Patik İpi

Patik İpi

İlk olarak, doğru patik ipi  türünü seçmek çok önemlidir. Yeni başlayanlar için orta ağırlıkta bir kamgarn patik ipi kullanılması tavsiye edilir. Açık renkler daha iyi olma eğilimindedir çünkü dikiş yaptığınız yeri görmek daha kolaydır. Yün, süper esnek ve pürüzsüz olduğu için yeni başlayanlar için de daha kolay olma eğilimindedir. İnce pamuk ipliği ve doğal elyaf iplikler, esnek olmadıklarından ve ilk başta örülmesi zor olabileceğinden ileri düzey örgüler için daha iyidir. Örgü ipliği alışverişi yaparken vakit ayırmaktan korkmayın. İpliği seçtikten sonraki adım, bir örgü şişi seçmektir. Patik ipi gibi, onlar da birçok farklı malzemeden gelirler. Yeni başlayanlar için uzmanlar bambu veya tahta iğneleri tavsiye ediyor çünkü dikişler diğer malzemelerde olduğu kadar kolay iğnelerden kaymıyor. 

 

Ayrıca ellerinizde rahattırlar ve plastik veya alüminyum iğneler gibi diğer malzemeler gibi kaymazlar. Ayrıca, en çok hangi türü beğendiğinizi bulana kadar farklı malzemelerle deneyler yapabilmeniz için birden fazla örgü iğnesi seti satın almak da iyi bir fikirdir. Örgü şişlerinin boyutu da örgü deneyiminizin ne kadar rahat olacağını etkileyecektir. Buna genişlik ve uzunluk dahildir. Orta boylar genellikle yeni başlayanlar için en iyisidir. Bu, altı (4 mm), yedi (4,5 mm) veya sekiz (5 mm) genişlik boyutu aramanız gerektiği anlamına gelir. Uzunluk için, orta uzunlukta bir iğne genellikle iyi bir başlangıç ​​boyutudur çünkü kolayca işlenecek kadar küçük olurlar.

 

 Daha büyük projeler üzerinde çalışmaya başladığınızda, tüm dikişleri tutmak için daha uzun iğneler gerekebilir. Tabii ki, sadece yeni başlayanlar için en iyi patik ipini satın almanızı sağlamanın basit bir yolu var. Doğru patik ipi ve iğnelerini seçtikten sonra artık örmeye başlayabilirsiniz. İşin güzel yanı, bunları hemen hazırlayabileceğiniz zaman patik satın almanıza gerek yoktur. 

 

Patik Nasıl Örülür?

 

Yapması çok kolay, yeni başlayanlar bile bunlarla uğraşabilir ve eğlenceli örgüler yapabilir. Bilmeniz gereken tek şey, 2 ilmeği bir arada örmek anlamına gelen azaltmayı nasıl öreceğiniz ve ters çevireceğiniz ve kullanacağınızdır. Yeterince rahat örüyorsanız bu ikisini tek seferde örebilirsiniz. patik örgüsü, çorap örgüsüne çok benzer, bu da güzel bir taşınabilir örgü projesi olduğu anlamına gelir. Bu örgü patikler harika bir hediye seçeneği olabilir.  İpliğin ucunu goblen iğnesinden geçirin ve iğnenizdeki kalan dikişleri dikkatlice itin. Goblen iğnesini sağ elinize almak ve her ilmeği ters çevirecekmiş gibi örgü iğnesinden ve goblen iğnesine ve ipliğin kuyruğuna kaydırmak. 

 

Tüm ilmekler bittiğinde, ipliği koparmamaya dikkat ederek olabildiğince sıkı çekin. Parmağı sıkıca sabitledikten sonra, kamçı dikişini kullanarak parmak kısmını dikmeye devam edin.  Terliğin kaymaya devam etmemesi için parmak kısmını yeterince dikmek isteyeceksiniz, bu yüzden ne kadar ileri gideceğiniz sizin kararınız. Genellikle yarım ila bir inç ötesinde nervür çalışır. Sonra topuğuna git ve terliğin altını dik ve işiniz tamamlanır. Örgü patik modelleri için uçları örün ve düğmeler veya ponponlar ekleyin ya da sade bırakın, bu size kalmış. Patik ipi örgü, tığ işi, nakış, dokuma ve diğer el sanatları için uygun olan iplik, çok yönlü bir malzemedir. 

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

Üç ana iplik türü vardır: yün, pamuk ve akrilik. Yün, esnekliği ve hataları çözme kolaylığı sayesinde kroşe dikişler için en iyisidir. Pamuk, tığ işi için başka bir harika seçimdir, ancak esnek olmaması yünle çalışmayı biraz daha zorlaştırır. Genel olarak, akrilik patik iplik en çok yönlü seçimdir ve yeni başlayanlar için en iyisidir. Ancak tüm  patik  iplikler eşit ayrılmıştır. Aşağıdaki en iyi patik ipliği seçimimize göz atarak projeniz için en iyi ürünü seçtiğinizden emin olun.

 

Akrilik İplik Patik

 

Akrilik ipliği, canlı renk yelpazesinde gelir. Yeni başlayanlar için harika bir seçenek olan bu akrilik iplik makinede yıkanabilir, yumuşak ve dayanıklıdır, bebek battaniyelerinden kazaklara kadar her şey için uygundur.Sınıf projeleri için iplik stoklamak isteyen eğitimciler, lavanta, ıhlamur, pembe ve aqua gibi bir gökkuşağı renginde 12 çileden oluşan bu toplu paketi düşünmelidir. Bu akrilik patik ipliğiyle çalışmak kolaydır ve çocuklar için harika bir üründür. Bu iplik, çeşitli güzel renk kombinasyonlarında mevcuttur; renkler, mermer efekti vermek için ipliğin uzunluğu boyunca kademeli olarak değişir. Makinede yıkanabilir akrilikten yapılmış bu iplik süper yumuşak ve dayanıklıdır.

 

Yün İplik Patik

 

Rustik bir his veren sonuçlar için bu güzel yulaf ezmesi rengi ipliği seçin. Rahat şapkalar, eşarplar ve kazaklar yapmak için mükemmel olan bu iplik, kalın ölçüsü ve yün/akrilik bileşimi sayesinde hızlı çalışma sağlar. Malzeme makinede yıkanabilir ve kurutucu dostudur.

 

Tiftik ve Kaşmir İplik

 

Bu güzel patik ipliği, yüzde 52 tiftik ve yüzde 48 kaşmirden yapılmıştır, bu da onu hafif ve yumuşak kılar. Çim yeşili, göl mavisi ve devenin güzel tonları dahil olmak üzere hem katı hem de karışık renklerde mevcuttur. Malzeme yıkamada solmaz veya küçülmez ve her pakette her birinde toplam altı çile bulunur. 

 

Benzer İçerik: Örgü İpliği

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Patik İpi
Şubat 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı