Kartopu İp Çeşitleri

Kartopu İp Çeşitleri

Örgüye sadece birkaç örgü iğnesi, iplik ve birkaç tıpa ile başlayabilirsiniz. Onları yeni almak istemiyorsanız, hayır dükkanlarında düşük fiyatlarla tonlarca örgü ürünü var. Evde ve istediğiniz her yerde örebilirsiniz. Çok fazla alana ihtiyacınız yok. Örmeye başladığınızda, kalıpları takip etmeniz gerekecek. Çok büyük olabilen ve çok yer kaplayabilen dikiş modellerinin aksine, örgü modelleri web sitelerinden kolayca indirilebilir ve A4 boyutunda bir kağıttan daha fazlasını kaplamazlar.   Örgü faydalıdır! En sevdiğiniz renkte bir çift eldiven ister misiniz? Onları bir günde yapabilirsiniz. Birine el yapımı bir hediye yapmak ister misiniz? Ardından bir atkı, bere şapka veya yıkama bezi örün. Amigurumi ip ile örgü örmenin pratik yönüne gelince, kendi kıyafetlerinizi ve aksesuarlarınızı yapabileceğinizi bilmek gibisi yoktur. Örgü topluluğu arkadaş canlısı ve destekleyicidir. Herkes yeni başlayan biri olmanın nasıl bir şey olduğunu bilir.

 

Örgü Örmenin Sağlığa Altı Temel Faydası

 

Örgü örmenin sağlığa faydaları çoğunlukla zihinsel sağlıkla bağlantılıdır. Ancak zihin ve beden yakından bağlantılı olduğundan, örgü örmenin sağlığa faydaları fiziksel esenliği de kapsayabilir. İşte altı potansiyel avantaj.

 

1. Stresi ve kaygıyı azaltın

Bu, örgünün sağlığa en büyük faydalarından biridir ve ilk fark edilendir.

“Bölgeye” girdiğinizde (ve bunun ne zaman olduğunu bileceksiniz!), örgü tüm dikkatinizi çeker ve sıra sıra çalışmaya o kadar kapılırsınız ki, zihninizi diğer endişelerden uzaklaştırır.  

 

2. Geliştirilmiş bilişsel işlev

İlk bakışta örgü örmek basit ve tekrar eden bir aktivite gibi görünebilir. Ancak örgü ve ters dikişlerinizi değiştirmek beyin fonksiyonunu uyarır. Yaşlı yetişkinlerde yapılan araştırmalar, bu tür üretken zihinsel katılımın hafıza ve akıl yürütme dahil olmak üzere bilişsel becerilere fayda sağlayabileceğini göstermiştir. Bununla bağlantılı olarak, bazı araştırmalar, örgü örmenin bilişsel gereksinimlerinin, beyin hücrelerini ateşlediği için Alzheimer ve bunama geliştirme riskini de azaltabileceğini öne sürüyor.

 

 3. Kendine güveni artırın ve depresyona yardımcı olun

Örgü bir şeyler yaratmak demektir ve tüketici olmaktan üretici olmaya geçmek için güç verir. Bu, örücülere işlerinin ilerleyişini gördüklerinde bir güven artışı ve başarı hissi verir. Gerçekten de, yaptığınız şeyi giyebilmeniz veya kullanabilmeniz ile ilgili bir tatmin duygusu vardır - ellerinizle bir şeyler yapmanın iyileştirici gücü vardır! Klinik depresyonun profesyonel destek gerektirdiğini hepimiz bilsek de, araştırmalar örgü örmenin zihindeki olumsuz düşünceleri giderebileceğini ve depresif durumlarla savaşmaya yardımcı olan serotonini serbest bırakabileceğini göstermiştir.

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

4. Farklı türde bir farkındalık uygulaması

Örgü, şu anda odaklanma ve konsantrasyon gerektirir, her seferinde bir dikiş. Bu zanaat "yeni yoga" olarak adlandırıldı, çünkü her örgü seansı dış dünyayla bağlantı kurmak, yavaşlamak ve odaklanmak için harika bir fırsat. Bu tanıdık geliyor mu? Evet, farkındalıkla çok benzer ve bu nedenle örgünün sağlığa faydaları da benzerdir. Araştırmalar, örgü örmenin zihindeki olumsuz düşünceleri uzaklaştırabileceğini ve depresif durumlarla savaşmaya yardımcı olan serotonini serbest bırakabileceğini göstermiştir.

 

5. İyi hissettiren etki

Yeni başlayan biriyseniz örgü örmek sinir bozucu olabilir. Hataları nasıl geri alacağımı bulmam biraz zaman aldı ve bu olana kadar, her yanlış dikiş aldığımda sinirlenebilirsiniz. Kartopu Flora örgü ipi hataları azaltır. Kartopu Baby One  örgü ipleri içeriği ve onlarca renk seçeneği ile Ama aynı zamanda inanılmaz derecede ödüllendiricidir. İşinizin ilerleyişini görmek, özgüven kazanmak ve rahatlamak dopamini tetikleyen durumlardır. Bu madde kendini iyi hissetme hormonu olarak bilinir ve beden ve zihin üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Dopamin salınımı ruh halini, uykuyu, sindirimi, kan akışını ve örgünün sağlığa muhteşem faydalarına katkıda bulunan diğer birçok önemli işlevi düzenlemeye yardımcı olabilir.

 

6. Kontrol duygusu

Çoğumuz son bir yılda işlerin kontrolden çıktığını hissettik. Olumsuz durumlar üzerinde durmak yerine, üzerinde kontrolünüz olan bir şeyi yaparak zaman harcamayı seçmek, refahınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Neyin kontrol edilebileceğinin kontrolünde olmanın o harika hissini deneyimleyebilmeniz için kolay bir projeyle başlayın. Özetlemek gerekirse örgü, cephaneliğinize ekleyebileceğiniz başka bir başa çıkma aracıdır. Duygusal esenlik, herkesin yaşaması gereken örgünün sağlığa faydalarından biridir.

 

Neden Örgü Sağlığınıza Fayda Sağlar?

 

Örgü örmenin terapötik etkileri, stresin azalmasından daha iyi bilişsel işleve, özgüvene ve şimdiye odaklanma yeteneğine kadar uzanır. İster tek başınıza ördüğünüzde, ister grup halinde örerken sağlığa faydalarını yaşayabilirsiniz. Başlamak çok fazla zaman almaz ve bir kez bağlandığınızda asla geriye bakmayacaksınız.

 

Örgü, tığ işi, nakış, dokuma ve diğer el sanatları için uygun olan Kartopu Ak-Soft iplik, çok yönlü bir malzemedir. Üç ana iplik türü vardır: yün, pamuk ve akrilik. Yün, esnekliği ve hataları çözme kolaylığı sayesinde kroşe dikişler için en iyisidir. Pamuk, tığ işi için başka bir harika seçimdir, ancak esnek olmaması yünle çalışmayı biraz daha zorlaştırır. Genel olarak, Kartopu Kristal iplik en çok yönlü seçimdir ve yeni başlayanlar için en iyisidir. Ancak tüm iplikler eşit yaratılmamıştır. Aşağıdaki Kartopu Lotus  iplik seçimimize göz atarak projeniz için en iyi ürünü seçtiğinizden emin olun.


Nako Akrilik ipin 20’den fazla renk seçeneği bulunur. Yeni başlayanlar için harika bir seçenek olan bu akrilik iplik makinede yıkanabilir, yumuşak ve dayanıklıdır, bebek battaniyelerinden kazaklara kadar her şey için uygundur. Rahat şapkalar, eşarplar ve kazaklar yapmak için mükemmel olan bu iplik, kalın ölçüsü ve yün/akrilik bileşimi sayesinde hızlı çalışma sağlar. Malzeme makinede yıkanabilir ve kurutucu dostudur. Lavanta, misket limonu, pembe ve aqua gibi bir gökkuşağı renginde birçok çeşidi vardır. Bu akrilik iplikle çalışmak kolaydır ve çocuklar için harika bir üründür.

 

Benzer İçerik: Kilim Modelleri

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Kartopu İp Çeşitleri
Ağustos 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı