Nako İp Çeşitleri

Nako İp Çeşitleri

Nako Paris birbirine kenetlenmiş lifler birlikte daha kalın iplikler halinde bükülür. Kat sayısı  drapeyi, dikiş tanımını ve ipliğin genel hissini etkileyecektir. Kat, faktörleri aşağıdaki kategorilere ayırır: Nako ip çeşitleri, çoraplar, eldivenler, şapkalar veya bebekler ve çocuklar için giysiler gibi küçük eşyalar için uygundur. Gevşek bir şekilde açıp kapatın. Aynı zamanda "kamgarn" olarak da bilinen bu ağırlık, kazaklarda, eşarplarda, şapkalarda ve eldivenlerde harika dikiş tanımı sağladığı için tüm beceri seviyelerindeki örgüler arasında popüler bir ağırlıktır. Bu ağırlıktaki nako ipliğiyle örülen tıknaz dikişler, elyafın sıcaklığını artırabilir.cBu ağırlıktaki malzemeler büyük iğneler üzerinde hızlı projeler üretir. Orta kalınlıkta tercih edilen atkılar, örtüler ve battaniyeler örebilirsiniz. Bu iplik türü yeni başlayanlar için iyidir çünkü projeleri hızlı bir şekilde üretir ve aynı zamanda yeni iplikle benzersiz bir şeyler yaratmak isteyen ileri düzey için uygundur. 

 

Bukleli, şönil veya şantuklu iplik gibi eşit olmayan şekilde eğrilmiş Nako Pırlanta iplikler, düzensiz örgüler ve azaltılmış bir dikiş tanımı üretecektir. Koyun yapağılarından ve en popüler ipliklerden biri olan Nako Şenet iplik %25 yün, erişilebilir bir fiyata sahiptir ve işlenmesi kolaydır. Dayanıklılığı ve neme karşı direnci nedeniyle kışın triko giysiler için olduğu kadar nefes alabilirliği ve nem emiciliği nedeniyle yazın da iyi sonuç verir. Daha fazla dayanıklılık için genellikle diğer liflerle bir karışım halinde karıştırılır. Doğal olarak yün kremsi bir beyazdır ve bu nedenle çeşitli renklerde boyanabilir. Ne yazık ki, yün zamanla boncuklanmaya eğilimlidir.  

 

Örgü İpi Nasıl Seçilir?

 

Bu kabarık, lüks lif, en sıcak hayvan liflerinden biri olmasına rağmen yumuşak parlaklığı ve hafifliği ile bilinir. Yünden daha pahalıdır. Tiftik çok esnek bir şekilde esner ve şekline geri döner, böylece kırışmaya ve sarkmaya karşı dirençlidir. Çok kabarık olduğu için, özellikle belirgin dikişler istiyorsanız, örmesi zor olabilir. Ağırlık eklemek için genellikle ipek veya yün ile karıştırılır. Ayrıca düşük alerjenik riske sahip olmasına rağmen cildi tahriş ederek kaşıntıya neden olabilir.

 

Her iplik, elyaf içeriği, ağırlık, miktar, bakım talimatları, önerilen iğne boyutu, ölçü ve boya lot numarası dahil olmak üzere bilmeniz gereken her şeyi belirten bir etikete sahiptir. Bu, genellikle sargı olarak ölçülen toplam ipliğin kalınlığıdır. Kat sayısı da bunu hesaba katar ve en iyiden en ağıra kadar değişir. Önerilen iğne boyutu ve ölçüsü: İplik ölçüsü, ilmek ve sıra sayısı ile belirlenir. Projenize en uygun ipliği seçin. Genellikle talimatlar, kullanılacak doğru ağırlıktaki iplik ve iğne boyutunu önerecektir. Bulunması çok zor olmayan veya üretimi durdurulan bir iplik seçin. Büyük bir örgü projesinin ortasında bulunması zor bir ipliğiniz biterse, tedariğinizi yenilemeniz zor olacaktır. Bu doğal bir bitki lifidir ve en yaygın olanlardan biridir. Oldukça ucuzdur. Çok pürüzsüz olduğu için karmaşık dikiş işlerini göstermek için harika. Harika bir dökümü vardır, ancak esnek değildir ve örgünün ortasında ayrılmaya eğilimlidir.

 

Nako Lüks Minnoş Polyester, bakımı kolay iplikler elde etmek için doğal liflerle harmanlanır. Bu iplik türü, iyi bir döküme sahip olmakla birlikte, fitilleme ve nefes alabilirlik özelliklerine sahiptir ve bu da onu yılın her mevsimi için uygun hale getirir. Bununla birlikte, cilde karşı kaşınma hissi verebilir ve dikiş tanımını iyi göstermez. 

 

Nako Vega Tweed ipler, akrilonitril veya vinil siyanür tarafından oluşturulan polimerlerden yapılan sentetik elyaflardır. Akrilik, ısı tutma özelliklerinin bir sonucu olarak genellikle taklit yün olarak kabul edilir. Genellikle sahte kürk ve yapağı oluşturmak için kullanılır ve akrilik iplik elyafını ucuz, sıcak kış örgüleri için sağlam bir seçim haline getirir. Nako Vals örgü ipi kumaşta nervür veya kord gibi özel efektler üretebilir. Farklı orijinli veya farklı büküm derecelerine sahip çözgü ve atkı liflerinin birleştirilmesiyle veya diğer liflerden oluşan dokumalara metalik ipliklerin eklenmesiyle de özel efektler elde edilebilir.

 

Serin, pamuk yazlık giysiler için mükemmeldir. Hafif pamuk, üstler ve hırkalar için de mükemmel bir seçimdir. Ancak şal ve şallar için kullanmak istiyorsanız, fazla esnemesini önlemek için pamuk/yün karışımı kullanmayı tercih edebilirsiniz. Nako Süper İnci örgü ipleri yün ve akrilik içeriği ile istediğiniz etkiyi yaratmak için uygun bir seçimdir. Yün Nako Sport Wool örgü ipi nefes alabilir ve oldukça emicidir, uzun ömürlüdür ve giyildikçe yumuşar. Ayrıca diğer liflere göre daha az yıkama gerektirir.  Bazı insanlar yünü biraz kaşındırır, bu yüzden bir giysi yapmadan önce boynunuza küçük bir iplik geçirin ve sizi rahatsız edip etmediğini anlayabilirsiniz. Sentetik lifler ama uygun fiyatlıdır ve yeni başlayanlar için en iyi seçimdir. Düzenli olarak yıkamanız gerektiğini bildiğiniz bir şey örmeyi planlıyorsanız, bu ipi seçmelisiniz. Bununla birlikte, örgü konusunda daha iyi bir el edindikten sonra, doğal liflere geçmek en iyisidir.

 

Örgü İpi Markalarımız: Nako ipAyaz, Bonbon ip Kartopu ip

 

Benzer İçerik: Nako İp Fiyatları

 

 

Çok Talep Edilen Ürünler: Tuhafiye, Makrome İpi, Hasır İp, Rafya İp, Lif İpi, İhraç Fazlası İp, Kağıt İp 

Etiketler: Nako İp Çeşitleri
Kasım 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı