Kartopu Baby One Renkleri

Kartopu Baby One Renkleri

Katlı, katlanmış  iplikler, birlikte bükülmüş iki veya daha fazla tek iplikten oluşur. Örneğin iki katlı iplik, iki tek iplikten oluşur; üç katlı iplik, üç tek iplikten oluşur. Eğrilmiş şeritlerden katlı iplikler yapılırken, münferit şeritlerin her biri genellikle bir yönde bükülür ve daha sonra birleştirilir ve ters yönde bükülür. Hem tek şeritler hem de son kat iplikler aynı yönde büküldüğünde, elyaf daha sıkıdır, daha sert bir doku üretir ve esnekliği azaltır. Katlı iplikler, ağır endüstriyel kumaşlar için güç sağlar ve ayrıca narin görünümlü şeffaf kumaşlar için kullanılır. Bazı ketenler dahil olmak üzere doğal lifler, tüvit halinde dokunacak yünler ve bazı ipek kumaş türlerinin pürüzlü liflerinin, bitmiş kumaşın karakteristik pürüzlü yüzeyini üreterek normal düzensizliklerini korumasına izin verilir. Üretim sırasında değiştirilebilen sentetik elyaflar, özellikle kıvırma ve tekstüre etme gibi özel efektler için uyarlanabilir. Tekstüre etme prosesleri başlangıçta şeffaflık, kayganlık ve tüylenme olasılığını (bir kumaş yüzeyinde küçük lif düğümlerinin oluşması) azaltmak için sentetik liflere uygulandı. Tekstüre işlemleri iplikleri daha opak hale getirir, görünüm ve dokuyu iyileştirir ve sıcaklık ve emiciliği artırır.

 

Dokulu iplikler, özel doku ve görünüm vermek için modifiye edilmiş sentetik sürekli filamentlerdir. Aşındırılmış ipliklerin üretiminde, yüzeyler çeşitli aralıklarla pürüzlendirilir veya kesilir ve ilave büküm verilerek tüylü bir etki elde edilir. Hacim, aynı iplikte hem yüksek hem de düşük çekme potansiyeline sahip filamentlerin birleştirilmesi, ardından ipliğin yıkamaya veya buhara tabi tutulması, yüksek çekmeli filamentlerin reaksiyona girmesi ve gerilmeden hacimli bir iplik üretilmesi yoluyla kimyasal olarak verilebilir. Bir iplik, yüksek basınçlı bir hava jetine tabi tutulduğu bir hazneye kapatılarak havayla şişirilebilir, tek tek filamanlar birbirinden ayrılan rastgele ilmeklere üflenir ve malzemenin hacmi artar. Akrilik, ağırlaştırmadan sıcaklık sağlayan, yumuşak, dökümlü bir kumaştır.  Akrilik geleneksel olarak bir sonbahar/kış kumaşı olmasına ve yüne harika bir benzerliği olmasına rağmen, akrilik son zamanlarda bazı hafif yuvarlak örgülerin ve mevsimler arası giysilere de uygun karışımların geliştirilmesinde kullanılmıştır.

 

Akrilik giymek rahattır. Yün gibi hissettiriyor. Ancak bakımı kolaydır ve makinede yıkanabilir veya kuru temizleme yapılabilir. Akrilik kumaş plastik ipliklerle yapılır. Plastik iplikler, kimyasal bir işlemle fosil yakıtlardan oluşturulan yapay bir polimer elyaftan yapılmıştır. Akrilik kumaş, polyamid kumaş (veya naylon kumaş) ve polyester kumaş üretimine benzer şekilde yapılmaktadır. Polimerler, uzun sicim benzeri lifler üreten ve daha sonra yün kılı andıran kısa, kontrol edilebilir uzunluklara dönüştürülen ve nihayetinde bildiğimiz ipliğe "eğirilen" çeşitli işlemlerden oluşturulur. Eğrilmiş diyorum, ancak pamuk, yün, kaşmir ve ipek gibi doğal elyaf ipliklerin aksine, akrilik koleksiyonlar eğrilmez, ancak ipliği oluşturan uzun akrilik iplikler halinde bükülürler.

 

Örgü İpi Markalarımız: NakoAyaz, BonbonKartopu

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

 

Benzer İçerik : Kağıt İp Fiyatları

Etiketler: Kartopu Baby One Renkleri
Mart 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı