Lif İpi

Lif İpi

Akrilik iplik içeren lif iplerinin aralarından seçim yapabileceğiniz birçok rengi bulunur. Birçok kişi akrilik iplere karşı önyargılı olabilir ancak üretim süreci yıllar içinde büyük gelişmeler kaydetti, bu da artık gerçek yün elyaflarına bile rakip olabilecek yüksek kaliteli akrilik iplikler elde edebileceğiniz anlamına geliyor. Ama tabii ki, akrilik iplik kullanmanın ana avantajlarından biri elbette uygun fiyatıdır, bu da onları bütçesi olanlar için harika bir seçim haline getirir. Elbette akrilik iplik esasen bir plastiktir bu da çevresel etki açısından elbette bazı önemli soruları gündeme getiriyor. Akrilik ipliklerin kullanılıp kullanılmayacağına karar vermenin artıları ve eksileri vardır. Hayvansal liflerden kaçınmak isteyenler için popüler bir seçimdir, yıkanması ve bakımı oldukça kolay bir modeldir ve yine bazı müşteriler için uygun fiyat en önemli faktördür. Akrilik ipliklerin çevre dostu olmaması ve bozulmaması bir endişe kaynağıdır ve kolayca geri dönüştürülemez.

 

Akrilik iplere karşı insanlar şu gerçeğine odaklanır; akrilik iplikten yapılan ürünler yıllarca dayanabilir. Hatta bu ip çeşidi yeniden kullanılabilir. Lif için alternatif iplik seçenekleri arıyorsanız, pamuk iplikleri veya en iyi alpaka ipliklerine hobiburada’dan inceleyip satın alabilirsiniz. Akrilik lif ipliğin en yaygın kullanımlarından biri, günlük tığ işi ve örgü projeleriniz için kullanabileceğiniz düzgün ve tutarlı iplikler yaratmaktır. Bu iplikler 4 katlı, hafif ağırlıklı ipliklerdir ve  farklı renkleri bulunur. Lif ipleri  40 derecede  makinede yıkanabilir ve hatta kurutma makinesinde kurutulabilir. Bu özellik her ipliğin sahip olduğu bir özellik değildir.

 

Lif İpi Özellikleri

 

 Bu iplikler, %100 birinci sınıf akrilikten yapılmış olan elyaf içeriklidir. Bu modelde ekstra yumuşak ve pürüzsüz bir iplik elde edersiniz. Ayrıca, iplik seçiminizin çevresel etkisi konusunda endişeleriniz varsa, geri dönüştürülmüş malzemeden yapılmış akrilik iplik çeşitlerini tercih edebilirsiniz.  Etkileyici bir dokusu olan lif ipleri ve neredeyse kendi kendine keçeleşen bir fitil ipliği gibi hissettiren oldukça yumuşak bir kabarıklığı bulunur. Aynı zamanda elle eğrilmiş ve elle boyanmış ipliği taklit ederek, iplik boyunca güzel bir şekilde geçiş yapan ve çeşitlenen çarpıcı ombre renkli modelleri de bulunur. Ombre ipler dışında diğer renklerle birleştirerek de oluşturabilirsiniz. 

 

Elle eğrilmiş iplik görünümünde %100 akrilik iplik çeşitleri kendinden çizgili bu muhteşem iplik,renk gruplarındaki sarı ve pembeden çeşitli renklere sahip  gölgesindeki yeşil sonbahar tonlarına kadar doğadan ilham alan farklı renk seçenekleri bulunur. Lif ipleri  40º'de makinede yıkanabilir ve bu 200 gr'lık toplardır. Lif ipleri %100 akrilik ipliğiyle en sevdiğiniz modelleri örmek için kullanabilirsiniz. Göz kamaştırıcı renk seçenekleri ile her modeli güzelleştiren iplikler lifleri benzersiz yapmak için uygun bir seçimdir. Bu inanılmaz parlak renk tonları, klasik yeşil, turuncu ve pembe neon tonlarında gelir ve projelerinize farklı bir renk  eklemek için harikadır. İşte renk severler için kesinlikle favori bir %100 akrilik iplik yüksek kaliteli ve etkileyici yumuşaklıkta bir akrilik iplik yaratmakla yetinmeyip, seride farklı renk seçenekleri de bulunur. Lifler her gün kullanılan ve kolay örülebilen ürünlerdir. Farklı renklerle kombinlenebilir. Küçük boy tığ işi ve örgü projeleriniz için uygun olan %100 akrilik bir iplik lif örerken işinize fazlasıyla yarar. Zengin ve canlı parlaklığa sahip farklı renkleri mevcut olan bu ürün, yumuşak bir parlaklık ve doğal görünümlü bir hale üreten elle bükülmüş bir his ile rahat bir dönüşe sahiptir. Gerçekten daha önce hissettiğiniz tüm akriliklerden daha yumuşaktır. İşte hem kroşeciler hem de örücüler arasında popüler olduğunu kanıtlamış %100 akrilik iplik modelleri iki tonlu efekt veren, renk farklılıklarına sahip iki iyi tanımlanmış iplikle, elle eğrilmiş geleneksel stilin yerini alan başka bir ipliktir. Bu kalın iplik, parlak renklerden hoş pastellere ve muhteşem monokromlara kadar farklı renkleri mevcuttur. 

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

Akrilik İp Özellikleri

 

Akrilik, pamuk gibi daha kısa lifli doğal lifler için hafif bir güçlendirici olarak küçük alanlarda kullanmak için uygundur sonuç olarak lif için uygun bir seçimdir. Ayrıca bebek battaniyeleri ve kazaklar için ideal olan makinede yıkanabilir harika yumuşaklıkta bir iplik için hepsini tek başına veya bambu ile karıştırarak kullanmayı da deneyebilirsiniz. Aynı zamanda, ucuz olduğu ve örme, geri dikişleri koparma ve yeniden örme gibi nispeten bağışlayıcı olduğu için örmeyi öğrenmek için harika bir seçimdir. Akrilik iplik mükemmel esnekliğe sahiptir naylondan sonra ikinci sırada yer alır. Naylon ve polyester kadar güçlü olmasa da saf yünden daha iyi aşınır. Hafif, aşınmaya dayanıklı elyaf ayrıca nemi emer ve çabuk kurur. Akrilik, diğer sentetik elyaflarda olduğu gibi, güve ve küf hasarına eğilimli değildir, ancak ısıya karşı hassastır ve buna göre muamele edilmelidir.  Lif örmek istiyorsanız düz bir renk yerine birden fazla renk veya farklı desenler deneyebilirsiniz bu sayede projeniz canlılık katar. Akrilik iplik, %90 sentetik bazlı herhangi bir elyaf iplik ile aynı yumuşak dokuya sahiptir bu nedenle neredeyse sonsuz şekil ve boyutta olabilir. Akrilik mükemmel esnekliğe sahiptir ve karıştırıldığı her şeye hafıza katacaktır. Akrilik, doğal liflerin yaptığı gibi nefes almadığı doğrudur, bu nedenle saf akrilikten yapılmış giysiler, diğer doğal liflerle karıştırılmış akrilikten yapılmış giysilerden daha havasız hissedebilir. Yeni üretim teknolojileri daha doğal sonuçlar vermeye başladı artık akrilik kumaş kullananları daha rahat hissettiriyor. Akrilik ipliğin ilgili önemli özelliklerden biri de makinede yıkanabilir olması ve şeklini kaybetmeden veya rengi solmadan defalarca yıkanabilmesidir. Duşta vücudu yıkamak için kullanılan lif, cildi taze ve temiz tutmak için herkesin severek kullandığı bir üründür.

 

Lif İpi Kullanımı

 

Liflerin  zamana birçok avantajı vardır. Dokuya bağlı olarak, el bezleri nazikten yoğuna kadar değişen bir etkiyi sağlamaya yardımcı olabilir. Ayrıca dizler ve dirsekler gibi zorlu alanlara ulaşmak için kullandığınız baskı miktarını ve daha hassas alanlara daha yumuşak bir dokunuşla kolayca kontrol edebilirsiniz. Lif ipleri genellikle akrilik ipten örülür farklı ip çeşitleri ile örülebilir. Lifler diğer duş ürünlerine göre daha düşük maliyetli bir seçenektir. Duşta bir lifin nasıl kullanılacağına gelince, istediğiniz herhangi bir yumuşak temizleyiciyi kullanabilir ve yine de ovarak elde edilenlere benzer peeling faydaları elde edebilirsiniz. Daha yumuşak, daha pürüzsüz bir cilt için pürüzlü, kuru cildi temizlemeye yardımcı olmak için banyoda veya duşta peeling lifi olarak kullanabilirsiniz. Satın aldığınız bezler hakkında hiç düşünmediyseniz, şimdi bunu değiştirmenin zamanı gelmiş olabilir. Cildinize bakım yapmak için her gün birkaç kez kullandığınız için lif kullanmak cilt bakım rutininizde aslında önemli bir rol oynar. Lifler yüzünüzü ve vücudunuzu en iyi şekilde görünmenize yardımcı olabilir. İster banyonuz için yüksek kaliteli bir lif, ister çocuklarınızın cildinde kullanılabilecek kadar yumuşak lifler arıyorsanız, kesinlikle lif ipi ile projenizi tamamlayabilirsiniz. Lifler uzun ömürlüdür ve makinede yıkanabilir ve kurutma makinesinde kurutulabilir. Vücut lifleri kuru, ölü cilt hücrelerini ve siyah noktaları ve sivilceleri azaltmak için diğer gözenekleri tıkayan yabancı maddeleri çıkarmak için idealdir. Tiftiklenmez ve yıkandıktan sonra çözülmeyi, çekmeyi ve önlemek için güçlendirilmiştir.

 

Benzer İçerik: El İşi İsimleri

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Lif İpi
Temmuz 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı