Tığ İşi Yelek Modelleri

Tığ İşi Yelek Modelleri

Yelek örmeden önce model ve ip çeşidine karar verilir ardından ölçüler alınır öncelikle göğüs ölçmek gerekir. Göğüs ölçüsünü ölçmek için, büstün en geniş kısmına bir bez şerit metre sarın. Bandı gergin tutun, ancak sıkı değil ve zemine paralel kaldığından emin olun. Bedeninizi belirleyin. Göğüs ölçünüzü, kalıbın ölçü ölçüleriyle karşılaştırın.

 

Göğüs ölçünüz ise: 81 cm ise, küçük; 91 cm, orta; 102 cm, ise büyük ve 112 cm ise ekstra geniş yapabilirsiniz. Varsayılan talimatların küçük bir yelek için olduğunu, ancak gerekli boyuta dayalı değişikliklerin alt adımlarda belirtildiğini unutmayın. Ortalama küçük için beş, orta veya büyük için altı ve ekstra büyük için yedi yumak ipliğe ihtiyacınız olacaktır. Yeleğe kenar eklemek istiyorsanız, ikinci, koordine renkte bir ila üç yumak ipliğe ihtiyacınız olur. İpliğinizin ölçüsünü kontrol edin. Seçtiğiniz iplikle iki tek kroşe ve iki kabuk dikiş yapın. Bu desenin uzunluğu yaklaşık 10 cm olmalıdır. Ayrıca, bu desenin altı sırasının 10 cm uzunluğunda malzeme üretmesi gerektiğini unutmamak gerekir. En iyi sonuçlar için ince ila süper ince iplik kullanın. 4 mm kroşe ile başlayabilirsiniz.

 

Bu kanca ile mastar çok küçükse, kanca boyutunu artırın ve tekrar deneyin. Gösterge çok büyükse, kanca boyutunu küçültün ve tekrar deneyin. Bu yeleği tamamlamak için birkaç temel dikiş ve üç özel dikiş bilmeniz gerekecek. Bilmeniz gereken temel dikişler şunlardır: zincir dikiş, tek kroşe, çift kroşe, kayma dikiş ve kamçı dikiş gibi çeşitlere aşinaysanız örebilirsiniz. Her bir dikiş için: çift kroşe bir kere, bir zincir ve bir çift kroşe örün ve bunu toplam altı kez tekrarlayın.

 

Her yarım dikiş için: çift kroşe bir kere, bir zincir ve bir çift kroşe örebilirsiniz bunu toplam üç kez tekrarlayın. Her başlangıç ​​yarım dikiş için: dördüncü zincir dikişini tamamlayın. Çift kroşe bir kere ve bir zincir ve bir çift kroşe örün bu işlemi toplamda iki kez tekrarlayın.Bir temel zincir dikişi çalışın. İpliği bir kayma düğümü kullanarak kancanıza takın, ardından 179 zincir dikiş temeli yapabilirsiniz. Orta boy yelekler için 195 zincir dikiş örün. Büyük yelekler için 211 zincir çekin. Ekstra büyük yelekler için 227 zincir çekerek örgüye devam edebilirsiniz. İlk sıra boyunca çift kroşe örün. Kancadan dördüncü zincire bir çift kroşe yapın. Ardından, sıranın geri kalanı boyunca her bir zincire bir çift kroşe yapın. Atladığınız üç zincirin ilk çift kroşeniz olarak işlev göreceğini unutmayın.Sıranın sonuna geldiğinizde işi diğer tarafa çevirin.

 

İkinci sıra boyunca zincir ve çift kroşe örmeye devam edin. Dördüncü zincir. İlk iki çift kroşeyi atlayın, ardından bir sonraki çift kroşeye bir kez çift kroşe yapın. Bundan sonra, bir zincir çekin, sonraki çift kroşeyi atlayın ve bundan sonra dikişe bir kez çift kroşe yapın. Satır boyunca tekrarlayın. Sıranın sonunda çevirin. Ardından bir sıra daha çift tığ işi yapın. Üç zincir çekin, ardından önceki sıranızın her bir zincir-bir boşluğuna bir kez çift kroşe yapın.

 

Bir önceki sıranızın çift kroşesini dikmeyin. Bu deseni satır boyunca tekrarlayın ve sona ulaştığınızda çevirin. Dördüncü sıra tek kroşe, çift kroşe ve kabuk dikiş örün ardından bir zincir, ardından bir önceki sıranın ilk çift trabzanına tek kroşe örün. Bundan sonra, sonraki üç çift kroşe atlayın, ardından çift kroşe içine bir kabuk dikiş yapın. Sonraki üç çift kroşeyi atlayın, ardından bir sonraki çift kroşeye tek kroşe atın. Bu alt adım modelini satır boyunca tekrarlayın. Beşinci sıra boyunca tek kroşe örün. Dördüncü zincir, ardından sıra düzenine başlamadan önce bir sonraki zincir boşluğunu atlayın. 

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

Bir sonraki zincire bir kez sık iğne yapın, ardından bir zincir çekin ve bunu dört kez tekrarlayın. Sonraki iki zincir bir boşluğu atlayın. Sonraki zincire bir boşluk ve bir zincir çekin; dört kez tekrarlayın. Tüm alt adımı satırın geri kalanı boyunca tekrarlayın ardından deseni çevirin. Üçüncü satırı tekrarlayın. Altıncı sıranız üçüncü sıra ile aynı olmalıdır. Bir önceki sıranın her bir zincir-bir boşluğuna çift kroşe örün ardından çevirin. Yedinci sıra boyunca iş zincirleri ve çift kroşe örüb. Dört zincir çekin, ardından ilk üç çift kroşeyi atlayın. Bundan sonra bir sonraki çift kroşe içine bir kez çift kroşe yapın. Daha sonra, bir zincir çekin, bir sonraki çift tığ işi atlayın ve bundan sonra çift kroşe içine bir kez çift kroşe yapın.Son üç dikişe ulaşana kadar deseni tekrar edin.

 

Bir zincir örün ardından sonraki iki dikişi atlayın. Son dikişe bir kez çift kroşe yapın.İşi çevirin. Üçten yediye kadar olan satırları tekrarlayın. Üçten yediye kadar olan satırlarla aynı olan üç satır daha çalışın. Bu, 8'den 22'ye kadar olan satırlara dikkat etmelidir. Üçten altıya kadar olan satırları tekrarlayın. Üçten altıya kadar olan satırlarla aynı olan bir dizi satır çalışın. Bu size 23'ten 26'ya kadar olan satırları vermelidir. 26. sıra arka parçanın son sırasıdır. Bununla birlikte, bu son sıranın sonunda ipliği bağlamayın.

 

Tığ işi yelekler bahar ve kış aylarının trendi olacak gibi görünmeye başlar. Yapımı biraz zaman alır fakat sonuç kusursuzdur ve sizi sıcak tutar.  Yelekler neredeyse her türlü havaya uyum sağlamak için farklı kol uzunluklarında bluzlar ve elbiseler üzerine giyebilirsiniz.  Bu, tığ işi yelek modellerinden biri olan blok renklerden oluşan ilkbahar tığ işi yeleği renkleriyle bize baharın renklerini getirir. Harika bir retro havası vardır ama tamamen çağdaş ve kesinlikle baharda trend bir model olur. Birçok farklı yelek modeli vardır; uzun kollu bir bluz, kısa kollu bir elbisenin üzerine, hatta tek başına bir atlet olarak giyebileceğiniz türden yeleklerdir. Yelekler birçok kişinin gardırobuna yelek seçerken düşündüğü yelek tarzıdır. Çeşitli üstler ve elbiseler üzerine giyebileceğiniz, önü açık, dökümlü bir tasarımdır.  İlkbahar gardıropları için ideal, akıcı ve güzel yapabileceğiniz tığ işi yelek modellerinden biri olarak çiçekli modelleri tercih edebilirsiniz.

 

Benzer İçerik: Şiş Patik Modelleri

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Tığ İşi Yelek Modelleri
Nisan 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı