Makrome İpi Kullanım Alanları

Makrome İpi Kullanım Alanları

Makrome ipi, temel bir şekil oluşturmak için birkaç tür düğüm kullanan bir ip çeşididir. Çeşitli süslemeler yapma yöntemi olarak son yıllarda popülerlik kazanmıştır. Makromeler evinizi dekore etmenin kolay ve ekonomik bir yoludur. Çeşitli düğüm türlerini sonsuz bir şekilde bir araya getirerek hem estetik hem de işlevsel parçalar yaratabilirsiniz. Makrome genellikle ya ahşap bir çerçeveye bağlanır ya da tavana asılır. Makromeyi herhangi bir alet kullanmadan sadece ellerinizi kullanarak yapabilirsiniz. Makrome ipi kullanarak bitki askıları, giysiler, duvar süsleri, düş kapanları, kolyeler, bilezikler, küpeler, perdeler, masa örtüleri, bardak altlıkları, püsküller, anahtarlıklar, kitap ayraçları, kemerler vb. Boncuk, tılsım, deniz kabuğu vb. ekleyerek parçalarınızı vurgulayabilirsiniz.

 

Temel makrome ipi ile düğümlerde ustalaştıktan sonra, daha karmaşık olanları araştırabilir veya kendinizinkini oluşturabilirsiniz. Farklı kordon boyutları ve renkleri kullanabilirsiniz. Malzeme seçenekleri arasında deri şeritler, pamuk ip, iplik, jüt, kurdele, naylon kordon ve popüler bir kenevir kordon bulunur. Makrome ipi, dekoratif öğeler üretmek için farklı türde düğümler atma tekniğidir. Çok detaylı olabilir ve küçük bir başlangıç yatırımı ve biraz pratikle herkes yapabilir. Dinlenmek ve eviniz için güzel parçalar yaratmak veya hediye olarak sunmak için harika bir yol olabilir. Makrome için kullanılabilecek malzemeler arasında pamuklu sicim, keten, jüt, deri, iplik, naylon ve kenevir bulunur. Kordonun mukavemeti büyük ölçüde üretim sürecine bağlıdır. Özellikle makrome takılar yapıyorsanız ciltte pürüzlü bir malzeme istemezsiniz. Kenevir, kullanıldıkça yumuşama eğiliminde olduğu için mükemmel bir malzemedir. Pamuk ve deri de iyi seçeneklerdir.

 

Kullandığınız malzeme bükülebilecek kadar esnek olmalıdır. Daha ince kordonlar genellikle daha esnektir, daha kalın olanlar ise daha sert olma eğilimindedir. Takı yapıyorsanız, kenevir ve pamuk hem yumuşak hem de çok esnektir. Deri kullanmayı planlıyorsanız, genişliği 2 mm'den az kullandığınızdan emin olmak gerekir. Makrome ipi alırken mm olarak belirtilen kalınlığı bulacaksınız. Özellikle düğmeler, boncuklar ve diğer süslemeler kullanıyorsanız kalınlığı daha önceden belirlemek gerekir. Yeni bohem tarzın ortaya çıkmasıyla birlikte, makrome giderek daha popüler hale geldi ve istikrarlı bir geri dönüş yaptı. Makrome gibi feminen bir geleneğe sahip olan el sanatı, yaşam tarzı kişisel gelişim ve kişisel bakıma odaklanan kadınların ilgisini çekti. E-ticaret ve sosyal ağlar sayesinde küresel bir trend haline geldi. Bir tür rönesans yaşayan makrome, çoğu insan için moda kabul edildi. 50'den fazla makrome düğümü türü vardır. Temel olarak, bir makrome desen adı verilen bir dizi düğümden oluşur. Makrome'ye başlamanın en iyi yolu, önce bazı temel düğümlerde ustalaşmak ve ardından daha karmaşık olanlara geçmektir. Makrome projeleri için en yaygın seçenek iptir. Birkaç tel birbirinin etrafında bükülerek ekstra güç ve kalınlık verir. Bükümlü üç katlı ve örgülü altı katlı halatlar dahil olmak üzere çeşitli türleri mevcuttur. Makrome ipi belirgin ve kalın düğümler oluşturur ve kolay kolay çözülmez. Bir ip, tek iplik halinde bükülen birçok ince elyaftan oluşur. Sonuç olarak makrome ipinden çok daha yumuşaktır.

 

Makrome İpi ile daha sıkı ve çok daha küçük düğümler oluşturabilirsiniz. Genellikle dokuma veya örme için kullanılan iplik, makrome için de kullanılabilir. Genellikle yün ve endüstriyel kenevirden yapılır. Mumlu kordon genellikle makrome takılar için kullanılır ve tipik olarak çapı daha küçüktür. Suya dayanıklı ve daha güçlü olması için balmumu ile kaplanmıştır; kordon katlanmış veya katlanmamış olabilir. Çeşitli renklerde gelir, ancak balmumu gölgeleri daha koyu yapar. Makrome ile neler yapılır? Olasılıklar neredeyse sonsuzdur. Makrome zanaat ile yapabileceğiniz bazı öğeler şunlardır:

 

  • Boho tüyler
  • Anahtarlık
  • Duvar askıları
  • Bitki ve kavanoz askıları
  • Hamak
  • Kolyeler, bilezikler ve küpe
  • Yılbaşı, düğün, nişan gibi etkinlikler için süsler
  • Bebek odası süsleri
  • Çanta
  • Kemer  
  • Perde  
  • Bardak altlıkları
  • Saç bantları

 

Benzer İçerik : Hasır İp Nerelerde Kullanılır

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Makrome İpi Kullanım Alanları
Ocak 09, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı