Kartopu Örgü İpi

Kartopu Örgü İpi

Kartopu Cotton Love örgü ipi içeriği  pamuklu örgüler, diğer ipliklerden veya karışımlı ipliklerden biraz daha sert olabilir. Pamuk diğer ipliklere göre suyu daha iyi tuttuğu için esneme ve sarkma şansı da vardır. Bir kez gerildiğinde, asla orijinal boyutuna veya şekline geri dönmeyecektir. Kartopu Amigurumi iplik %49 pamuk, %51 akrilikten oluşur. Pamuğun esnekliği veya “hafızası” yoktur. Bu, eşit bir örgü gerginliği sağlama yeteneğinizi etkileyebilir veya ellerin gerilmesine neden olabilir. İplik ne kadar hacimli olursa, projeniz o kadar ağır olur. Bu, söz konusu aklama olduğunda projenizi de etkileyecektir. Proje ne kadar büyükse, o kadar fazla ağırlık, o kadar fazla esneme meydana gelir. Boyalı pamuk, özellikle koyu renkler, akma eğilimi gösterir. Pamuk ipliği pestisit içermez ve genetiği değiştirilmez.

 

Kartopu Kristal örgü ipliği çok çevre dostudur ve bazılarına göre diğer pamuk ipliklerinden bile daha yumuşaktır. Ayrıca örme bulaşık bezleri veya yıkama bezleri yapabilir, çanta üretebilir veya diğer ev projeleri yapabilirsiniz. Aynı zamanda hafif yaz üstleri veya bluzlar yapmak için uygun bir yaz ipliğidir. Lotus ip pamuk ipliğinin hafıza eksikliğine karşı koymak için bazı örgüler, iplik bandının önerdiğinden daha küçük iğnelerle örmeyi önerir. Bu size daha sıkı, daha sağlam bir örgü kumaş verecektir. Projenizin şeklini korumanın bir başka yolu da dokulu dikişler kullanmaktır. Stockinette dikişi küçük projeler için iyidir. Bir bebek battaniyesi veya daha büyük bir şey örüyorsanız, dikiş çeşitliliği şeklini daha iyi tutmaya yardımcı olacaktır. Yaz için havalı bir şeyler örmek istiyorsanız, bunun yerine pamuk karışımlı bir iplik kullanmayı düşünün. Karışıma bağlı olarak, daha fazla örtü, daha az ağırlık ve daha fazla esneklik elde edeceksiniz.

 

Pamuk Yıkamada Çeker mi?

 

Pamuklu örgüleri yıkarken, dikkatli olmak en iyisidir. Uzun süreli sonuçlar için soğuk su ve hassas bir döngü kullanın. Bu, renk solması ve büzülme olasılığını azaltacaktır. Doğal bir elyafsa, kurutucuda küçülür. Pamuk ipliği bir istisna değildir. Pamuklu bir projeyi nazikçe yıkayarak, yeniden şekillendirerek ve kuruması için düz bir şekilde sererek önemsemelisiniz. Örgü şeklinizi korumaktan endişe ediyorsanız, karışımlı bir pamuk ipliği kullanın. Pamuklu örgülerinizi yıkayıp kurutursanız, tamamen kurumasına izin verdiğinizden emin olun. 

 

Yünün aksine, güveler pamuğu sevmezler ama pamuğun düşmanları vardır. Pamuk çok emici olduğundan, özellikle nemli ortamlarda kuruması daha uzun sürer. Bu nedenle ördüğünüz parçayı saklamadan önce tamamen kurumasını beklemelisiniz. Bunu yapmak pamuklu örgülerinizin ömrünü uzatacaktır. Pamuklu iplerle yapmayı en sevdiğim örgü modellerinden biridir. Artık bir sonraki örgü projenizi seçmeden önce pamuk ipliği hakkında gerçekten bilinçli bir karar verebilirsiniz. Yumuşak elyaf yünden yapılmıştır, cilt dostu ve dayanıklıdır. Yumuşak tutuş, pamuk ipliğinin en iyi özelliğidir. 

 

Nako İp çeşitleri, iğneli keçe, ıslak keçe, mücevher yapımı, yün kurutma topları, duvara asma, dokuma veya ihtiyacınız olan diğer sanat çalışmaları için uygundur. Yünün kendisi en az beş temel özelliğe sahiptir. Bunlar;

1. Genellikle tek tek liflerin kalınlığının baskın olduğu yumuşaklık.

2. Genellikle tek tek liflerin kıvrımının hakim olduğu elastikiyet

3. Tek tek liflerin uzunluğu olan uzunluğu.

4. Liflerin parlaklığı

5. Keçeleme özellikleri 

 

O halde yünden yapılan iplik bu özellikleri devralır, ancak eğirici, ipliğe konulan büküm miktarı, iplikteki kat sayısı, katlama sırasında kullanılan büküm miktarı vb. ile ne kadarını etkileyebilir. Birden fazla katlı sıkıca eğrilmiş iplik genel olarak daha fazla aşınmaya (örneğin çoraplar) dayanabilecek iken, gevşek eğrilmiş iplik veya daha az katlı iplik daha yumuşak olma eğiliminde olacaktır. Diğer liflerden yapılmış iplik kullanıyorsanız, genel prensipler aynı kalacak, ancak özellikler biraz farklı olacaktır. Akrilik ipliğin bazı dezavantajları olsa da, örgü dünyasında bir yeri hak ediyor, uygun fiyatlı bir seçim ve birçok kullanıma sahip harika, yıkanabilir, bakımı kolay bir iplik olabilir.

 

Akrilik İplik Nasıl Yapılır?

 

Kartopu Lotus örgü ipliği örmenin avantaj ve dezavantajlarına, projelerinize nasıl bakacağınıza ve tüm bunlara dalmadan önce, akrilik ipliğin gerçekte nasıl yapıldığına hızlıca bir göz atalım.

İplik için tüm lifler dört geniş kategoriye ayrılabilir  hayvan lifleri (yün, ipek ve alpaka gibi), bitki lifleri (pamuk ve keten gibi), biyosentetik lifler (rayon ve bambu gibi) ve sentetik lifler (akrilik ve naylon gibi) ). Flora iplikler, yumuşak, hafif ve dayanıklı bir iplik olarak tasarlanmış ve üretilmiş petrol bazlı bir ürün olduğu için sentetik elyaf kategorisine girer. Doğal bir elyaf değildir, suni bir elyaftır. 

 

Cotton Love İp Özellikleri 

 

Her akrilik iplik farklıdır. Bazıları örerken oldukça yumuşak hissedecek, bazıları ise cızırtılı hissedebilir. Bazıları kaygan hissedecek ve bazıları olmayacak. Bu sadece filamentlerin nasıl kesildiğine ve eğrildiğine ve akriliğin neyle karıştırıldığına bağlıdır. Bu nedenle örgü şişlerinizi özenle seçmek isteyeceksiniz. Kaygan liflerle plastik, ahşap veya bambu iğnelerle örmek daha iyi bir seçim olabilir. Daha az kaygan lifler için tercih ettiğiniz her türlü iğne malzemesini kullanabilirsiniz.

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

Benzer İçerik: Kartopu Lif İpi

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Kartopu Örgü İpi
Eylül 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı