik olanlar çok iyi iş görecektir.Daha fazla çözülmesini durdurmak için sağ iğnenizi önden arkaya ilmeğe sokun. Şimdi iğnenizdeki dikişi aldınız. Ardından, üstündeki gevşek ipliği alın. Sağ iğnenin ucunu gevşek ipliğin altından geçirin. İplik dikişin arkasına oturmalıdır.Sol iğneyi dikişin içinden geçirin. Dikişi ipin üzerinden kaldırın ve iğneden çıkarın. Düşen dikişi yeniden yapmış olacaksınız.

 

 

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

 

Kolay Örgü Yelek Modelleri

 

İlk kol ağızlığı, yaka ve omuz oluşturulduktan sonra diğer kol ağızlığı için ayrılan ilmekleri çalışma iğnemize yerleştireceğiz. Aynı şekilde çalışmalısınız; kol evi tek sıralarda 1 ilmek, yaka bölgesinde 2 tek sıra arayla 1 ilmek 35 ilmek elde edilinceye kadar kesilir, yaka bölgesinde sadece 2 sıra arayla 26 ilmek oluncaya kadar kesilerek 11 ilmek daha bitirilir. yükseklik vermek için satırlar.Boynun arkasındaki iki omuzu birleştirin. Tüm önünüzü oluşturduktan sonra, yeleğin arkasını örmeye devam etmek için ensedeki iki omzu birleştirmenin zamanı geldi. Bunu yapmak için, düz bir sırada, 8 kaburga sts, p10 çalışın, sonraki 8 ilmekleri örgü olmadan bir dikiş tutucuya tutun. 43 ilmek atılır, yakada kalacak en yakın 8 ilmek hariç yakanın diğer tarafından tutulan ilmekler çalışma şişine geçirilir. Artış sıralarınız bittiğinde, bu 95 ilmeği 72 sıra daha örerek deseni koruyun ve yelek modeli olarak

16 sıra daha lastikli ilmekle bitirin. Tüm dikişleri bağlayın. Ensenin arkasından beklemede olan 8 ilmeği iş şişinize yerleştirin ve ribana ilmik ile 43 sıra örün. Dikiş tutucu kullanarak 8 dikişi dikiş tutucudaki diğer 8 dikişle birleştirin. Sizin için daha kolaysa, bu tür yatay görünmez dikiş kullanmak yerine dikişleri toplayabilir ve sizin için en rahat şekilde dikebilirsiniz, bu dikişin mümkün olduğunca görünmez olduğundan emin olun.  Giysiyi omuzlardan katlayın ve küçük bir açıklık bırakacağımız nervürlü alana ulaşana kadar yanları dikey görünmez şekilde dikin. Örgü yeleğinin ters çevrilebilir olması ve çift taraflı giyilebilmesi için bu dikişi mümkün olduğunca görünmez hale getirmeye ve hem iç hem de dış homojen olmaya odaklanmanız çok önemlidir.

 

Benzer İçerik: Lif İpi

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Kolay Örgü Modelleri
Temmuz 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı