Online Tuhafiye

Online Tuhafiye

Her türden dikiş ürününü satın alabileceğiniz  tuhafiyeler e-ticaretin popülerleşmesi ile birlikte birçok insan fiziksel mağazalar yerine her ihtiyacını internetten  karşılamaya başladı. Bu durum dikiş ve tuhafiye ürünlerinin genişlemesine büyük katkıda bulunmuştur. Kısacası, dikiş projelerinde kullanılan küçük parçaları ve göğüsleri tanımlayan her şeyi kapsayan bir kelimedir. Online dikiş mağazamız  geniş tuhafiye ürünleri yelpazesine sahiptir ve dikiş malzemelerini adresinize gönderiyoruz. Düğmeler, kurdeleler, süslemeler ve kumaşlar satın alabilirsiniz. Yün, akrilik, kağıt ve hasır ipi gibi dilediğiniz bütün iplerini hobiburada.com’dan  satın alabilirsiniz.

 

Bazı yaygın öğeler şunlardır:

 
  • İğneler
  • İplik
  • Bağlantı elemanları
  • Çanta aksesuarları
  • Kumaş boyası
  • Fermuarlar
  • Vatka
 

Makrome İpi

 

Makrome kordonunun yapıldığı malzeme çok önemlidir. Kenevir ve jüt gibi lifler, makrome sanatçıları arasında çok popülerdir. Bununla birlikte, piyasada bulunabilmeleri, suni elyaf olan naylon ve saten suni ipekten yapılan makrome kordların popülaritesindeki artışı etkiledi. Bir makrome kordonunun gücü büyük ölçüde bileşimine bağlıdır. Jüt, deri, kurdele ve naylondan yapılmış bir kordon oldukça sağlamdır. Kordonun gücü, malzemenin tek tek şeritlerinin üretim sürecinde bükülmüş veya örülmüş olmasına göre belirlenir. Örgülü bir makrome kordonu, bükülmüş bir kordona göre daha kolay çözülür. Bir makrome projesine başlamadan önce, standların ayrılmasını önlemek için her zaman bir kordonun uçlarını işlemden geçirin. Uçlarını erimiş şeffaf balmumuna batırabilirsiniz. Bir saçak oluşturmak istiyorsanız, saçağın üst kısmını düğümleyerek tellerin saçak uzunluğundan daha fazla açılmadığından emin olun. Bir kordon, modelin gereksinimlerine göre bükülecek ve kıvrılacak kadar esnek olmalıdır. Bileklik veya kolye yapıyorsanız daha ince bir makrome ip tavsiye edilir. Örneğin, pamuktan yapılmış bir nakış kordonu yumuşak ve çok esnektir. Deri de kullanabilirsiniz, ancak genişliğinin 2 mm'den az olduğundan emin olun. Pürüzlü ve cildi tahriş edebilecek makrome kordonları vardır. Kolye ve bilezik yapımında kenevir ve metal kordonlar önerilmez. Naylon, ipek, saten suni ipek ve pamuk kullanılması önerilen malzemelerdir. Bir süre kullandıktan sonra yumuşadığı için deri de kullanabilirsiniz. Makrome kordonunun kalınlığı genellikle milimetre  cinsinden belirtilir. Çapı 4,0 mm'den fazla olan kordonlar daha büyük dekorasyonlara ihtiyaç duyabilir. Bilezikler ve kolyeler gibi mikro makrome projeler yapmak için iyi boyutta bir kordonun çapı 2,0 mm'den az olmalıdır. Kablo miktarı, tüm proje için gerekli olan kablo uzunluğunu ifade eder. Bazı kordonlar büyük rulolar halinde gelirken, diğerleri daha kısa uzunluklarda gelir.

 

Pamuk İplik

 

Pamuğun fiyatı düşük çünkü dünya çapında seri üretiliyor. En yaygın karlı gıda dışı mahsuldür. Pamuğun temizlenmesi kolaydır, yumuşaktır, dayanıklıdır, hafiftir, nefes alabilir ve emicidir. Doğal bir malzemedir, biyo-esaslıdır, biyolojik olarak parçalanabilir, kompostlanabilir ve geri dönüştürülebilir. Boyalı pamuklu kumaşlar da zahmetsiz, hızlı ve çeşitli uzun ömürlü renklerdedir. Pamuklu kumaşlar vücut ısısını çok iyi düzenler ve sıcak havalarda sizi serin ve zinde tutmak için mükemmeldir. Pamuk hasadı, pamuk bitkisinin kozalarından başlar. Pamuk daha sonra işlenir ve iplik haline getirilir. Ancak pamuk bitkisinin büyümesi için tonlarca su, böcek ilacı ve gübre gerekir. Düzenli pamuk üretimi ekolojik, etik veya sürdürülebilir değildir. Kaynakları tüketir, atık üretir, biyoçeşitliliği ve toprak verimliliğini bozan ve insan sağlığını tehlikeye atan zararlı maddeler içerir. Birçok yoğun çiftçilik operasyonu, üretkenliklerini artırmak ve haşerelere direnmek için pamuk liflerini genetik olarak değiştirir. 

 

Bitkiler veya hayvanlar tarafından üretilen liflere doğal lifler denir. Bitki liflerinin en iyi örnekleri şunlardır: keten ve pamuk. Hayvansal lif örnekleri şunlardır: yün ve ipek. Doğal renge sahiptirler. Boyama isteniyorsa boyamak çok kolaydır. Genellikle doğal kumaşların giyilmesi rahattır. Laboratuarlarda üretilen insan yapımı liflere sentetik lifler denir. Sentetik elyaf örnekleri akrilik, naylon ve polyesterdir. İsteğe göre renkler eklenebilir. Boyama zordur. Bu kumaşlar, doğal liflere kıyasla giyilmesi rahat değildir. Polipropilen gibi bazı lifler zararlı olduğu için çevre dostu değildir. Yandığında erir ve kimyasal bir koku verir. Bu lifler doğal liflerden daha dayanıklıdır.

 

Akrilik İplik

 

Nako Akrilik iplik, genellikle doğal elyaflardan daha ucuz olan, birçok renk ve dokuya sahip, dayanıklı ve yıkanması kolay sentetik bir elyaftır. Akrilik iplik tüm projeler için uygun olmayabilirken, bütçesi olanlar için mükemmeldir ve harika günlük giyim ürünleri yapar. Yine de akrilik iplik çevre için kötü olabilir. Ayrıca doğal lifler gibi nefes almaz ve birçok akrilik çok yumuşak değildir. Akrilik iplik, bir filament olarak oluşturulan ve daha sonra yüne benzer şekilde şeritler halinde kesilen ve daha sonra ipliğe döndürülen bir polimerden yapılır. Polimerler, uzun sicim benzeri teller oluşturan ve daha sonra kısa, uyarlanabilir uzunluklara kalıplanan ve ipliğe bükülen çeşitli yöntemlerden üretilir. Akrilik iplikler, pamuk, yün, kaşmir ve ipek gibi eğrilmiş elyaflardan ziyade bükülmüş akrilik iplik şeritlerinden yapılır. Lif ipi olarak kullanılabilir, renkli, yıkanabilir, aynı zamanda dayanıklı ve bakımı kolay giysiler satın alabileceğiniz bir dünya hayal edin. Akrilik Bonbon ipliğin, pamuk ve yün gibi doğal elyaflara ekonomik bir alternatif arayanlar için birçok avantajı vardır. Hafif bebe ipliğinden süper hacimli ve jumbo ağırlıklı ipliğe kadar her iplik gramajında ve tonlarca farklı akrilik iplik bulabilirsiniz. Akrilik iplik genellikle doğal elyaflardan daha ucuzdur.  İpek ve yün gibi doğal lifler sınırlı renk ve dokulara sahiptir. Kartopu Akrilik, üretim sırasında esnek ve yumuşaktır, bu nedenle birçok farklı sınıf ve çeşitte iplik üretebilir. Yün örgü ipliklerinin bakımı kolaydır ve sıcak tutar. Kış aylarında  sıcak ve rahat tutacak bir yün kazak veya atkı gibisi yoktur. Ayaz yün 8 katlı yün iplik yumağı, bu sezon özel kışlık örgü projeniz için mükemmel bir iplik seçimidir. 

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

 

Benzer İçerik : Makrome İpi Kullanım Alanları

Etiketler: Online Tuhafiye
Ocak 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı