Selanik Örgü

Selanik Örgü

Ünlü bir örgü modeli olan Selanik örgü çok eski bir geleneğe dayanmaktadır. Selanik ve haroşa örgü teknikleri oldukça basittir ve herkes tarafından kolaylıkla örülebilir. Aynı ilmek modeli ile taşınan Selanik örgüsü el işçiliği ile dikkat çeken bir modeldir. En kolay Selanik örgü modeli nasıl yapılır? Bir rengarenk kız çocuklarının seveceği kazak modeli ile Selanik örgü kolayca öğrenebilirsiniz. El örgüsü kalın kazaklar, atkı bere modelleri özellikle kışın çok kolay hastalanabilen kişiler için soğuk havalara karşı oldukça kullanışlıdır.

 

Selanik örgüsü tekniği şişin üzerine dolama ile yapılan basit ve çok basit teknikler arasındadır. Selanik örgüsü ile kazak dışında bebek battaniyeleri, bebek yelekleri,bebek patiği  ve bebek kazakları yapabilirsiniz. Selanik örgüsüne atacağınız ilmek sayısını sayarak başlamak, süveterin boyutunu daha doğru hale getirmenizi sağlayacaktır. Bu sayede Selanik örgüsünü ilerleterek model yapabilirsiniz. Örmeye başlarken ilk sıra için; Sıra sonunda düz örmeden 1 kenar ilmek, 1 düz, 1 ters, 1 düz ve 1 kenar ilmek ile devam edilir.İkinci sıra için; 1 kenar ilmek, 1 ters, 1 düz örmeden önce alın ve şişe sarma yöntemi uygulayın.

 

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

 

Ardından 1'i tersten devam ettirin. Son olarak 1 ilmek tekrar örülür. Üçüncü sıra için; 1 yan ilmek, 1 düz örmeyin ve iğneye sarma yöntemini uygulayın. Bir önceki diğer sıralarda ördüğünüz ilmekleri ters örmeden örün. 1 düz örmüyorsanız diğer sıralarda olduğu gibi iğneye sararak ve sonunda 1 kenar ilmek örerek örmeye devam edin. Diğer sıraya geçtiğinizde ilk sıranın tersini örerseniz, ilk sıra için uyguladığınız örgü yöntemi, iki sıranız normal bir sıra ile eşitlenecektir. Selanik örgü ilmekleri dolama yöntemi ile yapılır.

 

Selanik örgü modeli en bilinen ve zorlu örgü modellerinden biridir. En kolay Selanik örgüsünü nasıl yapabileceğinizi okudunuz. Selanik örgü modeli ile atkı, bere, hırka ve kazak örebilirsiniz. Her iki yüzü de farklı bir görünüme sahip olan Selanik örgü kumaşı balanssız bir örgü çeşididir, ince ve kalın çeşitleri vardır. Bu çeşitler çift plakalı örme makinelerinde örülen kumaşlardan biridir. Çift kat örme kumaşlar arasındadır. Selanik yelek modelleri, daha önce de söylediğimiz gibi bu model tam, başlangıç ​​seviyesindedir ve örgü için kolay bulacağınız bir modeldir, bu yüzden renklere, çizgilere cüret edin, yaratıcılığınızı gerçekten kullanın, bir tığ işi sanatçısı olarak kendini çalışmalarıyla ifade eder ve her yeni veya tamamlanan projede tığ işi yapmaya devam etmek için daha fazla motive olursunuz. Selanik örgü denemek için aradığınız örgü iplerini hobiburada üzerinden sipariş verebilirsiniz!

 

Benzer İçerik : Boncuklu Tığ Oyası Modelleri

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Selanik Örgü
Mart 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı