Nako Online Satış Mağazası

Nako Online Satış Mağazası

Seçtiğiniz ipliğin uygun olup olmadığını kontrol etmenin en iyi yolu, bir renk örneği yapmaktır. Yeni bir projeye başlamaya hevesli olduğunuzda bu adımı atlamak kolaydır, ancak örgü veya kroşe gerginliğinizi kontrol etmek için zaman ayırmak çabaya değer. Kumaşınızın desende verilen tansiyona uymasını sağlayarak, bitmiş sonucun doğru beden olmasını sağlayabilirsiniz. Bebekler için örgü örerken veya tığ işi yaparken küçük ölçekte çalışıyorsunuz, yani birkaç santimetre bile büyük bir fark yaratabilir! Renk örneğinizi yapmak için, deseninizde verilen talimatları izleyerek en az 10x10cm boyutunda bir kare örün veya tığ işi yapın (gerginlik, çorap dikişi, jartiyer dikişi veya başka bir özel dikiş deseni üzerinde verilebilir). Bittiğinde top bandındaki talimatlara göre yıkayın ve kurumaya bırakın. Artık renk örneğinizi ölçebilirsiniz! Çok küçük çıkarsa, daha büyük bir iğne veya kanca boyutunu denemeniz ve işlemi tekrarlamanız gerekir. Çok büyük çıkarsa, daha küçük bir iğne boyutu kullanarak başka bir renk örneği yapmanız gerekir. Doğru olanı bulana kadar devam edin.  

 

İpliği kumaşa dönüştürme yöntemi olarak örme, ipliğin herhangi bir kumaşa bükülmesiyle başlar. Atkı ilmekleri daha sonra aynı açık veya kapalı diğer ilmeklerle iç içe geçer. Yatay veya dikey yönde yapılandırma yapabilirsiniz. Son yıllarda tekstil endüstrisinin birkaç sektörü makine örgüsü kadar hızlı büyümüştür. Örme teknolojilerindeki ve elyaflardaki gelişmeler, çeşitli ürün yelpazesine yol açmıştır. İpliği kumaşa dönüştürme yöntemi olarak örme, ipliğin herhangi bir kumaşa bükülmesiyle başlar. Bu ilmekler daha sonra aynı açık veya kapalı diğer ilmeklerle iç içe geçer. Son yıllarda tekstil endüstrisinin birkaç sektörü makine örgüsü kadar hızlı büyümüştür. Örme teknolojilerindeki ve elyaflardaki gelişmeler, çeşitli ürün yelpazesine yol açmıştır.

 

Örgü nako elit baby iplikleri, her birinin kendine özgü nitelikleri olan farklı elyaf ve malzemelerden oluşur. Fiyat, doku ve kullanılabilirlik açısından farklılık gösteren doğal veya sentetik lifler arasında seçim yapabilirsiniz. Örgünüzü bloke etme şekliniz, kullandığınız iplik lifi tipine de bağlı olacaktır. Yün, pamuk ve ipek gibi doğal iplik lifleri bitkilerden veya hayvanlardan üretilir. Akrilik veya polyester gibi sentetik lifler insan yapımıdır. Çoğu üretici, yumuşaklık gibi belirli arzu edilen özelliklere sahip iplikler oluşturmak için hem doğal hem de sentetik elyafları harmanlar. Geleneksel elyaftan elde edilen yün iplikler çoğu örme kumaş türü için idealdir ve verimli örgü için uygun özellikler. Yün boyayı iyi kabul eder, doğal olarak alev geciktiricidir, ıslandığında bile sıcak kalır ve suyu diğer ipliklerden daha iyi tutar. Yıkamada bakımını kolaylaştırmak için çekmezlik işlemi uygulanabilir. Ancak yün, makine örmesi için her zaman sorunlu bir iplik olarak görülmüştür çünkü kumaşa dönüştürülmesinde sayısız güçlükle karşılaşılmaktadır. Yavaş makine hızları, düşük örgü verimlilik, yüksek üretim maliyetleri ve kumaş tasarımındaki çok yönlülüğün olmaması, dışlama eğiliminde olmuştur.

 

Örme ürün geliştirmede belirli modern trendlerden yün. Temel olarak, örgü sorunları yün nako iplikleri, özellikle sürekli filament ile ilgili olarak, esas olarak göreceli zayıflığından kaynaklanmaktadır. Sonuç olarak, eğer örme döngüsü sırasında iplik tarafından büyük gerilimler yaşanırsa, delikler gibi kumaş kusurları hemen oluşacaktır. Bu nedenle, yün ile ipliğin kalitesinin ne kadar yüksek olduğu açıktır. Pamuk, şeklini koruma yeteneğini yavaş yavaş kaybeden ağır, yoğun, elastik olmayan bir elyaftır. Sıcak bir iklimde değil ama serin bir iklimde pamuklu triko giymek rahattır, ıslandığında yavaş kurur. Sentetik elyafların geliştirilmesi ve hacim sağlamak için tekstüre işlemleri çok kanıtlanmıştır. Filament, çorap ve bazı kumaşlar için kullanılır ve ayrıca takviye için kullanılır. Likra gibi çok uzayabilen elastan lifler, streçte azınlık bir bileşen olarak kullanılır. Yüksek elastikiyet sağlayan kumaşlardır.

 

Akrilik elyaflar, örgü ipliklerinde en yaygın kullanılan sentetik elyaflardır. Dayanıklıdırlar, orta derecede güçlü, biraz esnek değil, ele iyi geliyor ve hafif. Bunlar doğal lifleri taklit etmek için kolayca yapılır ve bu nedenle yüne bir alternatif sağlarlar. Ancak, akrilik triko kumaşlar nemi vücuttan atamazlar bu nedenle ıslandıklarında sıcaklıkları azalır. Akrilikler genellikle doğal liflerle mümkün olmayan yeni dokular üretmek için kullanılır. Naylon triko hafif, güçlü, elastiktir, aşınmaya karşı dayanıklıdır ve yıkanması kolaydır. Makine örgüsü, iyi elastik özelliklere sahip nispeten ince, pürüzsüz, güçlü iplikler gerektirir. Bu nedenle kamgarn sistem, yünlü eğrilmiş olmasına rağmen tercih edilen iplik üretim yöntemidir. İplikler, özellikle hacimli, tüylü bir ipliğin gerekli olduğu trikolarda da kullanılır. Örme nako süper inci  iplikleri, dokuma ipliklerine göre daha düşük bükümlü olma eğilimindedir ve tekstüre edilebilir. Dokuma giyim kumaşlarına göre daha yumuşak, daha hacimli ve gözenekli kumaştır. Kamgarn sistem, yün için tüm iplik üretim yollarının en karmaşık olanıdır. bir içerir. Boyama veya çekmez reçine uygulaması gibi çeşitli kimyasal işlemler yapılabilir. Son işlem, liflerin yüzey pullarını kolayca değiştirilebilecek şekilde değiştirir. Eğirmeden önce yeniden taraklama ve soldurma, liflerin paralel dizilişini eski haline getirir.

 

Akrilik elyaflar, akrilonitril veya vinil siyanür tarafından oluşturulan polimerlerden yapılan sentetik elyaflardır. Akrilik, ısı tutma özelliklerinin bir sonucu olarak genellikle taklit yün olarak kabul edilir. Genellikle sahte kürk ve yapağı oluşturmak için kullanılır, bu da akrilik iplik elyafını ucuz, sıcak kış örgüleri için sağlam bir seçim haline getirir.

 

Bambu ipliği, hafif örgü projeleri için iyi çalışan başka bir doğal bitki lifidir. Pamuktan daha emici ve dökümlü olan giysiler veya öğeler için harika bir seçimdir. Bambu ipliği, çevreye duyarlı kişiler için yumuşak, çok yönlü ve son derece sürdürülebilirdir. Hafif kazaklar, gündelik üstler veya yazlık pijamalar için bambu ipliği kullanabilirsiniz.

 

Kaşmir, kaşmir keçisinin kıllarından elde edilen bir lif türüdür. Kaşmir, normal yün kadar güçlü olmasa da inanılmaz derecede yumuşaktır. Kaşmir ipliği de oldukça pahalı olabilir ve bütçeyle örücüler için eldiven ve şapka örmek için çok uygundur.

 

Pamuk ipliği, pamuk bitkisinden elde edilen sağlam ve hafif bir ipliktir. Nefes alabilen, yumuşak ve emici doğal bir elyaftır. Pamuk ipliği ısıyı etkili bir şekilde vücuttan uzaklaştırır, bu da onu sıcak havalarda giyilen giysiler ve yazlık örgüler için daha iyi bir seçim haline getirir. Pamuk ipliği boyayı iyi alır ve karmaşık dikişleri engellemez. Bununla birlikte, pamuk lifi çok az esnekliğe sahiptir, bu nedenle giysiniz esnemeye başladığında sarkabilir.

 

Tiftik, Ankara keçisinden elde edilen bir tür hayvansal lif ipliğidir. Ankara keçisi tüyü uzun ve ipeksidir, bu da daha parlak bir iplik olmasını sağlar. Tiftik ipliği, ek güç için genellikle ipek ipliği, yün ipliği ve merinos yünü ile karıştırılır. Tiftik, kazak, çorap, şapka, eldiven, eşarp gibi soğuk hava kıyafetlerini örmek için popülerdir, çünkü tiftik yünle aynı sıcak özelliklere sahiptir, ancak çekici bir parlaklık ile daha hafiftir.

 

Polyester, kömür ve petrolden oluşturulan sentetik bir elyaftır ve dayanıklı yapısı ile karakterize edilir. Polyester ayrıca yün yerine kullanılır, ancak hassas cilde veya hayvan tüyüne alerjisi olanlar için daha iyi bir seçenek olabilir. Polyester iplik, makinede yıkanabilen büyük battaniyeler veya sıcak, rahat giysiler için harikadır.

 

Yün ipliği, koyunlardan elde edilen güçlü, sıcak bir elyaftır. Yün giysiler şeklini iyi tutar, temizliği tolere eder ve diğer birçok kumaştan daha yüksek dayanıklılığa sahiptir. Nako Sport Woll, kış veya soğuk havalar için harika bir ipliktir.Alerjik reaksiyonlara neden olabilir veya bazı insanlar için rahat giyilemeyecek kadar kaşıntılı olabilir.  

 

Bütün nako iplik ürünlerini hobiburada.com üzerinden sipariş verebilirsiniz!

 

Örgü İpi Markalarımız: NakoAyaz, BonbonKartopu

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Benzer İçerik : Rafya İp Fiyatları

Etiketler: Nako Online Satış Mağazası
Mart 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı