Supla Nedir ?

Supla

Suplalar, yemek masanızı yeniden dekore etmenin veya mevsimsel bir hava katmanın kolay bir yoludur. Havayı değiştirmek için her sezon onları değiştirebilirsiniz. Ayrıca, bunları tarzınıza ve evinize göre özelleştirebilirsiniz. Masanız için ihtiyacınız olan miktarda örün veya tığ işi yapın. Bu şekilde, onları her değiştirdiğinizde eksiksiz bir sete sahip olacaksınız. Örneğin bir desen seçip her bir matı ayrı renkte yapabilirsiniz.  Oval suplalar klasik stiller herhangi her  masada oldukça iyi görünür. Onların masaya hafiflik veren bir havası vardır. Bu nedenle, insanları bir akşam yemeğine davet ederken bu örgü ve tığ işi servis altlığı modellerini denemek isterseniz bu sevimli oval model suplaları akşam yemekleri için  kullanabilirsiniz.

 

Geleneksel dikdörtgen suplalar, deneme için birçok fırsat sunar. Dikişler, renkler ve hatta servis altlığının boyutuyla oynayabilirsiniz. Örgü ve tığ işi konusunda yeniyseniz ve şekillendirme için artış ve azalmaları henüz öğrenmediyseniz, bu dikdörtgen örgü ve tığ işi placemats modellerinin çoğu hala sizin için işe yarayacaktır. Ayrıca, çok yönlü oldukları için harika hediye fikirlerinden biridir. Suplaları 4 veya 6'lı setlerini oluşturabilirsiniz. Dikdörtgen ve oval ve  yuvarlak servis altlıklarıyla biraz eğlence katabilirsiniz. Tabaklarınız genellikle yuvarlaktır bu nedenle, yuvarlak servis altlığı üzerinde yuvarlak tabağın o katmanlı etkisini elde edersiniz oldukça hoş bir etki verir. Herhangi bir tığ işi bardak altlığı peçete veya mandala deseni, sofra için kullanılabilir. 

 

Supla Modelleri

 

Supla için hazır kalıp modelleri kullanmak zorunda değilsiniz bu konuda  kendinizi sınırlamanıza gerek yoktur. Suplaları yaklaşık olarak doğru boyutta olan daire desenlerini örebilirsiniz. Geçen günlere bir övgü olan örgü servis altlığı, her masayı modaya uygun bir şekilde masanızı süsler. Herhangi bir modele retro yetenek ekleyebilirsiniz. Sevdiğiniz tonlarda çarpıcı bir set oluşturabilirsiniz. Supla örmek için çift uçlu iğneler veya yuvarlak iğne ile çalışabilirsiniz. Döküm yaparken ardından birleştirmek için kullanılacak yaklaşık 30 cm boşluk bırakabilirsiniz.  Gevşek bir şekilde birleştirmemek gerekir. Birkaç ilmek atın ve örgü gerginliğini unutmamak gerekir. Herkesi masanın etrafında büyülersiniz.

 

Tatlı ve şık servis altlıkları için hobiburada’da inceleyebilirsiniz. Serbest desende gösterilen zarif görünümü suplalar ile istediğiniz efekti elde etmek için değiştirerek kolayca örebilirsiniz. Güzel bir sofra düzenini tamamlayan değerli bir aksesuardır. Supla modeli şimdiye kadar denediğiniz en basit örgü işi olacak. Hızlı bir şekilde örülen yumuşak ve kalın bir ipliktir, böylece çok kısa sürede bir takım oluşturmuş olursunuz. Bu mini kendin yap projesini alıp şık bir suplaya dönüştürmeye hazır mısınız? Basit örgü ve ters dikişler kullanarak, bu muhteşem pamuklu servis altlıklarını masanız için uygun bardak altlıkları ile örebilirsiniz. Ruhunuzu dinlendiren muhteşem servis altlıkları ve bardak altlıkları örebilmeniz için kullanılabilir.  Bu muhteşem servis altlıklarının dokusuna herkes hayran kalacak. 

 

Supla Özellikleri

 

Hızlı bir şekilde dikilen yumuşak ve kalın boru şeklinde bir iplik seçmek önemlidir. Böylece çok kısa sürede bir takım oluşturmuş olursunuz. Her masayı canlandıran serin, yazlık bir görünüm yaratmak için veya bir kış masası oluşturmak için suplalar herkesin tercihidir. Örme servis altlıkları sıcak ve rahat bir yemek alanı sağlar. Acemi biri bile bu altlıkların çoğunu oluşturmayı basit bulacaktır. Country görünümü veya daha resmi ve şık bir görünüme sahip olmak istiyorsanız kullanabilirsiniz. Temel örgü dikişi ile kolaylıkla supla örebilirsiniz ve burada sadece bu basit dikişi kullanan desenleri kullanabilirsiniz. Ancak örgüye yeni başlayan bir kişiden ileri düzey bir örgücüye kadar temel örgü dikiş bilgisine sahip olmak önemlidir.

 

Bu dikişlerde ustalaştıktan sonra, birçok örgü modelini keşfedebileceksiniz ve bu size kreasyonlarınıza güzel ve benzersiz doku ekleme şansı verecek. Devam edin ve iyice anlayana kadar her dikişten küçük örnekler yaparak pratik yapın oldukça farklı supla modelleri üretebilirsiniz. Hazır modeller dışında kendi yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz. Özel günlerde, farklı mevsimlerde veya kişiye özel modeller yaratabilirsiniz. Her öğün için ayrı model örüp kullanabilirsiniz. Yemek takımlarınıza, masanızın materyaline uygun modeller ördüğünüzde dekorasyon ile bütünleşme sağlayabilirsiniz. Bu nedenle suplalar kişiselleştirildiğinde daha hoş sonuçlar verir. Mutfağınıza veya yemek odanıza uyum sağlayan suplalar kullanmak estetik açısından önemlidir. Örmek ise tamamen ipinize ve modelin gerektirdiği çeşide bağlıdır. Fazla ayrıntılı bir model düşünüyorsanız daha fazla vakit alır. Sade bir model ve tek renk düşünüyorsanız neredeyse 1 gün içerisinde bile bitirebilirsiniz.  

 

Supla Kullanımı

 

Çok fazla kalıp aramanıza gerek yoktur. Sadece suplanın şeklini belirlemeniz yeterli olacaktır. Daha karmaşık bir serbest örgü ile supla modeli arıyorsanız, bükümlü dikiş ve iplik sarma sıralarından oluşan bir dizide yapılmış güzel bir dantelli desen de örebilirsiniz. Küçük top dikişleri kenarlıklar oluşturmak için kullanabilirsiniz. Tecrübeli iseniz kahvaltı veya çay keyfi için çay temalı masa aksesuarları örebilirsiniz. Örgü dışında deri modelleri de deneyebilirsiniz. İstediğiniz suni deri kumaşı alın ve şekil vererek kenarlarını düzeltin.

 

İsterseniz üzerine işlemeler de yapabilirsiniz. Sizin sofranız sizin zevkinizi gösterir. Suplalar son zamanlarda popülerleşen aksesuarlardan biri haline gelmiştir artık her masada rastlayabiliriz. Eskiden önemli davetlerde ve akşam yemeklerinde kullanılan suplalar artık sıradan bir günde kullanılabiliyor. Hatta sehpalara örtülen dantellerin yerini aldığı söylenebilir kısacası suplalar farklı amaçlarla kullanılan zarif görünümlü bir aksesuardır. Masanıza zariflik katan suplaları kolaylıkla örebilir kullanmaya hemen başlayabilirsiniz! Sitemizde bulunan yün ipleri ayaz,nako ip, kartopu ip ve bonbon ip modelleridir.

 

Benzer İçerik: Degrade İp

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Supla
Mayıs 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı