Yeni Başlayanlar İçin Örgü

Yeni Başlayanlar İçin Örgü

Örgü örmeyi istiyor ve nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız  maceralarınız burada başlıyor! Yeni başlayanlar için örgü nasıl yapılır kılavuzumuz, yeni başlayanlar için örgü tavsiyeleri ve uzmanların da yararlı bulabileceği ipuçları ve püf noktaları içerir.

Nasıl olduğunu bildiğinizde örgü gerçekten kolaydır ve yeni başlayanlara özel bu örgü kılavuzu, tüm ana teknikler için net talimatlarla temel bilgileri öğrenmenize yardımcı olacaktır. Biraz pratikle, örgü örmenin her türlü ürün için rahat kumaşlar yaratmanın eğlenceli ve basit bir yolu olduğunu göreceksiniz. Örgü örmeyi öğrenmeniz gereken tek şey, rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer ve yaklaşık bir saatte öğrenebilirsini. Ayrıca tığ işi için bir çift iğneye ve biraz ipliğe ihtiyacınız olacak. Elinize alabileceğiniz her şey iyi olmalı, ancak yeni başlayanlar için düz bir yün veya akrilik iplik kullanmanızı öneririz, ya çift örgü ağırlığında bir çift aran 4 mm iğneli veya bir çift 5 mm ağırlıkta iğneler. En güzel örgü şişleri için önerilerimize de göz atabilirsiniz.

Hatırlanması gereken en önemli şey, her örücünün farklı olduğu ve biri için iyi olanın diğerine uymayabileceğidir. Ayrıca, örme kumaş oluşturmak için iğneleri tutmanın ve iplikle çalışmanın farklı yolları olan birçok örgü stili vardır. Size en sık kullanılan yöntemleri göstereceğiz, ancak sizin için en doğal olanı yapmalısınız. Yeni başlayanlar için örgü kılavuzumuzdaki tüm talimatlar sağ elini kullananlar içindir. Bazı solak örgüler sağ elle örülür, ancak solak örmek istiyorsanız talimatlarımızı tersine çevirmeniz gerekir. Akrilik ipliklerin örülmesi kolaydır. Çeşitli renk ve stillerde yüksek hacimlerde üretilmekte ve satılmaktadır. Yeni başlayanlar için harika olan akrilik iplikler, örgü ve tığ işi hobiler için daha erişilebilir hale getirir.

Örmeye Nasıl Başlanır?

Kolay örgü modeli seçerek başlayabilirsiniz. Dökümden örgü dikişe ve döküme kadar her tekniği kullanacağınız sırayla nasıl öreceğinizi göstereceğiz. Bununla birlikte, bazı insanlar öğrenmenin en iyi yolunu, başka birinden döküm yapmasını istemek, ardından örgü dikişi ve nasıl atılacağını öğrenmek ve sonra nasıl atılacağını öğrenmek için geri dönmek olduğunu bulur. Yeni başlayanlar için kolay örgüleri örmeden önce herhangi bir sorun yaşarsanız, başlamanıza yardımcı olacağı için bir örgü grubunu ziyaret etmenizi öneririz. 

 

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

 

Kalem Yöntemi

Bir çift örgü iğnesi alın ve her iki elinizde birer tane olacak şekilde tutma alıştırması yapın. Bir çift iğneyi tutmanın en popüler yollarından biri kalem yöntemidir. Sol iğneyi, bir kalem gibi bilemek üzereymiş gibi, noktadan yaklaşık 5 cm uzakta tutun. Sağ elinizde, sağ iğneyi sanki bir kalem gibi yazmak üzereymiş gibi tutun. Örgü şişlerinizi bir kalem tutuyormuş gibi tutmayı deneyin.

Bıçak Yöntemi

Örgü örneklerine göz gezdirdikten sonra alternatif olarak, sağ iğneyi bıçak tutar gibi tutmayı deneyin. İşaret parmağınızı, baş parmağınızdan uzağa, iğnenin altına yerleştirin. Bu sizin için de işe yaramazsa, işe yarayan bir yol bulun! Ördükçe de değişebilir. Bazı örücüler iğnelerini dizgin gibi tutarken, bazıları da iğnelerden birini kollarının altına yerleştirir! Ancak iğneleri çok sıkı tutmamaya çalışın.

İplik Nasıl Tutulur?

Bebek örgü modelleri küçük olduğu için yeni başlayanlar tarafından tercih edilir. İlk örmeye başladığınızda, muhtemelen ipliği tüm parmaklarınızla kavrayarak veya sağ avucunuzun içine koyarak tutacaksınız. İpliği iğnenin etrafında hareket ettirmek için muhtemelen sağ elinizi sağ iğneden çekeceksiniz. Buna ipliğinizi 'fırlatmak' denir ve bunu ilk başladığınızda yapmak iyidir, ancak bunun dikişlerinizde gergin ve düzensiz bir gerginliğe yol açtığını fark edebilirsiniz. İpliği sağ avucunuzun içinde dinlendirmeyi deneyin. Örgü modelleri dikişi yaparken biraz daha emin hissettiğinizde, deneyin. İpliği parmaklarınızın etrafına sararak deneyebilirsiniz. Eğer çok örgü yapıyorsanız bu yöntem kumaşınızın daha hızlı ve kolay uzamasına yardımcı olacaktır. Çoğunluk , sağ elini iğneden hiç çekmeden ipliği iğnenin etrafında yönlendirmek için işaret parmağının ucunu kullanarak ipliği bu şekilde tutmayı tercih eder. İpliği, rahat bulduğunuz bir şekilde parmaklarınızın içine ve dışına örün, bazı örgüler de küçük parmaklarının etrafına sararak uygular. Kolay modelleri tercih ettikten sonra bol pratik yaparak örgü örmeyi birkaç saatte öğrenebilirsiniz.

Benzer İçerik : Amigurumi İpi

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Yeni Başlayanlar İçin Örgü
Şubat 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı