Şiş Patik Modelleri

Şiş Patik Modelleri

Kolay patik modeli ve kendiniz veya bir başkası için hızlı bir hediye için bu kolay süper hacimli patik modeli yapılışına karar verip hemen başlayabilirsiniz. Bu iplikle sadece 8 numara iğneler kullanacaksınız, bu nedenle genellikle süper hacimli kullanılan bir iplikten biraz daha küçüktür. Oldukça sıcak olan sıkı, yakın dikişler sağlar. Elde eden herhangi bir süper hacimli ipliği kullanabilir ve ayrıca elde etmek için iki veya üç diğer iplik dizisini kamgarn iplik veya hacimli iplik gibi bir arada tutabilirsiniz.Bu model yuvarlak değil, düz örülür. Topuktan buruna kadar örülür. Önce topuğun arkası şekillendirilir, daha sonra yanları dökülerek parmak ucuna kadar düz bir şekilde örülür.

 

Son olarak, parmak bölgesi azaltılır. Bu şiş patik kalıp 36-37-38 kadın bedenleri için uygundur. Mümkünse, bunları yaptığınız kişinin ayak uzunluğunu bilmek en iyisidir ancak bu mümkün değilse, ayakkabı numarasını yapabilirsiniz. Bu terlikler biraz gerilir ve çeşitli boyutlara uyar. Bu deseni özellikle yün olarak tercih ediliyor. Kullanılan iplik yün karışımı da olabilir.  Muhtemelen daha önce hiç bebek patiği örmediyseniz, bot patik bu kadar küçük, bu kadar çok kıvrım ve şekil olmasının karmaşık olduğunu düşüneceksiniz, ama bu doğru değil! Şiş örgü ile örmeleri çok basit, sadece ilmeklerin nasıl atılacağını ve bağlanacağını, jartiyer örüleceğini ve eklerin nasıl dikileceğini bilmeniz gerekecek. 1 saat içinde hem bitirmiş olacaksınız hem de yaptığınız patik ve yelek örneklerinden o kadar etkileneceksiniz ki kolay patik modelini daha çok örmek isteyeceksiniz!

 

Şiş Örgü Bebek Patiği 

 

Patik modelleri için ihtiyacınız olacak örgü malzemeleri 4 mm iğneler için 1 yumak 50 gram iplik, 4 mm iğne, 2 adet ahşap düğme, goblen iğnesi gerekiyor.

1. Örgü bebek patiklerinin ayak bileği kısmını örün. İlk olarak 27 (30,32) ilmek atıp 16 sıra jartiyer örmeliyiz, bu yün patiklerimizin bilek kısmını oluşturacaktır. Bu noktada uzunluğu beğeninize göre değişebileceğini unutmayın, patiklerin ayağa daha yüksek oturmasını veya daha geniş olmasını tercih ederseniz daha fazla sıra örebilirsiniz. İlk ilmeği örmeden kaydırmayı unutmayın

 

2. Örme patiklerin burun kısımlarını örün. Ögü modeli bu noktadan itibaren en küçük bedende 7 orta ilmek ve iki büyük bedende 8 orta ilmek ile çalışan el yapımı bebek patiklerinin burun kısmını örmeye başlayacağız. İşin orta kısmına ulaşmak için 17 (19, 20) ilmek ördükten sonra sadece bu orta ilmekleri kullanarak 12 (14, 16) sıra öreceğiz. Bu, parmak ucunun üst bölgesi olacaktır. Gördüğünüz gibi, her sıranın ilk ilmeğini kaydırarak ördüyseniz, az önce ördüğümüz bu orta bölümün her iki yanında, iğneyi sokup almamız gereken küçük tümsekler oluşmuştur.  Şimdi parmağın diğer tarafından 7 (8,9) ilmeği almalıyız. Örme patiklerimizin burun kısmını bitirmek için 41 (46, 50) ilmeklerin hepsini 6 sıra örmeliyiz, patikin burun kısmına yükseklik veren bu olacaktır. Bu noktada zaten bir şekil aldığını görüyoruz ve zaten burun ucunu mükemmel bir şekilde ayırt edebilirsiniz. 

 

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

 

3. Örgü Bebek Patiğinin tabanını örün. Kolay patik yapımına devam etmek için işin orta kısmına dönelim ve yine ortadaki 7 (8,8) ilmek kısa sıra olacak şekilde tekrar çalışalım bunun için 24 (27,29) ilmek örelim ve işi çevirelim, böyle ve bir satırı bitirirken nasıl yapardık. 6 (7, 7) ilmek örüyoruz ki geriye tek örülecek bir ilmek kalıyor, şiş patik birlikte öreceğimiz soldaki yanındaki ilmek olacak. Bu şekilde yanları kapatabiliriz. Bu şekilde 6 (7, 7), 2 ilmek birlikte örerek işi döndürmeye devam edeceğiz. İki ilmeği birlikte örmeniz gerektiğinde ayırt etmek çok kolay olacaktır, çünkü ilmekler arasında küçük bir ayrım olacağından, bunlar biraz ayrılmış iki ilmek olup, işi azaltmak ve tabanı oluşturmaya devam etmek için birlikte örmeniz gerekir.  Tabandaki topuk kısmına biraz yuvarlak şekil vermek isterseniz iki ilmeği azaltmamız gerekecek. Tek parça için 15 (18,18) ilmek kaldığında 3 ilmek, iki ilmek birlikte (azalarak), 2 ilmek ve 2 ilmek birlikte örmeliyiz. Bu şekilde 7 (8,8) orta ilmek ile devam etmek yerine artık 5 (6,6,) ilmek olacaktır. İğnede sadece 9 (12,12) ilmek kaldığında hepsini kapatmanın zamanı gelmiş olacaktır.

 

4. Arkaya katılın ve düğmeleri dikin. Bu dikişi önceden haber vermeden yapmak için, ilk dikişin kayması ile oluşan küçük tümsekleri çok faydalı bulacaksınız. Goblen iğnesini, her iki parça tamamen birleşene kadar dönüşümlü olarak bir tarafta ve diğer tarafta küçük bir çıkıntıdan geçirerek dikişe başlamalısınız. Bitirmek için patiklerimizi çeviriyoruz, üstünü yuvarlayıp dekoratif bir düğme dikiyoruz ve hazır! Bu bebekleri örmenin ne kadar kolay olduğunu görebilirsiniz. Gördüğünüz gibi, bu, istediğiniz tüm değişikliklere kendini veren çok basit ve temel bir modeldir. Bebek örgü patik için bileğe bağlamak için bir bant takabilir, birkaç sıra daha örerek üst kısmını daha uzun hale getirebilir tığ işi vb. ince el işi ile ve aklınıza gelebilecek her şeyi örgü projelerinizle uyumlu hale getirebilirsiniz.

 

Benzer İçerik: Yelek Modelleri

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Şiş Patik Modelleri
Nisan 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı