Kartopu Lif İpi

Kartopu Lif İpi

Kartopu Cotton Love iplikleri, her biri kendine özgü benzersiz özelliklere sahip farklı elyaf ve malzemelerden oluşur. Fiyat, doku ve kullanılabilirlik açısından farklılık gösteren doğal veya sentetik lifler arasından seçim yapabilirsiniz. Örgünüzü engelleme şekliniz, kullandığınız iplik lifi türüne de bağlı olacaktır. Akrilik ipler genellikle alternatiflerine göre daha az yıkama gerektirir ve gerildiğinde ve bloke edildiğinde kuruduğu şekli korur. Yün kullanılarak yapılan örme giysilerin bakımı için, ılık suda elde yıkamak yeterli olacaktır. Yün, daha fazla dayanıklılık için genellikle diğer liflerle karıştırılır. Çeşitli renklere kolayca boyanabilir ve genellikle neme karşı oldukça dayanıklıdır. Ancak boncuklanmaya karşı hassas olabilir ve makinede yıkarsanız kolayca hissedilebilir. 

 

Kartopu Kristal İp Özellikleri

 

Pamuk, güçlü, hafif ve ucuz olan bitki bazlı bir iplik elyafıdır. Kartopu Amigurumi ip çeşitleri %49 pamuk içerir. Emici nitelikleri ve nefes alabilirliği nedeniyle, pamuk genellikle hafif yazlık giysiler veya bulaşık bezlerinin yanı sıra açıkça tanımlanmış dikişler gerektiren projelerde kullanılır. Hayvan bazlı ipliklere alerjiniz varsa uygun bir çözümdür. Tüylü hayvan liflerinin aksine, pamuk iplikler son derece pürüzsüzdür.

 

Kartopu Lotus iplik yumuşak, nefes alabilir ve hassas ciltlere karşı naziktir, genellikle örgü bebek giysileri ve battaniyeleri için kullanılır.  Kartopu Amigurumi pamuk ipliği dayanıklılığı ile şeklini korur. Şapka, sepet tarzı örgü modellerinde de yaygın olarak kullanılır.

 

Kartopu Love & Care İpliklerin mukavemeti, örme ipliğinin önemli bir kalite indeksidir. İplik, hazırlık ve dokuma sırasında belirli bir gerilime ve tekrarlanan yüklere maruz kaldığından, örme ipliğin belirli bir mukavemete sahip olması gerekir. Ek olarak, iplik bir ilmek halinde örme sürecinde bükülme deformasyonuna maruz kalır. Bu nedenle, örme işlemi sırasında bir ilmek halinde bükülmeyi kolaylaştırmak ve ipliğin kopmasını azaltmak için örgü ipliğinin belirli bir uzayabilirliğe sahip olması gerekir.

 

Örme ipliğinin yumuşaklığı dokuma ipliğine göre daha yüksektir. Yumuşak ipliğin bükülmesi ve bükülmesi kolay olduğu ve örme kumaşın ilmek yapısını düzgün, net ve güzel bir görünüme kavuşturduğu için, aynı zamanda dokuma sırasında ipliğin kırılmasını ve ilmek makinesine zarar vermesini de azaltabilir.

 

Kartopu Ak-Soft örgü ipliğinin bükümü dokuma ipliğe göre daha düşüktür. Bükülme oranı çok büyükse, ipliğin yumuşaklığı zayıf olacaktır, bükülmesi kolay değildir, aynı zamanda %100 akrilikten üretilmiştir. Bükülmesi kolay ipler örgü kusurlarına neden olur, böylece örgü iğnesi zarar görür; ayrıca ipliğin bükümü örme kumaşın elastikiyetini etkileyecek ve bobinin eğrilmesine neden olacaktır. Ancak örme ipliğin bükümü çok düşük olmalıdır. Aksi takdirde mukavemetini etkiler, dokumanın kırılmasını ve iplik hacmini arttırır, böylece kumaşın boncuklanması kolay olur bu durum kumaşın giyilebilirliğini azaltır. Bu nedenle, doğru büküm seçimi, ipliği makul bir şekilde seçmenin önemli bir yoludur. Örme kumaşların farklı kullanım alanları vardır ve bükülmenin gereksinimleri de farklıdır. Kazak,hırka, bebek kıyafetleri,battaniye gibi projelerinizi kolaylıkla hayata geçirebilirsiniz.

 

Flora iplik, aynı lineer yoğunluğa sahip dokuma iplikler için daha yüksek bir büküm ve çözgü standardına yakın, pürüzsüz, kompakt, pürüzsüz ve net bir yüzeye sahiptir. Sertliği arttırmak ve boncuklanmayı iyileştirmek için dış ipliklerin bükümü daha büyüktür. Pamuklu kumaş ve elastik kumaş, yumuşak bir tutuş, esneklik gerektirir, iplik bükümü, genellikle aynı doğrusal yoğunlukta dokuma atkı büküm sapması kullanılarak biraz daha düşük olmalıdır. Kartopu Baby One örgü ipliği, havın bitimini ve düzgün kalınlığını kolaylaştırmak için uygundur.

 

Kartopu Kristal Örgü İplik lineer yoğunluğunun tekdüzeliği, yani iplik hatlarının düzgünlüğü, örme ipliğinin önemli bir kaliteye sahiptir. Düzgün hatlar, örülmeye ve kumaşın kalitesinin sağlanmasına faydalıdır, böylece bobin yapısı üniform ve kumaş yüzeyi temiz olur. İplik kalın bir düğüme sahipse, örgü düzgün bir şekilde geçemez, bu da ipliğin kopmasına veya makine parçalarının zarar görmesine neden olur. Bir ipliğin kalınlığı homojenliği rotasını gerektirmez, aynı zamanda iplik kalınlık farkları arasında da sıkı bir şekilde kontrol edilmelidir, aksi takdirde kumaş yüzeyi enine bir şerit oluşturacaktır, gölge ve diğer kusurlar, kumaş kalitesini düşürür.

 

Kartopu Kristal İpliği havadaki nemi emme yeteneğine sahiptir. Çeşitli liflerin higroskopikliği büyük ölçüde değişir ve higroskopiklik miktarı havanın sıcaklığına ve nemine göre değişir. Örme üretimi için kullanılan iplik belirli bir higroskopikliğe sahip olmalıdır. Aynı bağıl nem altında, iyi nem emen iplik sadece daha iyi iletkenliğe sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda ipliğin iyi bir örme performansına sahip olması için büküm ve uzama stabilitesi için de faydalıdır.

 

Örme iplikler, kirlilikler ve yağ lekeleri olmadan mümkün olduğunca pürüzsüz olmalıdır. Düzgün olmayan iplik, makine parçalarında şiddetli sürtünme, makine parçalarının kolay zarar görmesi ve atölyede daha fazla çiçek olması sadece çalışanların sağlığını etkilemekle kalmaz, aynı zamanda örgü makinesinin verimliliğini ve kumaş kalitesini de etkiler. Kartopu örgü ipi fiyatlarını 150 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo seçeneği ile HobiBurada üzerinden inceleyebilirsiniz.

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

Benzer İçerik: Kartopu İp Fiyatları

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Kartopu Lif İpi
Eylül 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı