İp Çeşitleri

İp Çeşitleri

İplik çeşitlerini bir demet oluşturmak için 2 veya daha fazla kat halinde iplikler gibi birlikte bükülen farklı liflere kullanılır. Çeşitli giysi türlerini oluşturmak için kullanılabilen çeşitli iplik türleri vardır. Dantel ipliği veya ipliği çok incedir ve genellikle şallara ve dantellere dantelli bir görünüm vermek için kullanılır. Giyim ürünlerinde kullanılan ince iplik hafiftir ve genellikle bebek eşyaları, çorap modelleri veya şallar için kullanılır. Dantelli ürünler genellikle bu kategoriye girer, çünkü bu tür iplikler narin parçalar oluşturmak için en iyi sonucu verir. İnce spor ağırlıklı iplik, çoraplar, şallar, hatıra kazakları ve diğer hassas aksesuarlar gibi öğeler için en iyi sonucu verir. 

 

İnce bir iplikten biraz daha ağır olan bu ağırlık, giysiler ve daha ağır bebek eşyaları için kullanılır. Kamgarn en sık kullanılan ipliktir. Çalışması kolaydır yeni başlayanlar için uygundur. Hacimli iplik, kamgarn ağırlığının yaklaşık iki katı kalınlığındadır. Büyük iğneler ve kancalar kullanıldığında genellikle hızlı bir şekilde çalışır ve kazak, eşarp, kilim ve şilte yaparken kullanmak harikadır. Süper hacimli iplik, hızlı bir şekilde çalışan kalın bir ipliktir. En çok kapüşonlular, eşarplar ve şapkalar için kullanılır.Bukleli, şönil veya şantuklu iplik gibi eşit olmayan şekilde eğrilmiş iplikler, düzensiz örgüler ve azaltılmış bir dikiş tanımı üretecektir.  Kabarık ve yumuşak malzeme, son derece hafif hissettirirken şık bir görünüm sağlar ve gittiğiniz her yere götürmenizi kolaylaştırır. Kalın örgü ipi her yaş için uygundur, kalın iplik her yaştan zanaatkar için harika bir seçimdir. Çocuklar, gençler, yetişkinler ve yaşlılar için işçiliği becerilerini bir sonraki seviyeye taşımaları için mükemmeldir.Farklı renk seçenekleri bulunur. 

 

Yün İp Özellikleri

 

Örgü ipi çeşitlerinden biri olan yün ipi çok nefes alabilir ve vücut sıcaklığına tepki verir, böylece kışın sıcak ve rahat, yazın serin kalırsınız. Yün ip %100 yenilenebilir, %100 biyolojik olarak geri dönüştürülebilir bir üründür. Çok ağır yapağılarını çıkarmak sadece çevre dostu ve sürdürülebilir olmakla kalmaz, aynı zamanda koyunların sağlıklı ve mutlu kalmasına da yardımcı olur.  Bu kalın yün ipte kullanılan yün lifleri işlenmemiştir, yani boyamadan önce sadece yıkanır ve herhangi bir kimyasal işleme tabi tutulmaz. 

 

Bu, elyafın doğal özelliklerini vurgularken, aynı zamanda her dikişe daha iyi bir şekil ve doku sağlar ve dokuma ve keçeleme için de kullanılabileceği anlamına gelir. Çok çeşitli projelere ve bütçelere uygun dev iplikler ve çok büyük olmayan iplikler kullanabilirsiniz. Tercih edilen modellerden biri de kazaklardır dev kol örgüsü kategorisinde sosyal medyadan muhtemelen aşina olduğunuz süper boy iplikleri bulacaksınız.  Onlarla örerken, liflerin ayrılmaması için yavaş ve sabit hareket eden ve bitmiş üründe boncuklanmaya veya daha kötü bir görüntüye neden olabilecek çok fazla aşınma ve yıpranmayı önlemeye çalışabilirsiniz. Tüm bunlar kulağa çok fazla çaba gerektiriyor gibi geliyorsa ve her gün yıkamaya atılmadan önce kanepeye atılıp dinlenebilecek bir battaniyeyi umuyorsanız yün ip uygun olabilir. 

 

Yün ip koyun yapağısından yapılır ve örgüler için en popüler seçimdir. Genellikle kışlık giyim yapmak için kullanılır. Doğal bir elyaftır ve şeklini koruması ve uzun süre kalıcı olması nedeniyle popülerdir. Ancak, birkaç kişi için biraz kaşıntılı olabilir. Kaşmir keçilerinden elde edilen çok yumuşak bir yün türüdür. Ancak koyun yünü kadar güçlü değildir. Ekstraksiyon işlemi oldukça sıkıcı olduğu için bu aynı zamanda çok pahalı bir yün türüdür. Kırpılan normal koyun yünü ile karşılaştırıldığında, Kaşmir yünü taranmalı ve toplanmalıdır. Bu, çok zaman ve kapsamlı manuel çalışma gerektirir. Ayrıca, hayvan başına toplanan lif miktarı, kumaşı çok daha pahalı ve ayrıcalıklı hale getirmek için oldukça azdır. Sitemizde bulunan yün ipleri ayaz,nako ip, kartopu ip ve bonbon ip modelleridir.

 

Merinos İp

 

Merinos koyunu adı verilen özel bir koyun cinsinden alınır. Yumuşaklığı ve alerjik olmayan özellikleri ile bilinir. Bu yünün bir dezavantajı, bazen ipliklerin toplanarak kumaş üzerinde bir tüy ve top oluşturmasıdır. Bununla birlikte yumuşak bir yapıya sahip olduğundan hala kışlık giyim için çok popüler seçimler arasında yer alır.

 

İpek İp

 

İpek, ipek böceklerinden elde edilir. Tek bir solucandan çıkarılan miktarın marjinal ve aynı zamanda sıkıcı bir süreç olduğu düşünüldüğünde, bu yine pahalı bir kumaştır. Bu kumaş, parlaklığı ve görkemli akışı göz önüne alındığında muhteşem olarak kabul edilir. Yine de kaygan bir kumaştır, bu özelliğine sahip olması nedeniyle örülmesi zordur. Aynı zamanda oldukça güçlüdür ve aslında en güçlü doğal elyaftır.

 

Bambu İp

 

Sıcak iklimlerde dünya çapında yaygın olarak yetiştirilen pamuk bitkilerinden elde edilir. Vücudu serin tuttuğu ve nefes alabildiği için yazlık kıyafetleri örmek için idealdir. Aynı zamanda çeşitli alt kategorilerde gelir. Bambu lifi bir bambu bitkisinden yapılır. Yumuşak ve iyi bir akışa sahiptir; drapaj için mükemmel hale getirir. Aynı zamanda anti bakteriyel özelliklere sahiptir el örgü ipi olarak rahatlıkla kullanılabilir ve oldukça havadar ve nefes alabilir, bu da onu yaz giyimi için iyi bir seçim haline getirir.

 

Polyester İp

 

Bu lifler çeşitli farklı renkler ve dokularda yapılır. Herhangi bir giysiye karakter katarlar ve onu daha çekici ve ilginç hale getirirler. Pürüzsüz ve kadifemsi şönil, ilmekli bukle, kürk: ekstra kabarık ve demiryolu şeridi gibi çeşitli tiplerde gelirler. Örgü projesine bitki özü ve sentetik kimyasalların bir karışımından yapılan popüler bir sentetik elyaftır, polyester; konfeksiyon, mobilya, mousepad, keten vb. birçok ürünün yapımında da kullanılır. Pamukla harmanlanarak kumaşı güçlendirir, kırışmaz ve çekmesini de engeller. İpleri birbirine karıştırarak da kullanabilirsiniz.

 

Pamuk İp

 

Pamuk; bu doğal bir bitki lifidir ve en yaygın olanlardan biridir. Oldukça ucuzdur. Çok pürüzsüz olduğu için karmaşık dikişleri sergilemek için harikadır. Harika bir dökümü vardır, ancak esnek değildir ve örgünün ortasında ayrılmaya eğilimlidir ayıca makinede yıkanabilir.Pamuk ipliği, havlular, kilimler, yastıklar, pazar çantaları, lifler, tencere tutacakları gibi ev eşyalarının ve açık ara en popüler olanlarının örülmesi için mükemmeldir.Her alanda olduğu gibi örgüde de kullanılır. Oldukça rahat hissettirir.

 

Akrilik İp Özellikleri

 

Üretim teknolojisi sürekli değişiyor ve üreticiler çok çeşitli doku ve mukavemete sahip akrilikler üretmek için yenilik yapmaya devam ediyor. Akrilik ipler çok yönlü, dayanıklı ve hipoalerjeniktir. Örgü ipleri arasında doğal liflerden farklı olarak, akrilikler hızlı ve kolay bir şekilde ve çok düşük bir maliyetle seri olarak üretilir. Akrilik ipliklerin ayrıca uzun bir raf ömrü vardır, bu da onları online  mağazalarına dağıtılmak üzere büyük miktarlarda satın almayı ve saklamayı kolaylaştırır. Akrilik ipi fiyatları diğer iplere göre daha uygundur.

 

Buna karşılık, doğal elyaf ipliklerin üretilmesi hem zaman alıcı hem de pahalıdır. Örneğin yünün maliyeti, ipliğin imalat, paketleme ve nakliye masraflarına ek olarak koyun yetiştirme ve bakım masraflarını da içermelidir. Akrilik iplikler için üretim süreci esnek ve dövülebilir. Akrilikler, çizgiler ve degradeler gibi belirli efektler oluşturmak için renklendirilir. Özel akrilikler, nihai ürünlerine dokular, halkalar ve çıkıntılar ekler. Bu varyasyonlar, gevşek eğrilmiş gibi doğal lifleri taklit etmek için kullanılır. Akrilik ipliklerin önemli bir avantajı dayanıklılıktır. Akrilik ipliklerin çoğu çamaşır makinesinde yıkanabilir ve onları çamaşırlarınızın geri kalanıyla birlikte atarsanız dökülmez veya çekmez. Petrolden üretildikleri için; liflerin doğal olarak bozunması yıllar alır. Akrilik iplikten örülmüş bir battaniye, uygun şekilde bakıldığı takdirde onlarca yıl dayanabilir.

 

Makrome İpi Çeşitleri  

 

Makrome yaparken genellikle ip, sicim, kordon ve daha az ölçüde iplikle uğraşırsınız. İplik, doğal veya suni veya suni liflerden veya filamentlerden oluşan ve dokuma ve örmede kumaş oluşturmak için kullanılan sürekli, sıklıkla katlı bir iplik olarak tanımlanır. İplik, kullanıldığı zanaat ile karakterize edilir. Bir dokumacı kurdele ile dokuma yapabilir ve 2 mm'lik iplerle örülebilir ancak genel olarak konuşursak, bu malzemeler nihai sonucun kumaş olduğu el sanatları için kullanıldığında iplik olarak anılacaktır. Fark budur, ikisi de bükülü ama sadece biri katlanmıştır. İp farklı bir dokuya sahiptir ve daha sıkı bir malzeme olma eğilimindedir ve daha geniş bir düğüme sahiptir. 

 

Sicim, ip bağlamak ve tutturmak için kullanılan bükülmüş bir lif demetidir. Bir kez daha nesnenin amacı, kullanım amacı ile tanımlanır eğer bağlama amaçlı ise, makrome ipi için uygun bir seçimdir. Makrome ipi modelleri, katsız olduğu ve daha düşük profilli bir düğüme sahip olduğu için ipten daha yumuşak ve esnek olma eğilimindedir. 

 

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

 

Kaşmir İp

 

Üstün kalitesi nedeniyle, bu gerçek bir lüks ipliktir. Yumuşaklık aslında aşınma ile iyileşir. Üstün izolasyon özelliğinden dolayı kışlık hırka ve aksesuarlar için çok uygundur. Ayrıca, güzel bir bulut benzeri hale ile ilişkilendirilir. Maliyeti daha erişilebilir hale getirmek için tipik olarak diğer liflerle karıştırılır. Diğer doğal lifler kadar iyi nefes almaz, ancak buna uyum sağlamak için gevşek bir şekilde dikebilirsiniz ve boncuklanmaya eğilimlidir. Bu, angora tavşanının kürkünden gelir. 

 

En iyi hayvansal liflerden biridir, hafiftir, ipeksi yumuşaklıkta ve inanılmaz derecede sıcaktır (koyun yününden bile yedi kat daha sıcaktır). Gerçek bir lüks iplik, en pahalılarından biridir. Tiftiğe benzeyen angora, süslü dikişler örmek için harika değildir ve kaygan olma eğilimindedir, bu nedenle tutuş için dokulu bir iğne seti seçin. Koku tutmaya karşı direnmesine rağmen lekelere iyi dayanmaz. Esnekliğine karşı koymak için bir akrilik elyaf ile harmanlanmıştır. 

 

Kuru temizleme yapılmalı veya soğuk suda elde yıkanmalı, sonra kuruması için düz bir şekilde serilmelidir. Alpaka yapağısından eğrilmiş bu yoğun lif hipoalerjeniktir, bu da onu hassas cilde sahip olanlar, özellikle der bebek triko. Bu lifin aşırıya kaçma eğilimi vardır, bu nedenle gerilimi güçlendirmek için diğer doğal liflerle karıştırılmıştır. Kuru temizleme veya nazikçe elde yıkayın. İpek; açıkçası, bu lif "ipeksi" pürüzsüz ve parlaktır. Bu, daha pahalı bir elyaf olduğu için en ince katlarda erişilebilir. Dantel örmek için harika olsa da, statik yapışmaya ve yakalanmaya karşı hassastır. Buna karşı koymak için, daha yüksek bir kat ile sıkıca bükülmüş bir çeşit seçmenizi öneririz. 

 

İp çeşidi olarak ipek, lüks bir yumuşaklık eklemek için genellikle diğer liflerle karıştırılır. Rayon ip, yine de doğal liflerin özelliklerini taklit edebilen en eski insan yapımı liftir, parlak, ipeksi pürüzsüz ve inanılmaz bir örtü ile doygun bir renge sahiptir. Serin, rahat ve vücuttaki ısıyı ilettiği için yazlık trikolar için mükemmel bir ipliktir. Öte yandan, sıcaklığı iyi tutmaz, esnekliğe sahip değildir veya zamanla iyi yaşlanmaz. Tipik çeşitler, buklet veya şerit gibi dokulu yenilik ipliklerini içerir. Elde yıkanabilir, ancak emin olmak için yıkama talimatları için etiketi kontrol etmek gerekir.

 

Tiftik İp

 

Tiftik; kabarık, lüks elyaf, en sıcak hayvansal elyaflardan biri olmasına rağmen yumuşak parlaklığı ve hafifliği ile bilinir. Yünden daha pahalıdır. Tiftik çok esnek bir şekilde esner ve şekline geri döner, böylece kırışmaya ve sarkmaya karşı dirençlidir. Çok kabarık olduğu için, özellikle belirgin dikişler istiyorsanız, örmesi zor olabilir. Ağırlık eklemek için genellikle ipek veya yün ile karıştırılır. Ayrıca düşük alerjenik riske sahip olmasına rağmen cildi tahriş ederek kaşıntıya neden olabilir. Bakım kuru temizleme veya makinede hassas programda yıkayın.

 

Benzer İçerik: Tığ İşi Yelek Modelleri

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: İp Çeşitleri
Nisan 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı